Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Dokumentární

Recenze (16)

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Ke Gemini-ho/nu komentáři jen dodám, že děti jsou z pohádky nadšené - pozorují tu pohádku od loňských vánoc stále dokola, jen scéna, kdy do macechy uhodí blesk a začne krákat je pro ně natolik frustrující, že se vždy vzdálí od obrazovek..jinak krásná příroda, heroický výkon hlavní hrdinky za brození v takovém sněhu, skoro jako paní Šafránková při honičce v lese na Šumavě v metrových závějích :-) Na odpočinek dobré. Dávám ***

plakát

Pravidla hry (2008) 

Druhá hvězdička za závěr filmu, překvapil mě a je významně pozitivní pro ženskou část divácké obce, nakonec po shlédnutí i pobavený dobrý pocit. Dobrá volba pro odpočinek.

plakát

Lov lososů v Jemenu (2011) 

Krásné obrázky, v HD rozlišení doporučuji. Bomba příroda, záběry na japonské kapříky, ale ten příběh je tak hrozně prvoplánový...skvělý výkon hlavní mužská role - v českém dabingu krásně suchý až přesípací anglický humor. Poté bych také vyzdvihla výkon "ministrině", nebo co tot tam ta ženská měla předvádět, prostě se vyřádila výborně - tu mrchu jsem jí věřila se vším všudy. Bohužel ke konci, když se vrací neočekávané zprávy z Afganistánu, jsem opět film vypínala, bylo to tak předpokládatelné, že všechno opět zrůžový a dopadne dobře, že vyvstala potřeba něčeho kyselejšího - mojito to spraví, doporučuji dívat se s kapkou citronu poblíž.

plakát

Strom života (2011) 

Nemůžu si pomoct, ale ten hlavní hrdina je nebo není hluchý/ postižený / zaostalý ? Po půl hodině jsem to znechuceně vypla, krásný Brad Pitt je, ale nedávalo mi to smysl a už mě to nudilo sledovat, asi je to pro vyšší intelektuální vrstvy...Já jsem tenhle film za půlkou bohužel vzdala.

plakát

Bezva chlap (2010) 

Tak teď počítej do dvanácti...a scéna na konci, jak kouří a čumí do slunce..."jag tänker det vår ska kommit..", to byla prostě paráda :-) Hrozně mě potěšilo, že to dnes na filmboxu bylo v norštině v originále, hodně to tomu filmu přidá. Takovej normální dědeček.. Jinak chvílemi člověka film vtáhne a chvílemi má sto chutí ho vypnout, protože je nesnesitelně nudný, ale za originální znění dávám třetí hvězdičku.

plakát

Jack a Jill (2011) 

Ze začátku rozpaky, potom nucený úsměv a nakonec i pár opravdu vtipných scén - je to takový typ filmu na koukání, když si potřebujete vymýt mozek, odpočinkovka, hlavně u ní nepřemýšlet a nehledat žádný hlubší smysl.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Od začátku do konce napětí, nečekané zvraty, technologické vychytávky a vše na co jsou Trekies zvyklí. Místy příliš americká vize pohledu na svět, vždy se musí hlavní hrdina k smrti obětovat, být ten nejchytřejší, nejnamachrovanější..místy až trapně. Přesto celkový dojem velmi kladný, navíc velmi příjemná téměř podvědomá hudba. I přes slibné komentáře k 3D grafice - bohužel objevila se za film výrazně jen párkrát, ovšem vystupující vesmír v 3D byl fascinující, těším se, až tak bude působit celý film...a na závěr - Spok je prostě nejlepší ! Takže žijte dlouho a blaze..

plakát

Polski film (2012) 

Těžko se rozhodnout, jestli je to geniální film nebo totální ptákovina, dávám *** za zajímavé nápady a překročení hranice dělání si srandy ze sebe sama - třeba scéna, kdy "doletí" do Polska - jsem si říkala, to je blbost, určitě tam dojeli autem - a otočí se kamera a blondýna hlásí, že to je fejk, že opravdu neletěli :-) Podobný příjemný pocit byl, když si Liška musel poslechnout své hlášky z navigace, to jsou dobré scény, které opravdu rozesmály celé kino...Ovšem závěr filmu byl nejen nečekaný, ale místy i nepochopitelný, abstraktní až bizardní...pro obyčejného diváka naprosto nestravitelný film, navíc vyžaduje znalost filmů a roliček, ve které hlavní čtveřice + Budař hráli, jinak vám ve filmu unikne většina vtipných scén.

plakát

Haló efekt (2011) 

Profesionální záběry na profesionální kajakáře v nejkrásnější přírodě světa, co z toho může vzniknout jiného než úžasná podívaná, navíc film má spád, je plný vtipných momentů, kinem to chvílemi dunělo smíchem. A v jakém jiném státě než na Islandu se pod vámi propadne naprosto bytelně vypadající šotolinová cesta a vyklube se z ní...? No, chce to vidět !

plakát

Sandstone (2012) 

Tento víkend za účasti režiséra Petra Kašpara promítáno v rámci expediční kamery v Novém Městě nad Metují. Každý tu adršpach zná i jeho skály, takže to byla krajová srdcovka podívat se na krásné záběry skal i lezců. Bohužel poněkud krátké na dvouhodinovou diskuzi o filmu, která předcházela. Přesto síly do filmu vložené (nošení těžkých závaží a stavění složitých jeřábů a pojezdů pro kameru) myslím využité k prospěchu věci. Detailní záběry na klepající se ruce lezců, detail rozkládání bouldermatky nebo modrých zubů vlasaté máničky na skále...hodně detailů, ale na film mi tam chyběl hlubší příběh. Pokud to beru jako koukání na hezké obrázky, hezky natočené, tak dávám ** jednu hvězdu navíc za sympatického režiséra :-) a za to, že přijel film obhájit až k nám do zapadákova :-)