Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobi a Achim jsou dlouholetí přátelé. Spolu působí v jednom veslařském družstvu, spolu poprvé poznávají taje života i druhého pohlaví. Jak se však rozvíjí Achimův milostný vztah se Sandrou, Tobi si začíná uvědomovat, že jeho poměr k Achimovi je více než jen kamarádský. Soustředění veslařského oddílu a probíhající letní bouře vyhrotí vztahy mezi mladými lidmi. Specifický humor teenagerovských komedií, vycházející především z objevování sexuálního života, se proplétá s dramatem přiznání vlastní sexuální orientace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Nějaká ta klišé a zaběhlá schémata se ve filmu objeví (je to přeci jen dost mainstreamově pojatej film), ale Letní bouře je vkusnej a velmi dobře natočenej i zahranej film, kterej má koule. Moc psychologicky propracovanejch a silně emotivních filmů o teenagerech a pro teenagery sem neviděl. Vlastně mě teď žádnej jinej nenapadá. ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Nejprve, než se pustím do hodnocení tohoto filmu, musím podotknout, že nemám vůbec nic proti filmům s homosexuální tématikou, ba naopak si je ráda i pustím. Německý snímek zavede diváky na soustředění veslařského oddílu, kde mají jednotlivé postavy možnost se plně projevit. Nemohu si pomoci, ale už od počátku mi film přišel trochu jako groteska, pokud takovýmto způsobem fungují různá sportovní soustředění, tak by mě nepřekvapilo, kdyby všechny závody prohrály. Jednotlivé scény na mě působily strašně prvoplánově, bez nápadu, člověk dokázal odhadnout, co přijde dále apod. Jako jediné pozitivum snímku hodnotím některé záběry kamery, které byly v několika okamžicích velmi povedené. ()

Reklama

ondrech 

všechny recenze uživatele

Kamera: Daniel Gottschalk... nejsem proti gayum, ale ani me nejak nenadchne pribeh, ve kterem vystupuji(treba Shortbus). Ale jak tohle muze mit 83 procent? Vzdyt je to pribeh jako kazdej jinej, predvidatelnej jak hruza. Tohle me dostalo vic, nez cely film. A ta kamera je proste o hovnu, velke nedotazeni, bez invence, zbytecne mnoho zaberu z ruky. Sice mam nemecke filmy rad, ale tohle je moc slabe. to uz radsi holky to chtej taky. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký filmový šťoural a většinou ani moc neprotestuji při sledování některých přehnaných či hodně nepravděpodobných momentů v různých movie dílech, většinou chápu záměr a potřeby filmových tvůrců, ale co mě tady ke konci úplně praštilo přes oči : v dorostenecké či dokonce v juniorské kategorii (ale vlastně vůbec v žádné) je nemožné, aby dívka veslovala na regatě (při závodech) v závodní lodi společně s chlapci .. nejen, že pravidla něco podobného vůbec striktně nepřipouští .. ale hlavně .. vždyť by jim nemohla fyzicky stačit .. uštvali by ji chudinku po několika desítkách metrů … ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Poměrně lehce čitelný film pracující s modelovou situací. Mladý hlavní hrdina začíná vnímat svou probouzející se homosexuální orientaci a musí se rozhodnout jak s ní naloží. Karty jsou rozdány jasně: buď v sobě homosexualitu potlačí a neztratí žádnou z hodnot, které si jako spořádaný heterosexuál vybojoval (úspěch, uznání, nejlepší přítel, krásná dívka Anke) nebo poslechne svůj vnitřní hlas bez ohledu na společenské následky. Poměrně ožehavé téma je zabaleno do hávu teenagerovského filmu, čímž získává na bezprostřednosti a uvěřitelnosti. Za blížence tohoto díla lze označit Moodysonův film Fucking Amal (který ale pracuje s tematikou lesbickou). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Voda, která ve filmu působí jako jedno velké jezero, je ve skutečnosti několik různých jezírek "sestříhaných dohromady". (Vodnářka)
  • Většina filmu byla natočena u přehrady Bevertalsperre v Severním Porýní - Vestfálsku. (Vodnářka)
  • Polská herečka Alicja Bachleda-Curuś, představující ve filmu Anke, byla kvůli přízvuku předabována Němkou Laurou Maire. (Vodnářka)

Reklama

Reklama