Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (10)

Na palubu!

Na palubu! (2020)

Některé repliky ve filmu byly improvizované.

Cejch zabijáka

Cejch zabijáka (1967)

Řecký režisér Yorgos Lanthimos uvedl, že před natáčením svého vlastního filmu vždy nejprve zhlédne snímek Cejch zabijáka.

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Veškeré písně, které ve filmu zazní, jsou oblíbené písně Guye Ritchieho. Všechny pochází z jukeboxů anglických hospod a barů okolo let 1985–1998.

Grimsby

Grimsby (2016)

Vzhled Nobbyho (Sacha Baron Cohen) je inspirován zpěvákem Liamem Gallagherem z legendární hudební skupiny Oasis. V jedné ze scén dokonce zazní píseň „Cigarettes & Alcohol“ od Oasis, při které Sasha Baron Cohen napodobuje Liamův styl chůze.

Quality Time

Quality Time (2017)

Režisérův původní záměr, bylo natočit film s protagonistou, který se po devíti letech poprvé setká se svým synem o kterém doposud nevěděl. Nakonec však od tohoto nápadu upustil, jelikož podle jeho slov, protagonista neprocházel dostatečnou proměnou. Rozhodl se tak natočit několik příběhů, které na sebe nenavazují. Dle jeho názoru to působí daleko víc přirozeněji.

Nezlob

Nezlob (2015)

Protože filmaři neměli dostatek financí, byl se svolením režiséra zaslán dopis Martinu Scorsesemu o peněžní podporu, ten však neodpověděl. (Zdroj: diskuze s tvůrci).

Nezlob

Nezlob (2015)

Jelikož režisér Claudio Caligari před dokončením filmu vážně onemocněl, dokončil jej italský herec a zároveň velký přítel režiséra Valerio Mastandrea(Zdroj: diskuze s tvůrci).

Reklama