Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (14)

Gaslit

Gaslit (2022) (seriál)

Minisérie Gaslit sleduje kořeny odhalení skandálu Watergate, který nakonec vedl k rezignaci tehdejšího amerického prezidenta Richarda Nixona.
Martha Mitchell (Julia Roberts) je prominentní celebritou z Arkansasu a manželkou Johna N. Mitchella (Sean Penn), který v Nixonově administrativě zastává post generálního prokurátora a je blízkým přítelem prezidenta. Martha miluje pozornost kamer, s radostí dává rozhovory novinářům a je častým hostem talk show, kde rozebírá práci svého manžela, což mezi párem vytváří napětí, protože ji Republikánská strana kvůli mediální publicitě vidí jako hrozbu. Jejich obavy se naplní ve chvíli, kdy Martha jako první veřejně upozorní na účast prezidenta Nixona v aféře Watergate. Toto prozrazení následně spustí lavinu událostí, které Marthě obrátí vzhůru nohama její veřejný i soukromý život, jelikož její manžel je nucen vybrat si mezi ní a prezidentem.

Malá bubenice

Malá bubenice (2018) (seriál)

V roce 1979 rekrutuje izraelská tajná služba Mossad do svých řad mladou anglickou herečku Charlie (Florence Pugh) ve snaze dopadnout Khalila, palestinského teroristu, který je zodpovědný za nedávný bombový útok. Charlie se tak snaží pomocí svých hereckých schopností i notné dávky odvahy odhalit palestinskou teroristickou síť operující po celé Evropě a zároveň si uchránit vlastní život, který je ve světě špionáže v neustálém nebezpečí.

Věřte mi: Únos Lisy McVeyové

Věřte mi: Únos Lisy McVeyové (2018) (TV film)

Když se sedmnáctiletá Lisa (Katie Douglas) vrací v roce 1984 v pozdních nočních hodinách z práce domů, přemýšlí o sebevraždě. V opuštěných ulicích Tampy Bay na ni ale čeká sériový vrah, který ji unese a několikrát znásilní. V tu chvíli začne Lisa bojovat u svůj život, kterého se ještě před chvílí chtěla vzdát. Když se jí nakonec podaří přemluvit únosce, aby ji pustil na svobodu, čeká na ni ale ještě těžší úkol – přesvědčit rodinu, úřady a především policii, že její příběh, kterému nikdo z nich nevěří, je skutečný.

Mauritánec: Deník z Guantánama

Mauritánec: Deník z Guantánama (2021)

The Mauritanian sleduje skutečný příběh Mohamedoua Ould Slahiho (Tahar Rahim), který byl několik let zadržován a vězněn v detenčním táboře Guantanamo Bay, aniž by proti němu americká vláda vznesla obvinění. Ve svém boji za svobodu však konečně nachází spojence v právničce Nancy Hollander (Jodie Foster) a její společnici Teri Duncan (Shailene Woodley), které se rozhodnou hájit jeho práva a dosáhnout tak spravedlnosti, ačkoli vojenský prokurátor (Benedict Cumberbatch) představuje těžkého protivníka.

Cherry

Cherry (2021)

Mladík z Ohia jménem Cherry (Tom Holland) se ještě během studií na vysoké škole rozhodne přihlásit do armády, aby mohl během válečných misí sloužit jako zdravotník. Následný návrat do běžného života i vztah s jeho školní láskou (Ciara Bravo) mu však výrazně komplikuje posttraumatická stresová porucha a počínající závislost na opioidech, které ho přivedou až k bankovním loupežím, jimiž se snaží zaplatit stále se zvyšující účty za život v drogovém opojení.

Krajina snů

Krajina snů (2019)

Během velké hospodářské krize sní Eugene Evans (Finn Cole) o útěku z malého jižanského města v Texasu, kde žije se svojí rodinou. Plány mu však překazí nečekaný objev – zraněná bankovní lupička Allison Wells (Margot Robbie), která utíká před policií a na jejíž dopadení je vypsaná odměna. Eugenenova rostoucí náklonost k Allison však celou situaci značně komplikuje a staví ho před nevyhnutelné rozhodnutí, které ovlivní životy všech.

Ratchedová - Série 1

Ratchedová - Série 1 (2020) (série)

Píše se rok 1947 a do psychiatrické léčebny v Severní Kalifornii nastupuje jako nová zdravotní sestra Mildred Ratched (Sarah Paulson). Obraz dokonalé sestry oddané své profesi, který podtrhuje její pečlivě upravený zevnějšek však ani zdaleka nevystihuje monstrum, které číhá uvnitř a které v prostorách ústavu, kde probíhají znepokojující experimenty na pacientech, dostává mnoho příležitostí naplno se projevit.
Seriál svým dějem předchází události v knize Kena Keseyho s názvem „Vyhoďme ho z kola ven“, která posloužila Miloši Formanovi jako předloha pro známý snímek Přelet nad kukaččím hnízdem, a sleduje zrod hlavní záporačky Mildred Ratched.

Gloria na cestě

Gloria na cestě (2020)

Biografický snímek, v hlavních rolích s Aliciou Vikander a Julianne Moore, sleduje životní cestu ikony feminismu – Glorie Steinem. Film založený na knize „My Life on the Road“ (2015), memoárech, které sepsala sama Glorie Steinem, se věnuje důležitým životním etapám této ženy, od jejího pobytu v Indii, přes založení časopisu Ms. v New Yorku, její roli na vzestupu amerického hnutí za práva žen v 60. letech 20. století až po celonárodní konferenci žen z roku 1977. Společně se spisovatelkou a aktivistkou Glorií Steinem se však na její životní cestě setkáváme i s dalšími významnými ženami feministického hnutí – Bellou Abzug, Flo Kennedy nebo Dorothy Pitman Hughes.

Little Fires Everywhere

Little Fires Everywhere (2020) (seriál)

Založen na stejnojmenné knižní předloze, seriál Little Fires Everywhere sleduje dvě matky s naprosto odlišnými sociálními a ekonomickými kořeny. Na jedné straně stojí Elena Richardson (Reese Witherspoon), která usilovně pečuje o dokonalý obraz své rodiny. Druhou stranu představuje matka (Kerry Washington) s dcerou, které svým příchodem do Shaker Heights, předměstí Clevelandu v Ohiu, převrátí život naruby do té doby perfektně a spokojeně vypadající rodiny Richardsonových.

Nikdy výjimečně někdy vždycky

Nikdy výjimečně někdy vždycky (2020)

Sedmnáctiletá Autumn (Sidney Flanigan) ráda zpívá, momentálně si nerozumí s rodinou, po škole pracuje v supermaketu a za nejlepší kamarádku má svojí sestřenici. A také je neplánovaně těhotná. Není připravená stát se matkou, a tak se rozhodne, že se pouze v doporovodu své sestřenice vydá do New Yorku, aby zde podstoupila interupci. Tajná cesta, během níž začne na povrch vyplouvat celá řada tíživých problémů, se však pro obě teenagerky postupně začíná komplikovat.

Když nás vidí

Když nás vidí (2019) (seriál)

V dubnu 1989 je v Central Parku brutálně napadena a znásilněna mladá bělošská běžkyně. Ještě tentýž večer policie zadrží několik černošských mladistvých za výtržnictví a ublížení na zdraví. Postupně se začnou v důsledku zoufalé honby za pachatelem proměňovat výslechy v psychický i fyzický nátlak. Nakonec je z činu obviněna pětice teenagerů - čtyři černoši a jeden hispánec.
Minisérie When They See Us, natočená podle skutečných událostí, tak ukazuje na osudu pětice mladíků, kteří byli falešně obviněni ze znásilnění, naprosté selhání amerického justičního systému.

Dálniční hlídka

Dálniční hlídka (2019)

Film natočený podle skutečných událostí sleduje příběh dvou legendárních detektivů Franka Hamera (Kevin Costner) a Maneyho Gaulta (Woody Harrelson), kteří byli pověřeni dopadením Bonnie a Clydea. Ve chvíli, kdy celá FBI i s nejnovější forenzní technologií selhává, nastupují na scénu dva bývalí texaští rangeři s cílem vystopovat a sejmout nechvalně proslulou zločineckou dvojici. Zároveň se však tito dva detektivové ze staré školy při zběsilé a nebezpečné honičce mohou spoléhat pouze na své instinkty.

Colette: Příběh vášně

Colette: Příběh vášně (2018)

Gabrielle Sidonie Colette (Keira Knightley), mladá žena z chudé vesnice, si vezme charismatického, o 14 let staršího Pařížana, kterému se říká Willy (Dominic West). Pod jeho záštitou se seznámí s bohémským životem v Paříži, což podnítí její tvůrčí kreativitu. Na popud svého manžela začne psát romány, jež jsou následně publikovány pod jeho jménem. Ohromný úspěch série románů nazvaných "Claudine" proslaví Willyho jako skvělého spisovatele a zajistí popularitu Colette a Willymu - prvnímu modernímu páru celebrit. Po čase však začne nedostatek uznání Colette frustrovat a aféra s Matildou de Morny, ženou markýze z Belbeufu, která vzdoruje tradičnímu rozdělení na ženské a mužské role ve společnosti, jí pomůže osvobodit se. Willy je ale odhodlán udržet si svůj největší spisovatelský poklad, ať to stojí, co to stojí...

Prokletí Lizzie Bordenové

Prokletí Lizzie Bordenové (2018)

Film natočený podle skutečné události sleduje příběh Lizzie Borden odehrávající se v roce 1892 v americkém státě Massachusetts. Lizzie (Chloe Sevigny) je mladá neprovdaná žena, jejíž život je ovládán a kontrolován přísným otcem. Situace se změní po příjezdu nové irské služky jménem Bridget Sullivan (Kristen Stewart). Lizzie v ní najde spřízněnou duši a potají si mezi sebou vytvoří intimní pouto, které směřuje k ďábelskému plánu a temnému znepokojujícímu konci.

Reklama