Reklama

Reklama

Dej mi své jméno

  • USA Call Me by Your Name (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Když si rodiče sedmnáctiletého Elieho pozvou do své velké italské vily na léto hosta, jejich syn z toho není vůbec nadšený. Zpočátku se zdá, že toho s pohledným americkým 24letým studentem Oliverem nemají mnoho společného, když však spolu začnou trávit více času, začne mezi nimi vznikat něco mnohem hlubšího než je přátelství... (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (496)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Krásně natočená romance, která je bohužel teplá. Fakt mě to bavilo do doby, než spolu začali šukat. Poté už je to jen jedna homo či broskvo sexuální scéna za druhou a já naprosto ztratil zájem. Třeba když je rodiče vyslali na ten výlet a jeho matka pak pozvala jejich holky na večeři, tak bych mnohem raději viděl, co se odehrávalo tam, než zamilované tajtrlikování u vodopádu. Zmínit musím ještě hypertolerantní rodiče. Až to zavánělo návodem, jak se chovat k případné gay ratolesti. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jemný příběh jednoho léta, který v sobě díky svobodné atmosféře skrývá až překvapivě silnou přidanou hodnotu. Jakkoli mi na začátku přišlo té artovosti na love story snad až moc, od chvíle, kdy začne mezi tóny klavíru vznikat neuchopitelný cit, vodil si mě Guadagnino na udičce bez zaváhání. A jakkoli bude leckterý divák namítat, že na ležérně se převalující příběh jsou dvě hodiny moc, já bych uvítal klidně další dvě. Tak napjatý jsem byl, aby se to tuze křehké pouto nerozbilo. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Later..."Ja som tolerantný človek, ale dívať sa 2 hodiny na chlapov ako si obchytávajú vajcia ma veľmi nebavilo. Ja viem, že som to prehnal, film má atmosféru, slušné dialógy i výkony, ale stále je to len "iná" love story, ktorá ma nikdy naplno nechytí. Keby som bol gay, tak by som určite nejakú hviezdu pridal. Po filmárskej stránke je to kvalitné remeslo, ale lepšie ako Ang Lee v Zkrotenej hore to už asi nepôjde. Beriem to len ako povinnú predoscarovú jazdu, keďže tento film zopár nominácií získal. Pre mňa nič moc, ale pochválim netradičný záver s titulkami. Kefovať broskyňu som ešte nevidel, mal som chuť to vypnúť, ale prežil som to. Jedno viem určite, žiadne "later" nebude, stačilo raz. 60%. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Film, který ve mně po pár dnech dozrál. Zatímco po jeho skončení jsem měl pocit, že to přeci jen bylo trochu dlouhé a tím pádem už i roztahané, s odstupem desítek hodin ve mně sílí vděk za silný a ucelený zážitek, který se skvěle vyhýbá očekávatelným klišé (především neřeší téma homosexuality na projevech nenávisti vůči ní, ba naopak, závěrečný proslov otce hlavního hrdiny je neskutečně dojemný svým vřelým přístupem a pochopením) a disponuje fantastickým výkonem Timothée Chalameta, který ho zkušeně šroubuje až do posledního, nesmírně působivého a zdrcujícího záběru. Filmy řešící coming outy a homosexuální romance mě obecně už moc nebaví, protože jsou skoro vždy vystavěné na stejném principu a přinášejí tak stále ty stejné recyklované emoce. Call me by your name takový naštěstí není. 8/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

CMBYN se stalo kultem ještě předtím, než se vůbec dostalo na plátna. Zásadní snímek pro svou dekádu. Filmové umění a cit pro vyprávění a detail ve své plné kráse. Slunná Itálie, krása umění a památek, prostředí, uličky a domy, z něhož historie dýchá na každém kroku, knihy, hudba, stromy šumící ve větru, kvetoucí příroda. Není snad ideálnější doby a místa pro zasazení milostného příběhu. Timothée Chalamet je zářící mladý talent nádherné tváře s posmutnělýma očima. Jeho charisma se více přibližuje evropským hercům, jako by snad ani nepatřil do Ameriky. Armie Hammer zase ztělesňuje jakéhosi antického bohéma dokonalé krásy. Chemie mezi nimi, Charmie, as you know:), je dokonalá. Jejich společné scény jsou nádherné a nezapomenutelné. Touching, sensual, tender. Herecky jasně vítězí Timothée, vidět ho zcela zlomeného po odjezdu Olivera, je heartbreaking. A závěrečná scéna u krbu je devastující. Ten kluk má dar, kterým nedisponuje zase tak moc herců. Když pláče, tak to není nějaký, "standardní, Hollywoodský" pláč na povel. Vy mu to prostě věříte. Působí to tak skutečně. Přenese se to na Vás a trpíte s ním. Když si ještě sami vzpomenete na nějaké své dávné, (ne)naplněné lásky a na ty pocity prázdnoty a dusivé bolesti, když "ten" člověk odejde a Vy víte, že už ho možná nikdy neuvidíte, je dopad této scény ještě o to silnější. Z ostatních herců stojí za zmínku rodiče v podání Michaela Stuhlbarga a Amiry Casar. Takové rodiče by si přál snad každý teenager, který prožívá zrovna možná něco podobného. Amiru jsem zatím viděla v jediném snímku, Anatomie pekla, kde do toho bušila se sexuální mašinou, Roccem Siffredim. Pamatuji si, že tady mě, navzdory pochybným kvalitám snímku, zaujala. A u Esther Garrel je jasná podoba s bratrem Louisem:) Call Me by Your Name je jako umělecký kousek nedocenitelných kvalit. Člověk má chuť se sbalit a vypadnout pryč z města, od všeho stresu, lidí a starostí. Odjet daleko, na místo, kde se zastavil čas, kde se můžete vykoupat v ledové a křišťálově čisté vodě z hor, naslouchat zvukům přírody, a kde Oliver a Elio prožívali svoji lásku. Soundtrack je srdcovka. Chci Oliverovy tenisky:) Later. Because I wanted you to know. You're making things very difficult for me. I wish everyone was as sick as you. Can you come get me, mom? I remember everything... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Závěrečné scény odehrávající se v zimě, kdy je za okny vidět sněžení, se natáčely začátkem léta se zeleným plátnem v oknech na pozdější doklíčování pozadí. Důkazem je moucha na pravém rameni Elia (Timothée Chalamet) sedícího před krbem. V zimě mouchy nejsou. (emkon)
  • Scénu na náměstí s památníkem bitvy na Piavě, která je dlouhá 4 minuty a 30 sekund, se režisér Guadagnino rozhodl natočit na jeden záběr až během natáčení. Neměl ale na místě dostatek filmového materiálu, a tak se muselo na místě čekat dvě hodiny, než materiál z Milána přivezli. Herci tak měli možnost si scénu šestkrát zkušebně zahrát. (emkon)
  • Přes různé sexuální scény ve filmu, Armie Hammer uvedl v rozhovoru, že nejvíce nepříjemně se cítil při natáčení tanečních scén. (Kaktusak12)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Nový thriller od tvůrců Dej mi své jméno

Nový thriller od tvůrců Dej mi své jméno

26.04.2019

John David Washington (BlacKkKlansman), Alicia Vikander (Tomb Raider), Boyd Holbrook (Logan) a Vicky Krieps (Niť z přízraků) si zahrají v novém thrilleru Born To Be Murdered od tvůrčího týmu zpoza… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama