Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Horor

Zajímavosti k filmům (5)

Svatá

Svatá (2024) (TV film)

Film je inspirován životním příběhem Věry Sosnarové, která roky objížděla Česko s přednáškami o svém těžkém životě v sovětském gulagu. Vydala o tom také knihu „Krvavé jahody“, nicméně historikové doložili, že v gulagu nikdy nebyla jako vězeňkyně, ale spolu s matkou tam pracovala. Jiřina Bohdalová (Olga) s Jiřím Strachem v roce 2023 Věru Sosnarovou navštívili a ona jim tři hodiny líčila svůj příběh. Jiřina Bohdalová jí pak občas dokonce zavolala. Bohužel se Věra květnové premiéry nedožila. Zemřela 6. února 2024 ve věku 92 let.

Tři

Tři (2005)

Billy Zane se po šestnácti letech od filmu Úplné bezvětří (1989) vrátil k tématu opuštěné milenecké trojice uprostřed oceánu. Tentokrát ale ne v roli mladíka dělajícího problémy, ale už v roli žárlícího manžela.

Ďábel nosí Pradu

Ďábel nosí Pradu (2006)

Inspirací k napsání příběhu byla Anna Wintour, šéfredaktorka amerického módního časopisu Vogue. Byla tak šílenou šéfovou, že její zaměstnankyně Lauren Weisberger po hádce zasedla k počítači a napsala knihu "Ďábel nosí Pradu".

Ďábel nosí Pradu

Ďábel nosí Pradu (2006)

Jakmile se z natáčení dostaly na veřejnost první obrázky, Anna Wintour, šéfredaktorka amerického časopisu o módě Vogue, která byla postavě Mirandy Priestly (Meryl Streep) předlohou, začala zuřit. Interiér celé filmové redakce časopisu Runway totiž věrně kopíroval každý detail kanceláře Vogue. Wintour okamžitě nařídila celou svou kancelář přestavět, než si podobnosti někdo všimne.

Ďábel nosí Pradu

Ďábel nosí Pradu (2006)

V den premiéry filmu byla Anna Wintour, šéfredaktorka časopisu Vogue, v dobré náladě. Samozřejmě se v roli Mirandy (Meryl Streep) poznala. Nejen, že se dostavila na promítání, ale ještě si pečlivě vybrala oblečení. Od hlavy až k patě to byla značka Prada.

Reklama