Reklama

Reklama

Na konci světa

  • Velká Británie God's Own Country (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Johnny Saxby (Josh O’Connor) pracuje od rána do večera na zastrčené farmě svých rodičů. Frustraci z osamělosti si vybíjí destruktivní konzumací alkoholu v místní hospodě a příležitostným sexem. Ve chvíli, kdy se na farmu dostává atraktivní rumunský pomocník Gheorghe (Alec Secareanu), začíná být Johnny konfrontován s emocemi, které nikdy dříve nepocítil. Během sezóny jehňat spolu oba dva začínají pracovat stále intenzivněji a stejně intenzivně se začíná vyvíjet jejich osudový vztah, který může oběma navždy změnit život. Na konci světa je podmanivým a tísnivě krásným debutem Francise Leeho, který je zasazen do prostředí rurálního Yorkshiru. (AČFK)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (80)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Dialogy pátým kolem u vozu. Postavy hovoří výlučně prostřednictvím gest a pohledů a nutno dodat, že to funguje. Charakter hlavní postavy vystihnut bezchybně jakožto i melancholické prostředí, kde se film odehrává. Prostá, leč účinná sonda do farmářského života, v němž ústřední dvojice provádí inseminaci nejen na zvířatech... ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený film z drsného prostředí. Kladem budiž herecké obsazení, prostředí a naturalismus, který z tohoto filmu je cítit tak, až je člověku zima (ne jen proto, že je chladno i ve filmu). Snížit hodnocení musím kvůli kameře, která se veze na módní vlně makra, čímž jsou některé záběry nekoukatelné, tudíž zbytečné. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Filmařsky velmi vyzrálý debut bývalého herce Francise Lee. Velmi drsná, machistická a místy až naturalistická gay romance. Primární je zde především vývoj hlavní postavy, ke které si divák většinu filmu hledá cestu. Charakter vztahu ústřední dvojice je zároveň podpořen nehostinným prostředím anglických plání. Na rozdíl od Zkrocené hory, ke které bývá film od loňského Sundance hojně přirovnáván, nemá tragické hrdiny. Na konci poskytuje hrdinům naději do budoucna. Skvělé jsou postavy otce a babičky, hrané Gemmou Jones a Ianem Hartem, přinášející téma mezigeneračního napětí. Na první pohled drsný, uvnitř však citlivý a autentický pohled na gay vztahy mimo prostřední velkých měst. Film nabourává vžité stereotypy o gayích a zároveň posouvá celou tématiku o level výš, jak dokládá konec snímku. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Konečne záver podľa mojich predstáv, i keď si viem predstaviť aj jeho lepšie spracovanie. Film určite splnil moje očakávania, ale osobne ma viac oslovilo Call me by your name síce časopriestorovo vytrhnutým z reality a takmer rozprávkovo pôsobiacim dejom avšak so záverom až príliž reálnym. Tu bol naopak dej po celú dobu veľmi reálny avšak záver dosť rozprávkovo pôsobiaci... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A doprdele, tu je zas kamingout-ov jak tak pozeram. Pana Hnedeho som dlhodobo povazoval za kvalitneho uzivatela, ale myslim, ze jaxi zacal uznavat zbuznelu homoromantiku. Tej tu bolo do aleluja, ale ja jej neholdujem. Buzny a tie ich seksualne zazitky mi boli odporne- to bude tym, ze som proste odporny skurveny biely hetero odpad a ludsky hnoj a homofob, a xenofob. A je to so mnou este horsie, lebo uznavam len ten fuj, fuj, skurveny odporny hetero sex a to mimoriadne na picu a neprirodzene hetero manzelstvo.  Samozrejme na buzny utocit  nebudem, rad prenecham priestor inym, mluvit sproste to zase jo ...  mne je jedno ked buzny pichaj buzny. Co uz, aj taki ako ja ziju na na tejto planete. Aj na takych veru slnko svieti : 5 % ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Celý film se natáčel v okolí anglického města Keighley v hrabství West Yorkshire. (PaTeXx)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. ledna 2017 na festivalu Sundance v USA. (ČSFD)

Související novinky

Přehlídka UK/UH: unikátní filmy a off-program

Přehlídka UK/UH: unikátní filmy a off-program

16.11.2017

Třetí ročník UK/UH: Dnů britského filmu a kultury v Uherském Hradišti se po sekci věnované britskému post-koloniálnímu filmu letos zaměří na The Troubles (česky Nepokoje), jak se označuje severoirský… (více)

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

01.11.2017

Norská horrorová romance, lovestory dvou mužů na ovčí farmě nebo životopisný film o muži, co probudil naše sexuální fantazie... I takový bude osmnáctý ročník queer filmového festivalu Mezipatra,… (více)

Reklama

Reklama