Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 1
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (611)

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář působí dojmem první verze, kde by ještě leccos potřebovalo prohloubit (ploché postavy záporáků, vztahy s vedlejšími postavami...) a uhladit. Fóry jsou sice vtipné a nejvtipnější ty za hranicí nechutnosti (Mark Strong je fakt frajer, že šel do sloní scény), ale tentokrát to nejsou ty cohenovské geniální satirické šlehy (závěrečný proslov o lůze nesahá závěrečnému proslovu o demokracii z DIKTÁTORA ani po kotníky). Úvodní akční scéna je nepřehledný POV bordelem (snad takhle nebude vypadat HARDCORE HENRY) a až moc známých herců ve vedlejších rolích tu absolutně nemá co hrát. Několikrát jsem si sice pobrečel smíchy, ale Sacha umí výrazně líp. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak stupidní humor, že jsem se šla v půlce filmu podívat na čsfd, kolik procent tomu chybí do 40%. A ejhle, zdejší databáze zase jednou překvapila, někdo si tu asi před sledováním filmu vytáhl rachejtli ze zadnice. Grimsby má ten typickej humor, před kterym ze začátku přivíráte zrak, abyste se po úvodní kanonádě stejně přiblblých fórků mozkově adaptovali a začali se smát úplně všemu až do konce. Ali G je Ali G, pro mě zatím Cohenovo numero uno, ale Nobby z Grimsby zase dokázal to, co Valdemort nezvládl za osm dílů. A to je na poklonu a pro mě asi nezapomenutelné. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Druhá projekce: Ještě, že to točili Britové! Myslím si, že státní příslušnost filmové produkce tohoto kontroverzního snímku rozhodně hrála svojí roli. Kdyby tohle tohle točili Amíci, nejen, že by hlavní role obsadili černoši, ale hlavně by ten zvrácený humor, kterým Grimsby dominuje dopadl trapně a tragický, něco jako Padesát ostínů černé a další americké parodické předělávky. Britové dokázali, jak už je v jejím zvyku z ničeho udělat NĚCO! Tak zvrácenou, nechutnou a černým humorem prošpikovanou komedii jsem dlouho neviděl. Podle všeho to vypadá na komedii roku. ___ (Filmový víkend ČSFD 2016, Letní kino Turnov) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pár skutočne vydarených fórov odvrátilo odpadové hodnotenie. Cohen už zachádza do extrému a trápne situácie strieda s takým, pri ktorých sa dvíha žalúdok. Okrem nich tu nájdete aj kopec nezmyslov, tak napríklad Penélope Cruz so zjavným latinským prízvukom tam hrá Angličanku, americká hlúposť sa ale potvrdila aj uvedením mesta Harare ako hlavného mesta Juhoafrickej republiky, hoci je to v Zimbabwe. Malé vydarené scénky sú celkom vymazané pocitom znechutenia, ktoré bude nasledovať. Film sa môže páčiť osobám, ktoré rozosmejú predmety v análnom otvore, mužské pery na guliach iného muža a slonie ejakuláty. V takom prípade môžem odporučiť. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nečekejte nové, komplexní alterego mistra Sascha Baron Cohena, tentokrát natočil "téměř" normální film, který má dokonce i něco jako samostatný (byť béčkový) příběh. Dočkáme se příjemně přepálené akce, která není vůbec špatně natočena, trefné parodie tematiky Jamese Bonda a hlavně brutálně nekorektního humoru. Je zajímavé, že intermezza Cohenovského humoru jsou do děje vložena jakoby nenáslně, ale přitom opět posunují hranice nechutnosti a nekorektnosti dál, než by normální příčetný smrtelník čekal, což vás v daný moment totálně vykolejí... Musím říct, že takhle by to šlo. :) 7/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Slávna "slonia scéna" mala pôvodne 9 minút a až na naliehanie americkej komisie pre udeľovanie cenzúry MPAA bola skrátená na tri minúty. Film by bol s pôvodným zámerom klasifikovaný na neslávny rating NC-17, aký by sa výrazne podpísal pod tržby z amerických kín. (Paldiny)
  • Automobil, se kterým bratři ujíždějí z akce Ozdravení světa, je elektromobil Tesla model S, který se dá skutečně pořídit v neprůstřelné verzi. (mnx)

Reklama

Reklama