Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bartek žije v malé vesnici v jižním Polsku. Jeho dny jsou jeden jako druhý: péče o hospodářství a milované koně, práce za barem v místní hospodě, výpomoc postarším sousedkám. Domácnost sdílí pouze s matkou, která se nikdy nevyrovnala s tím, že Bartkův otec před mnoha lety od rodiny náhle odešel. Monotónnost Bartkových dní rozetne příchod charismatického Dawida, který do vesnice přijíždí vypořádat pozůstalost po svém odcizeném otci. Bartek je Dawidem fascinován a mezi mladými muži rychle vznikne nerozlučné pouto. První láska s sebou ale přináší i nutnost učinit obtížné rozhodnutí. Zůstat, popřít sám sebe a dále pečovat o svou rodinu, nebo odejít a žít život podle svých představ s milovaným člověkem po boku? Strhující romance Slon režiséra Kamila Krawczyckého je upřímnou a něžnou výpovědí o lásce, rodině a sebepřijetí. (Queer Kino)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (12)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Je asi jasné, že se Poláci snažili natočit film na (pro ně) silně kontroverzní téma. Proto trochu pokulhává to, že by Bartek zvládnul všechno sám a stejně tak mi nepřišlo reálné, že by si ti dva sedli. Ale chápu, sdělení tvůrců je jinde. A snad se i povedlo, nicméně to musí zhodnotit spíš polské publikum. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Polské melodrama Slon stojí na silných a především důležitých tématech, které debutující režisér Kamil Krawczycki dokázal uspokojivě zpracovat. Zároveň se ale až příliš spolehl na žánrové vzorce, kvůli nimž se nejedná o příběh, jenž by neangažovaného diváka dokázal zvednout ze židle. Více zde. ()

Reklama

Azurose 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná cesta sebepoznáním, první sexuální zážitky a především možnost utéct od stereotypu, který hlavní hrdina prožívá každý den. Elefant je naprosto brilantním filmem, který předává jednoduché myšlenky v komplexním podání, a to úchvatným vizuálem a hereckými výkony. I když jste z venkova, kde je homofobní a stereotypní prostředí, lze mít sny a realizovat je. Film dodává odvahu, kuráž, naději a motivaci k tomu, aby byl člověk šťastný. Přestože stál film okolo 3,5 milionů korun, jde vidět, že i za malé peníze lze udělat kvalitní film. Moc doporučuji všem film zhlédnout, protože bude brzy v české kinodistribuci. Snad nejlepší queer film, co jsem kdy viděl, opravdu! ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, že tento film vznikol v krajine, v ktorej človek skončí pred súdom za namaľovanie dúhovej svätožiary na ikonu a v ktorej sa dianie v spoločnosti snaží určovať banda ultrakonzervatívnych katolíckych právnikov s myslením zo stredoveku, ktorí LGBT snáď ani nepovažujú za ľudí. Hlavný hrdina žije nezaujímavý život kdesi v poľskom prdelákove. Zmena v jeho živote nastane po príchode o niečo staršieho syna jedného zo zosnulých obyvateľov dediny. Hlavný hrdina sa od tej chvíle pomaly dostáva k veľkému rozhodnutiu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nie som gay a filmy s touto témou mi neprekážajú, avšak dnes som mal z tých ich "priteplených" úsmevov trochu problém na začiatku filmu. Našťastie po tom, ako hlavní hrdinovia na "to" skočili a prelomili ľady (síce sa mi nezdalo, že by nejako chodili okolo horúcej kaše), podarilo sa mi uvoľniť a na film sústrediť a v podstate si vychutnať samotnú dramatickú dejovú linku. Samozrejme, aby sme sa nemohli vyhnúť problémom s vidlákmi a ich mentalite, dej sa musí odohrávať v podhorskej dedine. Trochu sa mi zdalo, že tvorcovia to chceli mať akoby westernovo pojaté, avšak na mňa to dýchalo takou tou depresívnou škandinávčinou. Herecky zmáknuté na jednotku s hviezdičkou. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama