Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (13)

plakát

Ztraceni (2004) (seriál) 

První dvě řady naprosto super - nemohla jsem se odtrhnout od obrazovky, ale třetí řada mi přijde trochu roztažená. Možná je to i tím, že je to první řada, kterou sleduji po týdnu a je to fakt k naštvání, půlku toho zapomenete. První dvě řady jsem viděla jako LOST Marathon na AXN (dva víkendy po sobě vždy do tří do rána) a to byl nářez - kdo bude mít tu možnost, fakt doporučuju (třeba i z DVD) - pak to působí úplně jinak. V Americe u třetí řady začala klesat sledovanost, takže se uvažuje, že by se místo pěti řad točili jen čtyři, ale to je hudba budoucnosti, tak uvidíme.

plakát

Dotyk růžové (2004) 

Jelikož je Kyle MacLachlan jeden z mých nejoblíbenějších herců, tak má tenhle film o 1* navíc - ten Cary Grant mu sekne.

plakát

Jeho a její Vánoce (2005) (TV film) 

Zajímavý nápad se dvěma sloupkaři, z nichž každý má naprosto odlišný názor na Vánoce (jeden je nadšený příznivec a druhý je nesnáší - hádejte, kdo je ženská a kdo chlap?) Bohužel to je asi tak všechno, navíc ani tenhle nápad není dotažený. Jako romance nic moc - na rozkreslení vztahu tam vůbec nezůstalo místo, jakoby se autoři nemohli rozhodnout zda točí romanci nebo vánoční film.

plakát

Válečné hry (1983) 

Příjemná oddechovka - technologii je spíše už k zasmání (nebo ke vzpomínání - to podle toho jaký jste ročník narození), scénář je místy hodně nelogický, ale kdo by to řešil. Počítač Joshua je takový Skynet a to je tenhle film o rok starší než první Terminátor a to že se v roce 1983 ve filmu objevil NORAD, to mě docela překvapilo. Jinak úvodní předtitulková sekvence je fakt síla - asi nejlepší část celého filmu.

plakát

Pán velryb (2002) 

Nevím - snad jsem na základě všech těch chvalozpěvů čekala něco víc. V půlce filmu jsem se přistihla, že se začínám nudit a ten patos byl na mě až přílš. Prostě to asi není špatný film, ale se mnou se naprosto minul.

plakát

Správná věc (1989) 

Tak tenhle film překvapil - moc příjemná člověčina s kapkou anglického černého humoru (především scéna s Mininím otcem je dost dobrá). Oficiálně se píše, že je to romance, ale spíše je to o objevování života a vlastní identity (ne, není to něco jako American Pie, tohle je film pro už trochu odrostlejší). Ve filmu se objeví v jedné ze svých ranných rolí Helena Bonham Carter.

plakát

Soupeři (1977) 

Viděla jsme tenhle film před lety na ČT a už tehdy mi připadal skvělý, ale teď mi přišel ještě lepší. Ono to totiž vlastně není o soubojích dvou mužů - to by na Scotta a Conrada (autor námětu) bylo příliš prvoplánové. Celý ten film je o souboji dvou přístupů k životu - idealista (Keitel) a realista (Carradine) - možná že to má reflektovat souboj dvou částí duše jednoho člověka, ale spíše bych řekla, že je to o souboji těchto přístupů ve společnosti. Samotné výsledky soubojů a jejich vývoj poměrně věrně odrážejí historický vývoj napoleonské Francie a v přeneseném smyslu vlastně každé společnosti ve stavu změny (my to máme z první ruky). Keitlova postava je něčím magická pro většinu lidí - jestli to nebude tím, že bychom všichni chtěli být jako Keitel, ale jsme spíše jako Carradine.

plakát

Znovu po smrti (1991) 

Branagh tenhle film natočil jako vyznání lásky své tehdejší ženě Emmě Thompson a ani nijak nepředstíral, že to má být "velký" film. Když k tomu člověk přistupuje z tohoto úhlu, tak je film vynikající - od jeho premiéry jsem ho viděla několikrát a nikdy nezklamal. Robin Williams zde má okouzlující štěk, Hitch z celého filmu jenom odkapává, ale všechno je to přiznané a roztomilé. Zajímavost: Branaghovo vězeňské číslo 25101415 je datum bitvy u Agincourtu (viz předchozí Branaghův film Jindřich V.) Film také inspiroval kapelu The Dream Theather k napsání jejich excelentní desky Scenes from the Memory.

plakát

Drzá Jordan (2001) (seriál) 

Velmi dobrý krimi seriál, asi tak minimálně o třídu lepší než všechny ty CSI - možná ne tak efektní, ale určitě záživnější. Natáčení zatím stále pokračuje (v USA běží už 6. řada), takže uvidíme, tak se to vyvine, ale zatím nikdy nezklamal - dobrá oddychovka.

plakát

Pýcha a předsudek (1995) (seriál) 

Nejlepší adaptace Austenové, jakou jsem kdy viděla (a že jsem toho viděla hodně, Jane Austenová je má oblíbená autorka). Kam se na tento seriál hrabe film s Keirou Knighthley. Colin Firth je naprosto dokonalý a ne nadarmo se jeho postava v Bridget Jones jmenuje Darcy :-) Je to sice seriál, ale jinak se Austenová ani snad filmovat nedá, musí se pak strašně osekávat a kouzlo vymizí. V roce 2005 vyšlo v Anglii na DVD 10th Anniversary Edition - vřele doporučuji, s českým dabingem to bylo hrozné.