Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbení herci (10)

Tom Hanks

Forrest Gump, Jim Lovell, kapitán Miller z vojína Ryana, Chuck Noland, Paul Edgecomb a nebo Carl Hanratty to jsou charaktery ve kterých mě podle mě nejlepší herec současnosti chytil asi nejvíc. Pan herec Mistr, kterého je škoda ve filmech jako Šifra mistra Leonarda.

Morgan Freeman

Spolu s Tomem Hanksem jednoznačně můj nejoblíbenější herec. Naprosto nezapomenutelný jako Ellis Boyd ,,Red,, Redding ve Vykoupení z věznice Shawshank. Má úžasné charisma a tak nějak zvláštně uklidňující hlas.

Matthew Perry

V mé TOP 10 je samozřejmě jen kvůli jednomu charakteru a ano je jím Chandler Muriel Bing z Přátel. Nedovedu si představit, že by postavu Chandlera stvárnil kdokoliv jiný a lépe. Hrozná škoda, že nedostává víc příležitostí k hraní, ale i kdyby měl zůstat jen u toho co natočil dodnes, tak pro mě se postavou Chandlera Binga stal nesmrtelným.

Alan Alda

Stejně jako Matthew Perry je i Alan Alda pro mě herec jedné role. Kterou ale stvárnil tak dokonale, že se stal legendou. Děsím se dne, kdy se někdo rozhodne natočil reboot MASHe, protože bez tohohle chlapíka to nebude možné.

Christoph Waltz

Přiznám se, že než Quentin Tarantino obsadil tohohle herce do Inglourious Basterds, tak jsem o něm neměl ani páru. O to víc mě překvapilo, že někdo s takovým charismatem a talentem mohl hrát ve srajdách typu Komisařka Rosa Roth - Cesta nikam. Skvělěj v Carnage a napjatě vyhlížím Django Unchained

Jim Carrey

Herec který mě dokáže dokonale rozesmát (Maska, Ace Ventura, Božský Bruce, Lhář, lhář), tak i chytit za srdce (Muž na měsíci, Věčný svit neposkvrněné mysli, Truman Show). V poslední době (2012) mě ale přijde, že nemá štěstí na pořádnej film ať už komedii nebo drama. Oboje umí zahrát skvěle, tak kde to vázne ?

Robin Williams

Něco jako Jim Carrey. Skvělej herec, který dovede zahrát jak komedii tak i drama. Velkej sympaťák a moc se mi líbil jako psychiatr Sean Maguire v Good Will Hunting a nebo v Andrew - člen naší rodiny. Skvěle zahrál pošuka v jednom díle Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti.

Karel Roden

Jednoznačne nejlepší český herec, který dovede zaujmout i v pitomé reklamě pro banku. Klasika je samozřejmě Copak je to za vojáka, ale moc se mi líbil i v Kytici a nebo jako Rasputin v Hellboyovi.

Kevin Spacey

Sedm, Vyjednavač, Svět podle Prota a hlavně Americkou krásou se tenhle super herec dostal do mé TOP 10.

Christopher Reeve

No a poslední místo je čestné. Můj první dětský hrdina. No nebyl to tenkrát tak on jako spíš postava Supermana. V mé Top 10 ale není ani tak pro jeho hereckou kvalitu, jako spíš pro můj respekt k němu jako k člověku. Po nehodě při které ochrnul na celé tělo to byl ohromný bojovník a o to víc mě mrzelo, když zemřel. Věřil jsem tomu, že jednou pokročí technologie a medicína tak, že tenhle chlap bude zase létat.