Reklama

Reklama

Slon

  • Česko Elefant (festivalový název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bartek žije v malé vesnici v jižním Polsku. Jeho dny jsou jeden jako druhý: péče o hospodářství a milované koně, práce za barem v místní hospodě, výpomoc postarším sousedkám. Domácnost sdílí pouze s matkou, která se nikdy nevyrovnala s tím, že Bartkův otec před mnoha lety od rodiny náhle odešel. Monotónnost Bartkových dní rozetne příchod charismatického Dawida, který do vesnice přijíždí vypořádat pozůstalost po svém odcizeném otci. Bartek je Dawidem fascinován a mezi mladými muži rychle vznikne nerozlučné pouto. První láska s sebou ale přináší i nutnost učinit obtížné rozhodnutí. Zůstat, popřít sám sebe a dále pečovat o svou rodinu, nebo odejít a žít život podle svých představ s milovaným člověkem po boku? Strhující romance Slon režiséra Kamila Krawczyckého je upřímnou a něžnou výpovědí o lásce, rodině a sebepřijetí. (Queer Kino)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (12)

zolo 

všechny recenze uživatele

Na poli gay kinematografie není už co vymýšlet. Všechny náměty, zápletky, postupy, styly už byly použity a nejen jednou. Ani tento film není výjimkou. Cením ale takové počiny v zemi, kde právě tato tématika nemá na růžích ustláno. Castingově ani herecky to přešlap není, exteriéry jsou poutavé, příběh solidní... Takže... proč ne? ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Debutující scenárista a režisér Kamil Krawczycki natočil poměrně zdařilé drama z prostředí polského venkova s queer tematikou, kterému vévodí skvělé herecké výkony představitelů ústřední dvojice Jana Hrynkiewicze a Paweła Tomaszewskiho. Jedná se spíše o pocitový než dějový snímek, jenž ničím extra nepřekvapí až na ten velice hezky pojatý konec. (75%) ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Je asi jasné, že se Poláci snažili natočit film na (pro ně) silně kontroverzní téma. Proto trochu pokulhává to, že by Bartek zvládnul všechno sám a stejně tak mi nepřišlo reálné, že by si ti dva sedli. Ale chápu, sdělení tvůrců je jinde. A snad se i povedlo, nicméně to musí zhodnotit spíš polské publikum. ()

Azurose 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná cesta sebepoznáním, první sexuální zážitky a především možnost utéct od stereotypu, který hlavní hrdina prožívá každý den. Elefant je naprosto brilantním filmem, který předává jednoduché myšlenky v komplexním podání, a to úchvatným vizuálem a hereckými výkony. I když jste z venkova, kde je homofobní a stereotypní prostředí, lze mít sny a realizovat je. Film dodává odvahu, kuráž, naději a motivaci k tomu, aby byl člověk šťastný. Přestože stál film okolo 3,5 milionů korun, jde vidět, že i za malé peníze lze udělat kvalitní film. Moc doporučuji všem film zhlédnout, protože bude brzy v české kinodistribuci. Snad nejlepší queer film, co jsem kdy viděl, opravdu! ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, že tento film vznikol v krajine, v ktorej človek skončí pred súdom za namaľovanie dúhovej svätožiary na ikonu a v ktorej sa dianie v spoločnosti snaží určovať banda ultrakonzervatívnych katolíckych právnikov s myslením zo stredoveku, ktorí LGBT snáď ani nepovažujú za ľudí. Hlavný hrdina žije nezaujímavý život kdesi v poľskom prdelákove. Zmena v jeho živote nastane po príchode o niečo staršieho syna jedného zo zosnulých obyvateľov dediny. Hlavný hrdina sa od tej chvíle pomaly dostáva k veľkému rozhodnutiu. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama