Reklama

Reklama

Na konci světa

  • Velká Británie God's Own Country (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Johnny Saxby (Josh O’Connor) pracuje od rána do večera na zastrčené farmě svých rodičů. Frustraci z osamělosti si vybíjí destruktivní konzumací alkoholu v místní hospodě a příležitostným sexem. Ve chvíli, kdy se na farmu dostává atraktivní rumunský pomocník Gheorghe (Alec Secareanu), začíná být Johnny konfrontován s emocemi, které nikdy dříve nepocítil. Během sezóny jehňat spolu oba dva začínají pracovat stále intenzivněji a stejně intenzivně se začíná vyvíjet jejich osudový vztah, který může oběma navždy změnit život. Na konci světa je podmanivým a tísnivě krásným debutem Francise Leeho, který je zasazen do prostředí rurálního Yorkshiru. (AČFK)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (81)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Konečne záver podľa mojich predstáv, i keď si viem predstaviť aj jeho lepšie spracovanie. Film určite splnil moje očakávania, ale osobne ma viac oslovilo Call me by your name síce časopriestorovo vytrhnutým z reality a takmer rozprávkovo pôsobiacim dejom avšak so záverom až príliž reálnym. Tu bol naopak dej po celú dobu veľmi reálny avšak záver dosť rozprávkovo pôsobiaci... ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jako vždy výborný Josh, ale upřímně, vztahová dramata této komunity mě až tolik neberou, prostředí, že kdyby neměli čtyřkolku, tak si myslím že je tak o šedesát let do minulosti zpátky, farmaření také ne a kloudné věty aby jeden pohledal. Přesto film není špatný, jen to není úplně moje divácká parketa, podruhé už ho určitě nedám. ()

Reklama

zsn 

všechny recenze uživatele

Miluji surovou realitu obyčejných životů a Irsko spolu se Skandinávií jsou v tomto naprostými přeborníky. Donutí vás to zamyslet se, zpytovat svědomí i se přestat litovat pro život jaký vedete. Rovněž filmů s gay tématikou, natož erotickými scénami také ještě pořád moc není. Díky klučíkovi kterému se zasmějete proto, že je "buzíček", jsem si uvědomila, kolik chyb jsem ve svém citovém životě udělala. Jak málo stačí, abyste o někoho přišli a jak těžké je donutit svou hrdost připlazit se zpět a o svou lásku bojovat. Je lehké mít na někoho kontakt, ale je to jen na naší nátuře, cit projevit a ne se jím jen soužit. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Low budget Brokeback Mountain, dalo by se říct. Přesně takhle by dopadla slavná látka, kdyby se jí nechopil Hollywood a nedodal jí své pozlátko a větší míru epičnosti. God's Own Country sice nabízí surové zachycení života na venkově a (pro filmy tohoto ražení) netypický (čti realistický) začátek jedné romance. Spolu s tím se Frances Lee nedokázal vyvarovat ohraným klišé daného žánru, s nimiž si letošní souputník Call Me By Your Name vyhrál lépe. Skvělá kamera, surovost, špinavost a snaha o realističnost mohou být sebevětšími klady, které hravě přebíjí nevýrazný stokrát vylouhovaný čaj, jež (překvapivě) americká, filmová mašinérie zvládla zadaptovat mnohem lépe. Žánrově zpřízněný Call Me By Your Name zůstává nepřekonán. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

A refreshing queer love story without the tragic queer narrative and rural stereotypes. Ooh la la, tak na tohle mě bavilo koukat! (Jak banální tvrzení a jak málokdy ho lze říct!) Pro mě originální příběh, nádherně nasnímaný, plus neuvěřitelný herectví. Parádní ilustrace toho, jak bohatá je filmová řeč a co všechno lze říct obrazem bez tun textu. Jo a Josh O'Connor je pro mě objev. PS: Pokud by někdo namítal, že je to nějaké prvoplánové a že kdyby to bylo ve straight verzi, nikdo si toho filmu nevšimne. S tím nesouhlasím, ono si stačí všimnout už jen toho, jak když jsou v gay filmu sexuální scény, jak se o tom pořád mluví. To je zábavný/otravný, protože bejt tohle příběh o chlapovi a ženský, nikoho by ani nenapadlo ty scény zmiňovat... A navíc do tohohle příběhu ten sex zapadá, posouvá děj dál, není to jen samoúčelná vějička do traileru. A Francis Lee nám servíruje neotřelej pohled na queer love. Žádnej coming out, žádná homofobní venkovská rodina nebo spolužáci, žádná nelegální homosexualita. Kromě trochy bahna tu mnoho společného s Brokeback Mountain nehledejme. PPS: Už teď se k tomu filmu rád vracím a mám ho v hlavě. Tohle teda jen tak neprošumělo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Obaja hlavní herci pracovali pár týždňov na farme, aby sa pripravili na svoje postavy. (dwdb)
  • Celý film se natáčel v okolí anglického města Keighley v hrabství West Yorkshire. (PaTeXx)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Přehlídka UK/UH: unikátní filmy a off-program

Přehlídka UK/UH: unikátní filmy a off-program

16.11.2017

Třetí ročník UK/UH: Dnů britského filmu a kultury v Uherském Hradišti se po sekci věnované britskému post-koloniálnímu filmu letos zaměří na The Troubles (česky Nepokoje), jak se označuje severoirský… (více)

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

01.11.2017

Norská horrorová romance, lovestory dvou mužů na ovčí farmě nebo životopisný film o muži, co probudil naše sexuální fantazie... I takový bude osmnáctý ročník queer filmového festivalu Mezipatra,… (více)

Reklama

Reklama