Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Už jen asi hodně těžko napíšu něco, co tu nikdo nepsal. Jestli si ale nějaký film zaslouží první místo mezi mými originálními nosiči, je to právě tento snímek. Je to film na který se kdykoli rád podívám znovu a kdykoli ho dávají v televizi, jen těžko se mi od televize odchází. Nevěřím, že by se mi tento skvost kinematografie někdy okoukal!

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Mám rád téměř každý film, do kterého dělal hudbu Ennio Morricone. No a když se spojí jeho hudba s režií Sergia Leona, musí se zákonitě jednat o skvost. Ač už nejsem takovým příznivcem westernu, jako když jsem byl ještě dítě, přesto mě tento film nepopsatelně oslovil. Jeho silný příběh, krásné dlouhé scény, ušmudlaní zarostlí kovbojové - namám slov. Neznám film, kde by mě Charles Bronson zaujal více. Mám samozřejmě raději tento film v původním znění, ale co předvedla Věra Špinarová ve znění českém s průvodní skladbou, je krásné, nezapomenutelné a myslím, že to je jeden z mála případů, kdy neoriginální verze je lepší než originál sám.

Truman Show

Truman Show (1998)

Výborný film, který by mohl být (možná, že je) nejen pro příznivce Jima Carreyho kultovní. Je to jeden z těch filmů, který dokazje, že Jim Carrey umí být nejen dobrým komikem, ale i vynikajícím hercem, kdž chce. V hereckých výkonech rozhodně nezklamal Ed Harris, ani Natascha McElhone, která se díky tomuto snímku stala jednou z mých nejoblíbenějších hereček. Neumím si představit, že by tento film chyběl v mé filmotéce.

Gattaca

Gattaca (1997)

Od té doby, co jsem tento film poprvé viděl ve filmovém klubu na ČT2, jsem ho nemohl dostat z hlavy. Možná to je tím, že se mu podařilo tolik přiblížit mým snům z dětství, možná tomu napomohl výborný scénář, ale každopádně se tento film stal mou srdeční záležitostí.

Pátý element

Pátý element (1997)

Tento film mě uchvátil hned po prvním zhlédnutí. Zaujal mě natolik, že to ve mě vyvolalo neodolatelnou touhu zařadit ho do své DVD sbírky. Nedokážu přesně určit, co přesně bylo hlavním aspektem toho, že mě tento film v takové formě ohromil, protože nejsem skalním příznivcem žánru. Snad to byl perfektní scénář, výborné herecké výkony, výtvarné zpracování všeho, co se ve filmu vyskytlo a v neposlední řadě určitě samotný Bruce Willis a Mila, která byla ve výborně nadesignovaném oblečku přímo neodolatelná.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Naprosto skvělý filmový zážitek. Byl jsem napnutý jak struna od začátku do konce, tedy až na pár momentů, kdy jsem prostě nevydržel a explodoval smíchy, stejně jako většina diváků v kině. Hned v první kapitole se prostě nedalo jinak (Mohu si také připálit?), ač jsme všichni moc dobře věděli, jak hluboce závažný problém se skrývá pod podlahou. Brad Pitt byl jediné váhadlo, jestli se na tento film mám vůbec podívat, ale díky své brilantně zvládnuté roli mě velmi mile překvapil a hned v prvních scénách s ním mi ukázal, jak jsem se velmi mýlil. Christoph Waltz mě bude strašit ještě pěkně dlouho a řekl bych, že když toho Oscara nedostane, někdo si to pěkně odskáče! Oni vůbec všichni v tomhle filmu zahráli výborně - asi to právě tenhle pan režisér prostě s těmi lidmi umí. Budu se jen těšit, až uvidím něco, co u mě překoná ten pocit krásného filmu a zážitku, který mi přinesli právě Hanebný Pancharti.