Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (55)

Okres na severu - Šachy

Okres na severu - Šachy (1981) (epizoda)

V závěru epizody se koná oslava, na níž zahrají tajemníku Pláteníkovi (Jaroslav Moučka) píseň „Když padla rosa do jetele“, kterou si soudruh s chutí zanotuje. Tato píseň je původem americká lidová, česky ji otextoval Jiří Voskovec a nazpíval ji Jan Werich.

Případy 1. oddělení - Hodinka k dobru

Případy 1. oddělení - Hodinka k dobru (2014) (epizoda)

V novinách, které u řeky dá rybář Plíškovi (Bolek Polívka), je v podtitulku článku: „Brutální vražda - Byla zavražděná žena prostitutka?“ chybně rozděleno slovo „zavražděna“ na „zav-ražděna“ místo „za-vražděna“.

Stíny v mlze - Dublér

Stíny v mlze - Dublér (2022) (epizoda)

V epizodě policisté zjistí, že Konečná (Vanda Hybnerová) pracovala v nemocnici na dětském oddělení. Jeden z jejich kolegů, Kucharčík (Petr Panzenberger), to jde ověřit, avšak zpovídá lékaře ve FN Brno na ul. Jihlavská v Brně-Bohunicích, kde je nemocnice pouze pro dospělé, protože Dětská nemocnice FN Brno se nachází v centru Brna.

Tootsie

Tootsie (1982)

Při první návštěvě Dorothy Michaels (Dustin Hoffman) přinese květiny Julii Nichols (Jessica Lange), která je při vstupu z pokoje do kuchyně hodí na stůl. Následuje střih se záběrem v kuchyni, do které Julie vstupuje a opět má květiny v ruce a položí je na stůl.

MOST! - Epizoda 4

MOST! - Epizoda 4 (2019) (epizoda)

Při rozhovoru Dáši (Erika Stárková) se svým nápadníkem na závodech je chyba střihu, když se prostřídá záběr, kde oba stojí čelem k sobě, se záběrem, kde je nápadník k Dáše bokem.

MOST! - Epizoda 3

MOST! - Epizoda 3 (2019) (epizoda)

Když Luděk (Martin Hofmann) rozbíjí přední sklo Romanova auta, tak aniž by kolem auta chodil, nejdříve si zapaluje cigaretu na levé straně auta zády k Dáše (Erika Stárková), pak mlátí do skla z pravé strany čelem k Dáše, aby pak opět byl vlevo zády k Dáše.

Labyrint - Epizoda 1

Labyrint - Epizoda 1 (2018) (epizoda)

Epizoda se mj. natáčela v nemocnici v Tišnově, která představovala filmovou Psychiatrickou léčebnu Medlánky.

Labyrint - Epizoda 1

Labyrint - Epizoda 1 (2018) (epizoda)

Paní Stolařová je po pokusu o sebevraždu podřezáním žil hospitalizována ve 12. patře Fakultní nemocnice Brno. Ačkoliv sešívání ran řeší chirurgické kliniky a ve 12. patře FN Brno se nachází Neurologická klinika.

Dům u jezera

Dům u jezera (2006)

V baru The Cove, kde Kate (Sandra Bullock) s kolegyní popíjejí víno, je na výčepu vidět Pilsner Urquell.

Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti - Smut

Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti - Smut (2008) (epizoda)

V epizodě si scénáristé či sám Ice-T neodpustili vtípek týkající se jeho manželství s Coco Austin. Ve scéně, kdy detektivové odhadují velikost prsou jedné z obětí, Stabler (Christopher Meloni) odhadne její velikost prsou jako C, ale Tutuola (Ice-T) jej opraví: „D, I got a good eye.“ („D, mám to v oku“). Je to odkaz na skutečnost, že Coco Austin má právě tuto velikost prsou.

Sex ve městě

Sex ve městě (1998) (seriál)

Newyorská adresa Carriina (Sarah Jessica Parker) bytu je 245 Eeast 73rd Street. Ve skutečnosti ale na této adrese žádný dům nestojí a v seriálu byl ukazován dům č. 66 na Perry Street.

Reklama