Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (6)

plakát

Asteroid City (2023) 

Wes opět nezklamal! Barevné ladění, středová kompozice, skvělý výběr herců. Oceňuji retrospektivní záběry a propojení divadelní hry a filmu.

plakát

Hádej, kdo je vrah (2022) 

Typický americký horor, bez zápletky. Jediné pozitivum je konec, při kterém konečně dojde ke gradaci děje. Celkově velké zklamání.

plakát

Blízko (2022) 

Dokonalé výkony dětských i dospělých herců. Citové drama, které rozpláče každého. Krásná kamera, dokonalé barvení, celkový nádech filmu na jedničku.

plakát

Slon (2022) 

Krásně zpracované romantické drama chlapce z malé vesnice a vracejícího se muže z velkoměsta. Film plný tíhy, nenávisti, lásky a naděje. Výkony Jana Hrynkiewicze a Paweła Tomaszewskiho byli naprosto impozantní. Velmi oceňuji, že tento film vznikl právě v Polsku. Zatím nejlepší film roku 2023.

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Komedie, která velmi zajímavým způsobem nechá nahlédnout na to, jak zkažená může být dnešní buržoazní společnost. Miluji herecké výkony věčně opilého kapitána lodi Woodyho Harrelsona! Dramatický zvrat vás absolutně pohltí a zbytek filmu tak sledujete s otevřenými ústy.

plakát

Aftersun (2022) 

Velmi kvalitně natočené drama vztahu otce a dcery. Artový nádech filmu prokládaný amatérskými záběry VHS kazet zaujme. Herecké výkony mladé herečky Francesci Corio byly naprosto dokonalé. Občas celkem vleklé a nudné pasáže ukazující stereotyp Britské dovolené v all inclusive hotelu. Závěr filmu donutí diváka přemýšlet o tom, co jím chtěl autor vlastně říct, nicméně v tomto případě netuším, zdali to bylo ku prospěchu.