Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (41)

plakát

Odpočívej v pokoji (2001) (seriál) 

Perfektní. Všechny ústřední postavy jsou tak skvěle napsaný a zahraný, že jim uvěříte každý slovo, každou hádku, každej vtípek, každou ukápnutou slzu, prostě všechno. U některejch seriálů je pro mě těžký si k postavám vytvořit nějakej vztah a soucítit s nima, ale tady to šlo tak nějak samo. Připadal jsem si, jako kdybych se nastěhoval k nějaký rodině a postupně je poznával. Při sledování jsem prostě zapomněl, že sleduju jenom výplody něčí fantazie, a začal jsem je brát jako skutečný lidi. A když takhle dobrý postavy spojí dobrej scénář, je z toho nejlepší seriál, jakej jsem kdy viděl. Atmosféra mi dost připomínala Americkou Krásu, od muziky přes "kulisy" až po snový sekvence. Alan Ball prostě umí. Velký plus má u mě taky černočernej humor, kterej podle mýho názoru ke smrti prostě patří. Zpátky k postavám - každá z nich se za těch pět sezón dost vyvine a například Claire je na konci úplně jinej člověk, než na začátku. Vy jí to ale uvěříte, protože víte, co si prožila a prožívali jste to s ní. Když ke konci jedna z postav umře, prožíval jsem to podobně, jako kdyby umřel někdo z mojí rodiny. A když už jsem si myslel, že smutnější bejt nemůžu, posadilo mě na prdel dokonalý finále - emocionálně nejsilnějších deset minut, jaký jsem kdy na obrazovce viděl. Poprvý v životě jsem měl na krajíčku a ještě teď, když si na to vzpomenu dva dny po dokoukání, se mi chce brečet. Možná i proto, že takhle skvělej seriál už nejspíš nikdy neuvidim. Na začátku jsem vůbec nečekal, že zrovna Six Feet Under na mě bude mít tak silnej efekt, ale stalo se. Sečteno podtrženo - s Fisherama jsem se smál, byl jsem s nima smutnej, šťastnej, byl jsem na ně naštvanej a stejně jsem je měl rád. Takhle má podle mě vypadat seriál "ze života". 100% ---------------- Vřele doporučuju Six Feet Under: In Memoriam, film o filmu. Nadšení herců i tvůrců mě jenom utvrdilo v tom, jak moc tenhle seriál miluju.

plakát

Six Feet Under: In Memoriam (2005) (TV film) 

Čekal jsem to trošku delší, ale to je asi jediná výtka, kterou k tomu mam. Jinak je to perfektní film o filmu, předevšim díky obrovskýmu nadšení všech zúčastněnejch. Vidět herce, jak se čas od času neuhlídá a mluví o svý postavě v první osobě, je krásnej příklad toho, že všichni, kdo se na tomhle vyjímečnym seriálu podíleli, ho bezmezně milovali a moc dobře věděli, jak je skvělej. A já už to vim taky.

plakát

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej (2005) (divadelní záznam) 

"Hele, důležitý je, prostě..." - "Ale tohle všechno je důležitý, ty vole. A pak jsou taky jiný věci, který jsou důležitý, rozumíš, a to je podstatný." Já bych se z těch mediálních čůráků fakt vomrdal. 70%

plakát

Avatar (2009) 

V Imaxu naprostá bomba. Všechno bylo přesně tak perfektní, jak jsem u Camerona čekal. Pohádkovost příběhu mi sedla, triky byly velkolepý a herecký výkony to dotáhly k dokonalosti. I českej dabing mě příjemně překvapil, přestože ho u filmů a seriálů bytostně nesnášim. Nejlepší film roku 2009 a velkolepej návrat jednoho z nejlepších režisérů v historii. Pro mě největší filmovej zážitek v životě. 100%

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Nejlepší (hranej) seriál, kterej momentálně běží. Nedávno jsem si dal repete všech dílů od pilotu až po finále čtvrtý sezóny a můžu s klidnym svědomim prohlásit, že Dexter je JEDINEJ mně známej seriál, kterej si zatim po celou dobu vysílání drží vysokou úroveň stanovenou na začátku a místama jí dokonce převyšuje. Nikdy se mi nestalo, že bych se u nějakýho dílu nudil nebo přeskakoval určitý pasáže, a to ani při druhym sledování. Nevim, co vypíchnout dřív: Dexterovy ultračernohumorný myšlenkový pochody a poznámky, skvěle zahraný a vyvíjející se postavy, napínavý zápletky, který vás nenechaj chvíli v klidu, nebo celkovou odlehčenost a "prosluněnost", která se táhne celym seriálem. Kombinace toho všeho mě prostě přitahuje a na každej díl se těšim jak malej kluk. 100% -------------- Update 10.1.2010: Dextera z prvního místa mýho žebříčku sesadilo Six Feet Under. =)

plakát

2012 (2009) 

Klišé na klišé, stupidní dialogy, dechberoucí triky, napínavá atmosféra. Den nezávislosti + Den poté = 2012.

plakát

Bruno (2009) 

Napoprvý v kině jasnejch pět, napodruhý doma už jenom tři. Sacha je bůh, zahrál to dokonale a u některejch scén jsem brečel smíchy, ale na Borata ani Ali G Show to prostě nemá. Přemejšlel jsem, čim to je, ale na nic jsem nepřišel. Něco je tam prostě špatně... =) Škoda.

plakát

District 9 (2009) 

Neuvěřitelný. Originální pseudo-dokumentární forma, napínavej děj bez zbytečnejch vycpávek, špičkový triky a labužnický gore efekty, mimozemšťani hltající kočičí žrádlo a jeden robůtek, co má v ručičce gravity gun (srdce Half-Life fandy zaplesá). Tenhle film má prostě koule i nápad a to je kombinace, která se v dnešní době moc často nevidí. Běžte do kina, já to neudělal a hodně toho lituju.

plakát

Terminator Salvation (2009) 

Zdaleka ne tak špatný, jak se všude píše. Genialitě jedničky ani dvojky se to samozřejmě neblíží, ale to se dalo tak nějak čekat - bez Camerona to prostě bude vždycky jiný. Salvation sází čistě na akci a tý jsem si užil dosyta. Bojový scény v postapokalyptickejch ruinách jsem hltal a terminátorů jsem se - ke svýmu překvapení - pořád bál (i když ne tak, jako kdysi Arnieho nebo R. Patricka). Po stránce obsazení si neni na co stěžovat, Bale byl sice někdy až moc kamennej, ale Yelchin a Worthington hráli výborně a naštěstí se to hodně točí právě kolem nich. A možná přijde i Arnie... Body strhávám za tupý dialogy a posledních pět minut; časový paradoxy a podobný věci jsem vůbec nezpozoroval, i když nepochybuju, že tam nějaký jsou. Byl jsem ale tak zažranej do akčních sekvencí, že na nějaký dlouhý přemejšlení a rekapitulaci minulejch dílů nebyl čas. Salvation je prostě letní blockbuster a pokud ho tak budete brát, celkem slušně vás pobaví. Samozřejmě se nabízí otázka, jak by to bejvalo dopadlo, kdyby to do ruky dostal někdo jinej než McG, ale to se prostě nestalo a já osobně jsem s výslednym produktem docela spokojenej. 75%

plakát

Prison Break: The Final Break (2009) (TV film) 

SPOILER ALERT! Konečně jsme volní. Konečně někdo tenhle kdysi tak skvělej seriál ukončil. Nevim proč, ale dělal jsem si naděje, že by tenhle "vysvětlující" díl moh bejt lepší než ta snůška pitomostí a nelogičností, kterou nám tvůrci servírovali v posledních dvou sezónách. Bohužel se to nestalo a je to přesně takový, jaký jsem to původně čekal - plný nucenejch zvratů, nelogičností, rádobysilnejch emocí a vaření z vody. Chtěl jsem se nad to povznýst a užít si to, ale ten scénář je tak neuvěřitelně nacpanej blbostma, že to prostě nešlo. A ten konec... Čekal bych, že Michael, kterej má IQ o několik řádů vejš než Stephen Hawking, přijde s lepšim nápadem, než spojit dva dráty vysokýho napětí holejma rukama. Nehledě na to, že jsem se vůbec nedozvěděl, jak je možný, že je Sára najednou na konci svobodná, když jí odsoudili za vraždu a ještě k tomu jim utekla z vězení. Prostě a jednoduše, tenhle "film" má v sobě všechno, co jsem poslední dobou na Prison Breaku nenáviděl, a přestože si udržel mojí pozornost až do konce, víc než dvě hvězdy si nezaslouží.