Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (32)

plakát

Zlaté dno (1942) 

Jeden z nejlepších filmů Vlasty Buriana, kde prokázal nejen komediální, ale i charakterní herectví, k němuž jinak neměl moc příležitostí.

plakát

Čertouská poudačka (1966) (TV film) 

Pozapomenutá celovečerní televizní pohádka dnešního zmlsaného diváka asi moc nenaláká černobílým studiovým zpracováním, ale na svou dobu to byl skvost, který se odlišoval od podobné tvorby zvláště svým hereckým obsazením (viz seznam herců výše). Možná jí trochu škodí dlouhá metráž, ale o to víc se tam vejde spousta humorných slovních replik i hlášek, ve kterých se vtipně prolíná jak pohádkový, tak skutečný svět (zejména ten hudební s reálnými jmény českých populárních skladatelů a hudebníků). Jedinečnou diváckou raritou jsou např. pěvecké duety Bohuše Záhorského a Stanislava Neumanna, které jsem snad nikdy neviděl zpívat! Příběh doslova stojí a padá s použitou hudbou, a to jak dějovou tak i doprovodnou (např. při vtipné synchronizaci s úvodními titulky), takže je dobré připomenout jejího autora Jana F. Fischera, který zde pohříchu není uveden.

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Dost primitivní až nevkusný pokus o romantickou komedii ve stylu Hollywoodu...

plakát

Zapomenutý čert (1964) (TV film) 

Skvělé herecké obsazení převažuje nad pozdější verzí z roku 1976, barevné zpracování a bohatší kulisy zase nahrávají tomu novějšímu zpracování. Ale každopádně je tato černobílá pohádka neprávem zapomenutá a zasutá v archívu!

plakát

Lékař v rozpacích (1966) (TV film) 

Dobře zpracovaná předloha s výbornými výkony hereckých mistrů. A navíc i nečekaně alespoň částečně aktuální (v roce 2021), když se zde probírají různá pro a proti v problematice očkování, nebo spíš otázka důvěry a nedůvěry v něj.

plakát

Živnost jako řemen (1979) (TV film) 

Takhle filmařsky zpackané dílo jsem už opravdu dlouho neviděl... Není to chyba herců, ale zejména režiséra, kterému to ale moc neulehčil ani autor námětu a scénáře.

plakát

Hříšníci (1972) (TV film) 

Trapný pokus o crazy komedii, kterou nezachránilo ani kvalitní herecké obsazení...

plakát

Na plovárně (1998) (pořad) 

Nepřekonatelný šarmantní Marek Eben! Kam se na něj hrabe se svým podobným audiopořadem Host snaživá Lucie Výborná na vlnách Radiožurnálu... V podobně kvalitním stylu vede své odborné rozhovory pro změnu s vědeckými kapacitami, častokrát i světových rozměrů, moderátor ČT 24 Daniel Stach v pořadu Hyde Park Civilizace. Ostatně on sám nedávno v jednom rozhovoru přiznal, že používá podobnou strategii ve zvaní slavných hostů do svého pořadu jako Marek Eben, když k pozvánce přidává i výběr hvězdných osobností, které už jeho pořad navštívily.