Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Dokumentární

Recenze (8)

plakát

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992) 

Stará dobrá klasika, groteska z venkovského života (teď už spíše dřívějších let), která pobaví...a kdo vyrůstal tou dobou na venkově, najde se tu:-) Já jsem tenhle film dlouho chápala jen napůl (a protáčela nad ledasčím v duchu panenky), dokud jsem alespoň trochu nečuchla k životu na vesnici, a musím říct - jo, je to ze života:-) Jen bych dodala, škoda pokračování, které vzniknout, myslím, už nemuselo.

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Napadá mě jen jedno... Proboha, proč...??? Režisér Troška na mne působí svými "filmy" čím dál zoufaleji, ale co přijde příště, to už si opravdu představit neumím. Zaplať pánbu, že ještě v Česku zůstala trocha vkusu, i proto celkové hodnocení mluví samo za sebe. Urážky není třeba ventilovat, jen podotknu, že snaha zavděčit se českému divákovi s velmi nízkým inteligenčním kvocientem sprostozoufalým (ne)humorem je tady vrcholně trapná. Pokud mohu vůbec hodnotit, protože film bych byla ochotná vidět celý jen za nějakou tučnou částku (opravdu se nedá koukat, snad, že by mne chtěli psychicky mučit). Pane rejžo, dejte si oraz, vyrazte do lesa na čerstvý vzduch, a než zase něco podobného začnete točit, rozmyslete si to dobře, prosím.

plakát

Špatná výchova (2004) 

Pro mě jeden z oblíbených filmů, který pěkně rýpe do církve a jejích praktik, a to není od věci...Netvrdím, že je to film, který se musí líbit každému, není to zrovna mainstreamový kus. Puritáni, pusťte si asi raději něco jiného, pro vás to bude příliš pikantní :-) Příběh mne bavil, a v tomto podání mi ani nevadilo, že je příběh částečně vystavený na sexuálním zaměření hlavních postav, a to přestože obvykle pro mě často tím film ztrácí koukatelnost a přitažlivost (ne, opravdu nemusím vidět vše), i když ne, že by se Almodovar zdržel výstřelků a téma je správně filmově za vlas přitažené :-) ) Scénář, kamera, hudba - není co vytýkat, a s námětem se Almodóvar popral nápaditě, a film mne tak baví i po letech.

plakát

Na samotě u lesa (1976) 

Klenot české kinematografie, který nestárne!! Vynikající scénář a herecké výkony, které stále baví znovu a znovu. Spousta hlášek, z nichž nejde vybrat tu nejlepší, protože konkurence je příliš velká. Díky patří všem, kteří vdechli tomuto filmu duši, věřím, že se brzy film stane kultovním i pro moje děti. Vzpomenutí těm, kteří už tu s námi nejsou - nejsou je špatné slovo, dokud jejich odkaz žije, a to i tímto filmem. Díky.

plakát

Tanec s vlky (1990) 

Skvělý film, na který se dá vždy po pár letech koukat znovu, a nikdy nezklame. Vynikající herecké výkony a skvělý příběh ve výborném provedení, co říci více. Pro mě je opravdovou perlou světové kinematografie, která mě bavila už v pubertě, baví mne v dospělosti a věřím, že mě bude stejně bavit i za 30 let. Klobouk dolů a díky Kevinu Costnerovi.

plakát

Divoké historky (2014) 

Na takovou komedii jsem čekala už dlouho! Velmi zábavné historky, které jsou sice pro dobro věci malinko přitažené za vlasy, ale jedině proto, abyste se u nich ještě více bavili, jinak si vcelku umím představit, že se mohou stát :-) To, co slibuje plakát, také přesně dostanete :-) Opravdu fajnová filmová věcička, ke které se určitě ještě někdy vrátím. Jediná věc mne mrzela, ovšem to s filmem samotným už tak nesouvisí, že na 49. KVIFF se na tenhle film normální člověk nemohl jít podívat, ačkoli plakáty visely a lákaly všude - jednalo se opět o zadané představení pro vybrané publikum. To už je ale podnět k zamyšlení někomu jinému...

plakát

Rosewater (2014) 

Pro mě určitě palec nahoru. Baví mne filmy podle skutečných událostí, a tento ukazuje pohled na události a životy lidí v zemi, kde si ho já představit neumím, docela dobře připomíná, že to co považujeme za samozřejmé, není tak všude. Bernalův herecký výkon nezklamal, ale byl skvělý jako obvykle. Pojetí příběhu bylo příjemné, určitě jsem se nenudila a naopak se k filmu ještě někdy vrátím.

plakát

Pohádkář (2014) 

Nečekala jsem příliš, i proto asi nejsem vysloveně zklamaná - nicméně film bych zařadila jako televizní, v kině by mě zklamal určitě. Hodnotím na 50%, s přimhouřením snad 3*. Dvě hvězdy za "příběh", který byl jiný, než jsem čekala v prvních chvílích (a byla jsem ráda, že to nebyla klasická kriminálka), ovšem ani ničím vyloženě nepřekvapil, spíše dal nakouknout do osudů postav, které jsou vlastně víceméně průměrné, ale proč ne. Třetí hvězdu přidávám za herecké výkony, které byly solidní - na Hádka, Macháčka, ale i Geislerovou, Herzigovou a Linhartovou se mi koukalo příjemně. Film, který nenadchl, ale ani neurazil, a v porovnání s tím, co obvykle běží v TV, dobrá volba. Na všednodenní večer, proč ne...