Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (21)

plakát

Tři mušketýři: Milady (2023) 

Určitě se mi to líbilo víc než první díl, Milady v podání Evy Green je skvělá, jediné, co mě udivuje, jak málo to má společného s knihou. Konec zůstal otevřený, lze tedy předpokládat další pokračování? Jako vím, že Athos měl nemanželského syna a to byl vikomt Raoul de Bragelonne, ale rozhodně Dumas nikde neuváděl, že by jeho matkou byla Milady. Dobrý scénář, krásné záběry, výborné herecké obsazení. Jen prostě to nejsou klasičtí Tři mušketýři.

plakát

Frank Riva (2003) (seriál) 

Nenáročná kriminálka, ale tak trochu mi to chvílemi připomínalo argentinskou telenovelu. Ovšem je na co koukat, protože Alain Delon i v tomhle věku je pořád nádhernej mužskej.

plakát

Lucien Leuwen (1973) (seriál) 

Mladý poručník Lucien Leuwen se zamiluje do mladé vdovy Bathildy de Chasteller. Moc si toho nepamatuji, protože jsem byla malá, když seriál běžel v televizi. Vím jen, že mladý Lucien se mi strašně líbil a že měl nádhernou uniformu. Je to Stendhalův nedokončený román, v seriálu mám dojem, že to končilo tím, že Lucien byl zastřelen při souboji. Ale ruku do ohně za to nedám. Děj se odehrával v Nancy, v seriálu bylo spoustu intrik, Bathildu hrála mladinká Nicole Jametová, kterou si můžeme pamatovat jako manželku Corrada Cattaniho z Chobotnice. Nejsem si jista, ale štísko si možná zaměnil Luciena Leuwena s Lucienem de u Rubempré z Balzacova díla Lesk a bída kurtizán. Tam vystupuje abbé Herrera - bývalý trstanec jako ochránce Luciena, který miluje kurtizánu Ester. Také velmi zdařilý seriál.

plakát

Trpké víno (2010) (seriál) 

Člověk by neřekl, co všechno může být možné v jedné rodině. Nestačím se divit. Nízkorozpočtový seriál, propletené vztahy a absurdní situace jak bývá zvykem v telenovelách. Dám dvě hvězdičky, protože vcelku se dá na to dívat, na rozdíl od jiných seriálů podobného ražení.

plakát

Falešná hra (1992) (TV film) 

Kdysi jsem tenhle film viděla a moc se mi líbil, jen jsem si nemohla vzpomenout na název. Věděla jsem jen tolik, že hlavní roli hrál neodolatelný Timothy Dalton a že filmem zněla píseň Yes, I´m the great pretender. Škoda, že nikde není ke stažení, ráda bych se znovu podívala. Za mě plný počet.

plakát

Matka (1979) (TV film) 

Moc si to už nepamatuji, byla jsem malá holka, když jsem to viděla v televizi, ale troufnu si říci, že Jiřina Švorcová podala tenkrát úžasný herecký výkon, dle mého názoru byla v roli mnohem lepší, než opěvovaná Jiřina Petrovická. Ráda bych znovu Matku v jejím podání viděla, ale nikde film není ke stažení. Vím, že tenkrát jsem od obrazovky nemohla odtrhnout oči.

plakát

Záhadný ostrov (2011) (seriál) 

Jak již tu bylo řečeno, kdyby to byl film a ne seriál, možná by to bylo lepší. Především je to červená knihovna jako vyšitá. Herci fešáci a fešandy, tak je alespoň na co koukat. Zhlédla jsem to v době, kdy jsem potřebovala fakt něco absolutně nenáročného a tohle svůj účel splnilo. Mysteriozní je v tomto případě hodně silné slovo.

plakát

Vítejte v New Yorku (2014) 

Před začátkem filmu běžel krátký rozhovor s Gerardem Depardieu, kde hovoří v tom smyslu, že nenávidí politiky a politiku. Při sledování filmu mi to dalo smysl. Nemyslím, že by se úplně hodil na roli DSK, přece jen vypadal trochu jinak a když nic, tak inteligence z něj čišela, ale i tak Depardieu svou roli slizkého politika zahrál na jedničku. Chvílemi mi přišlo, že ty prasácké scény snad nehraje, ale opravdu prožívá. Ve filmu trochu pokulhávaly dialogy a místy byl zbytečně zdlouhavý, naopak jsem čekala, že větší prostor tam bude pro samotný proces. Ještě bych snad zmínila, že velmi dobře k němu vybrali J. Bisset, která roli potencionální první dámy ani nemusela moc hrát, protože ona skutečně dáma je.

plakát

Inferno (2016) 

Dala jsem pět hvězdiček, protože jsem si filmy s Tomem Hanksem v roli profesora Langdona oblíbila. Tenhle díl byl asi zatím nejslabší a začátek byl poněkud nepřehledný, trvalo chvíli, než mi došly souvislosti. Ráda se prostřednictvím filmového plátna ocitám v Benátkách a v Itálii vůbec. I to byl důvod pro moje vysoké hodnocení. Je to taková pohádka pro dospělé, prostě konspirační teorie, jak bylo již tady vyřčeno a já jen opakuji, ale ve filmu byly dobré filmové efekty,líbí se mi hudba, která je stejná z předchozích dílů. Těšila jsem se, že tam bude víc hádanek, ale nevadí. Počkám si na Ztracený symbol, doufám, že tam s ohledem na námět si jich užiji víc. Ještě bych snad dodala, že tahle role Tomu Hanksovi sakramentsky sedí.

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Zvláštní, že tenhle díl má nejvyšší hodnocení a mně přišel nejslabší. Vlastě i tak trochu smutný, Bridget i Marc Darcy viditelně zestárli a to, co jsem na Bridget zbožňovala, tu její ztřeštěnost a nemožnost, kterou měla jenom ona, to nenávratně zmizelo. Snad jedině matka v podání Gemmy Jones zůstala stejně praštěná. Souhlasím ale v tom, že je to kvalitní komedie, hlody cynické gynekoložky v podání Emmy Thompson jsou brilantní a divák si užije spoustu legrace. Čas od času, když potřebuji zlepšit náladu, pustím si ráda první nebo druhý díl(který přes nízké hodnocení se mi i tak moc líbí) Bridget a je to super. Ale vím s jistotou, že třetí díl si už znovu pouštět nebudu.