Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Balada o šťastné hranici (1969) (TV film) 

Velice dojemné dílo, intimní zpověď obyvatel ze zapadlého pomezí Moravy a Sloveska. Ztotožňuji se s autorem a jeho závěrečným resumé. Jakmile tam dorazí pokrok, který začíná silnicí, je se vším amen. Podobným příkladem může být i rumunský Banát... jakmile tam EU nakydala asfalt a postavila větrné elektrárny, byl s tradičním životem definitivně konec.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Proč mám po shlédnutí filmu takový silný pocit, že to celé je jisté volné pokračování nějakého komixu, který jsem bohužel nečetl..??? Říkám si, že to snad spraví druhá projekce, ale to je teď - 5 min po shlédnutí zcela vyloučený stav. Takže pro mě naprosto nepochopený snímek. Sorry Richarde.

plakát

Geronimo (1993) 

Já bych zase tak kritický nebyl... Jistě by to šlo udělat lépe, takové téma, ale myslím si, že je to i tak dobré. Je tam pěkně zmapována Geronimova druhá polovina jeho života.

plakát

Indiáni: Geronimo (2009) 

Je to smutný příběh o tom, jak si bílí lidé dokázali podmanit Ameriku. Největší genocida v dějinách lidstva a ještě k tomu posvěcená. Jak se tam teď těm amíkům žije? Svědomí mě hryže až sem do cetrální Vysočiny... za to, co jsme jim tam všechno napáchali. "Vaše žena je mrtvá, vaše děti jsou mrtvé, matka je mrtvá, celý váš život je v mžiku pryč. Je jasné, že máte chuť někoho zabít..."

plakát

Jak moc mě miluješ? (2005) 

Tady v komentářích kdekdo něco očekával a nedostal nic... já jsem nic neočekával a dostal komedii na docela zajímavé téma. Monica to dělá jak se patří dobře a tak jsem se i slušně pobavil. Za mě 55%.

plakát

Bílá velryba (1956) 

Moby Dick tak, jak jej natočil John Huston už nikdo nikdy nenatočí. Je to stará škola, je to brilantně natočené, je to jedním slovem dokonalé. K tomu není co dodat.

plakát

Muž zvaný Kůň (1970) 

Tento film má něco, co jiné filmy tohoto žánru zase až tak nemají. Ukazuje zvyky a rituály indiánů. Včetně Tance slunce. Myslím, že je to povedený film.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tak jsem skouknul dalšího Tarantina. No, ta stopáž je skutečně velká. Ale popravdě nenudil jsem se ani v té klidnější polovině. Ta je plná tarantinovských dialogů, u kterých se tedy alespoň já dost bavím. A pak přijde druhá, výrazně akčnější polovina, kde se vlastně všichni tak nějak navzájem ubezduší. Je to napínavé a propracované, to se musí nechat. Jenom si vždy po shlédnutí dalšího a dalšího Tarantinova filmu říkám, co všechno asi musel ten hoch v dětství zažít.... tohle by "normální" člověk nevymyslel.

plakát

Štamgast (1987) 

Tak jsem dal nakonec za 5. Skouknul jsem to na dvakrát a na druhou půlku jsem se úplně těšil. Bylo to roztomilé a kruté zároveň. Ale jedno si z toho přece odnáším - myslím, že na pohodu se dá žít i bez chlastu. Brrr, ta rána musí fakt drsná...

plakát

Con Air (1997) 

Tak jsem po letech kouknul znovu na Con Air. Popravdě nestíhal jsem žasnout, jaká je to chujovina... Před těmi osmi lety jsem to vnímal docela jinak. Film je výborně obsazený, včetně uhlazeného agenta vězeňské služby. Opravdové perly jsou ovšem samozřejmě Virus Malkovich, "Hanibal" Buscemi i na míru ušitá role Dannymu "Machette" Trejo. Tahle partička vrahounů to tam solidně zachraňujou od úplného debaklu. Takže za mě 60%...