Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobi a Achim jsou dlouholetí přátelé. Spolu působí v jednom veslařském družstvu, spolu poprvé poznávají taje života i druhého pohlaví. Jak se však rozvíjí Achimův milostný vztah se Sandrou, Tobi si začíná uvědomovat, že jeho poměr k Achimovi je více než jen kamarádský. Soustředění veslařského oddílu a probíhající letní bouře vyhrotí vztahy mezi mladými lidmi. Specifický humor teenagerovských komedií, vycházející především z objevování sexuálního života, se proplétá s dramatem přiznání vlastní sexuální orientace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Thomas Bahmann, Marco Kreuzpaintner | Hudba: Niki Reiser | Produkcia: Jakob Claussen/X Verleih AG | Rozpočet: 2,7 miliónov € | Nemecký pokus o ďaľšiu homo-teen komédiu. Vyzdvihol by som maximálne tak kameru, ktorá pracuje veľmi precízne, a v peknom prostredí. Najkrajšia scéna určite milovanie sa hetero! páru v lese počas búrky. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na dnešní poměry již celkem film s dosti probíranou tématikou, ve kterém se vyvíjí jak hetero- tak i homosexuální vztahy. Vždy jsem si myslel, že Němci umí natočit tak akorát "starou belu", ale zde se ukázali v novém a ne až zase tak špatném světle. Celý film skvěle doplňovala dobře vybraná hudební stránka, obsahující známé i neznámé skladby. Musím také pochválit výbornou práci s kamerou - skvělé záběry na faunu a flóru. A pak je tu samozřejmě samotný příběh. Chvílemi mi to přišlo až příliš naivní, ale na druhou stranu to nebylo až tak přehnané. ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Můžu přiznat, že k tomuhle filmu mám hodně blízko. Po všech těch trapných pubertálních komediích typu "Prci, prci..." je to vážně vynikající snímek, který bych doporučil všem. Ještě nyní, v moderní a téměř tolerantní společnosti, je homosexualita problém. Ve filmu se tím režisér zabývá v pravém světle. Tak to prostě chodí... PS: oba hlavní herci jsou k nakousnutí... ;-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak já teda nevím jak vypadají sportovní soustředění před důležitým závodem v Německu, ale že by se na nich jen šukalo, chlastalo opejkaly buřty a trenér se na to všechno jen smutně díval o tom silně pochybuju. To byla první věc co mě přišla úplně k smíchu. Další věc, která se mě nezdála, bylo chování homíků, nevěřím tomu, že by někdo z nich byl takhle výbojnej jako nám bylo prezentováno v tomhle filmu. Velký problém jsem měl s homo scénema, samozřejmě v pořádku, že tam jsou, jen prostě že mě není příjemný na tohle koukat. Nevěděl jsem o čem film bude a kam až zajde. Smekám před hereckým výkonem těch kluků, pokud jsou to heteráči, tak své role zahráli neuvěřitelně přesvědčivě. Hlavně Robert Stadlober, to bylo fantastický. Teď jsem si přečetl, že je to bisexuál, tak to jo, protože podle mě by tuhle roli čistej heterouš nedal. Robert tomu dal prvky homo upřimnosti a emocí. Bylo mě hrozně líto tý holky, taková kočka a ona tam byla jen tak napospas a nečapala se. To jsem trpěl jak zvíře. Film velmi kvalitně řeší hledání vlastní sexuality, bohužel v naprosto nereálném a častokrát úplně zbytečně vyhroceném příběhu ve kterým vyniká herecký výkon Roberta Stadlobera. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

I když děj je nereálný a některé situace víc než přitažené za vlasy, dávám plný počet bodů. Především za vynikající herecké výkony Roberta Stadlobera v roli Tobiho a Kostji Ullmanna v roli Achima. Dabing byl ve většině případů velmi dobrý. Skláním se před překladatelem německého textu, protože vymyslet na otázku: „A kde jsou ty holky z Berlína?“ odpověď: „Abys doudil moudí, co?“ považuji za skvělý husarský kousek. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Většina filmu byla natočena u přehrady Bevertalsperre v Severním Porýní - Vestfálsku. (Vodnářka)
  • Polská herečka Alicja Bachleda-Curuś, představující ve filmu Anke, byla kvůli přízvuku předabována Němkou Laurou Maire. (Vodnářka)
  • Voda, která ve filmu působí jako jedno velké jezero, je ve skutečnosti několik různých jezírek "sestříhaných dohromady". (Vodnářka)

Reklama

Reklama