Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Vesničko má středisková

Vesničko má středisková (1985)

Viděl snad každý, chválil snad každý. Na tomto filmu je vidět dokonalost českých ručiček. Naprosto kultovní záležitost. Jen škoda, že američani tohle vůbec, ale vůbec nepochopí... tady měl totiž přijít pan Oscar, šlápnout na špalek, chytnout se za rozkrok a zezlatnout. Naprostá dokonalost, která nemá v Čehách konkurenci a pokud bude současná tvorba v ČR pokračovat i dál na stejné úrovni, je to dílo nepřekonatelné.

Sedm

Sedm (1995)

Tak silný zážitek, jako mi film se7en s nafoukaným Bradem Pittem a taťkovsky chytrým Morganem Freemanem dal, jsem dlouho nezažil. Můj otec sice podporuje chytré detektivy jako je třeba Taggart, kteří vše řeší hlavou a ne bouchačkou, naštěstí do řad mého otce nezapadám. Je to skvělej film a je štěstí, že Brad Pitt toho šmejda zabil (přestože to vůbec nebylo v plánu), protože nic jinýho si nezasloužil. Na sobotní večer s pytlíkem chipsů ideální... fünf stars!

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Přestože si někdo musí rýpnout do velmi střeštěné zápletky, kdy si mnoho historických fanatiků musí drbat hlavu, pro mne je film Zachraňte vojína Ryana dokonalým ztvárněním vojenské vřavy a vším kolem ní. Tom Hanks zde ukazuje, proč je PAN HEREC a jen škoda, že Matt Damon nedostal tolik příležitostí, aby Ryan smazal nálepku "Hocha štěstěny", který k cestě domů přišel jen kvůli tomu, že jeho maminka přišla o tři syny, a ne protože vojín Ryan je hrdina, který si to zaslouží... ostatně to po něm chtěl i kapitán Müller ve své poslední větě... jinak vážně dobrý film a kdo prokličkoval smrští repríz na Nově, rozhodně prohloupil... --Nestřílej, já nikoho nezabil! Já sem Čech! Nestřílej! -Co říkáš?! Já ti nerozumim? --Čech! Já nikoho nezabil! !!!Prásk!!! ---Co říkal? -KOUKEJ, MÁM UMYTÝ RUCE K VEČEŘI!

Drive

Drive (2011)

- Absolutní, čistoskvoucí a ničím nezpochybnitelná pětka. Tenhle film má 99,999999 procenta toho, co by pořádně stylový movie měl mít a ten zbytek, co zbývá do stovky je statistická chyba. Žral jsem každou vteřinu. Každý mimický pohyb u každé z výborně vykreslených postav. Jako bych viděl rukopis nebožtíka Leoneho a lehké záchvěvy jeho Once Upon a Time. Málomluvné postavy, dlouhé pohledy, osudový příběh... Stylová hudba, fantastický střih... a mohl bych referovat ještě dlouho. NWRefna si dávám do checklistu a Ryan Gosling se zařadí vedle Toma Hardyho do mého listu objevů posledního roku (Rock'n'Rolla jsem viděl teprve nedávno). Kdo chce napínavý, atmosferický a dobře nakroucený snímek, Drive ho nemůže zklamat .... Maple6

Zátah: Vykoupení

Zátah: Vykoupení (2011)

***** - Naprostá adrenalinová řež. Příběh Los Stupidos, ale právě jednoduchost děje dává volný průchod fantastické temné stylovosti obrazu. Navíc ten soundtrack od Mika Shinody... no co k tomu říct. Pecka a já ji doporučuju!