Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Pohádka

Zajímavosti k filmům (9)

Sedmá Sindibádova cesta

Sedmá Sindibádova cesta (1958)

Když kyklop dává námořníky do klece, tak je klec otevřená a má výšku kolem 2,5 metru. První námořníci by bez problémů vylezli, než by je kyklop zavřel.

Četník ze Saint Tropez

Četník ze Saint Tropez (1964)

Při finálním zátahu na nudisty má většina nudistů opálené plavky. Žena, která jako první brzdí před Cruchotem (Louis de Funès), má kalhotky v tělové barvě.

Odysseus

Odysseus (1997) (TV film)

Když se narodí Telemachos, je ihned po porodu ukázán v rukou Odyssea (Armand Assante) a je krásně čistý, což je nesmysl, jelikož dítě po porodu má na sobě vždy nějaké nečistoty, např. krev atd.

Silo - Stroje

Silo - Stroje (2023) (epizoda)

Pokud by Julie (Rebecca Ferguson) stříkala vodu na rozžhavený poklop o několika set stupních, tak by se ve skutečnosti popálila o vodu padající na ni zpět. V nádraži by se poté voda uvařila.

Vinnetou

Vinnetou (1963)

Ve filmu Klekí-petru (Hrvoje Svob) zabije Santer (Mario Adorf). V knize se ale jedná o Ratlera, spolupracovníka Old Shatterhanda (Lex Barker). Santer se v knize objevuje až o hodně později, před výpravou na Nugget-tsil.

Vinnetou

Vinnetou (1963)

Ve filmu umírá Santer (Mario Adorf) ihned po smrti Inču-čuny (Milivoj Popović-Mavid). V knize následuje ještě velmi dlouhá cesta za Santerem do tábořiště Kiowů, bídák ale na konci překvapivě uniká.

Audience

Audience (1990) (divadelní záznam)

V audionahrávce (1975) říká Vaněk (Václav Havel), že Bohdalové je 47. Zde v hrané verzi (1990) říká Vaněk (Josef Abrhám), že Bohdalové je 43 (což ji opravdu v roce 1975 reálně bylo).

Reklama