Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi
  • Western

Obsahy (13)

Člověk Pátek

Člověk Pátek (1975)

Člověk Pátek, tak je pojmenovaná verze filmového ztvárnění románu Daniela Defoa v režii Jacka Golda. V jeho podání je Pátek (Richard Roundtree) chytřejší než Robinson (Peter O'Toole), který se ani na pustém ostrově nedokáže vymanit z civilizačních neduhů a přesvědčení o nadřazenosti bílé rasy. Pátkova přirozená inteligence a tolerance mu umožní získat navrch nad Robinsonem.

Touha smrti 4: Tvrdý zákrok

Touha smrti 4: Tvrdý zákrok (1987)

Architekt P. Kersey (Ch. Bronson) se chystá na členy drogového kartelu v Los Angeles. To proto, že dcera jeho přítelkyně zemře na předávkování. Volá mu vydavatel novin N. White. Chce najmout Kersyho, aby se pustil do boje s obchodníky drog v L.A.
Kersey přijímá a White mu dodává zbraně i informace. Neví ale, že White je napojen na drogový byznys, a že se ho chce zbavit.

Lehký dotek

Lehký dotek (1989) (TV film)

Sára Collinsová (Whoopi Goldberg) je svobodná matka. Ztratí práci a nemůže splatit dluh za dům, ve kterém žije se svojí dcerkou Jenny (Tasha Scott). Jelikož se v mládí naučila hrát biliár, začne ho provozovat o peníze. Ujme se ji promotér Max (Dennis Franz), který ji přihlásí do celostátního mistrovství. Zamiluje se do svého soupeře, se kterým se dostane do finále, soutěž nakonec vyhrává a splácí dluh na svůj dům.

Taxikářka

Taxikářka (1977)

Taxikářka Marcella (Edwig Fenech) zdědila firmu po svém otci. Její milostný život jí nevychází. Pokud to není její bývalý přítel Roman (George Hilton), který ji pronásleduje, pak je to mocný šejk (Aldo Maccione). Marcella zná dobře policejního komisaře Angeliniho (Enzo Cannavale), který ji získá pro tajnou spolupráci jako striptérku v klubu dealera Adonise. Děj plný předvídatelných zápletek vrcholí klasickou italskou bláznivou automobilovou honičkou.

Escape from Mars

Escape from Mars (1999) (TV film)

Pět kosmonautů podniká první průzkumný let na Mars. Musí překonávat své osobní problémy. Musí bojovat s lhostejností a chamtivostí firmy, která je na misi vyslala. S tím jsou spojené problémy s počítačem, které také musí překonat. A to ještě netuší, že rudá planeta má pro ně velké překvapení.

The Games

The Games (1970)

Fiktivní příběh čtyř běžců. Angličan má velmi náročného trenéra. Američan závodí, i kdyby ho to mělo zabít. Český atlet závodí pro slávu své země a běžec z Austrálie, Aboriginec, trénuje kvůli změně své ubohé existence, ale také, jak říká, za svůj lid. Všichni se dostávají na olympijské hry. Američan během závodu bere lék a kolabuje. Přetrénovaný Angličan končí sedmý. Československý atlet druhý, a vyhrává Aboriginec.

Drahocenný nález

Drahocenný nález (1996)

Ben Ruthenford hledá práci. Přichází do základny na Měsíci "Moon City", kde nachází práci jako horník. Seznámí se s pilotem Samem Hortonem a hazardním hráčem Armondem Crilem. Ten v pokeru vyhrál zábor na planetce "Asteroid 13". Věří, že na ní naleznou zlato, a odletí pokoušet štěstí. Zlato najdou, ale stávají se paranoidními, protože si myslí, že každý z nich chce zlato jen pro sebe. Ale na "Asteroid 13" dorazí i bandita, Číňan Loo Seki a rázem je po zlatě.

Springfieldka

Springfieldka (1952)

Major Lex Kearny (Gary Cooper) se snaží zjistit, kdo je zodpovědný za krádeže jezdeckých koní Unie v Coloradu během občanské války. Jen pět lidí ví o této akci. Nechá se vyloučit z armády Unie a přidává se k farmáři McCoolovi, který prodává Unii koně, ale zároveň je vůdcem bandy, která koně krade a prodává je Konfederaci. Kearny nemůže nic říct ani své ženě a synovi, kteří se za něj stydí. Nakonec z řad armády Unie odhalí zrádce, svého bývalého velícího důstojníka Hudsona. Při akci také vyzkouší nové pušky, vyrobené ve Springfieldu, kterými bude vojsko Unie později vyzbrojeno. Je přijat zpět do armády a v hodnosti generála je převelen do Washingtonu jako velitel zpravodajského oddělení.

November Christmas

November Christmas (2010) (TV film)

Film byl natočen podle novely Grega Coppy. Osmiletá Vanessa trpící rakovinou stráví převážnou část dětství v nemocnici. Když ji propouštějí domů, dává jí otec (John Corbett) skleněnou kouli. Když se s ní zatřese, padá v ní sníh. Vanessa nikdy sníh neviděla a přeje si bílé Vánoce. Otec se obává, že se Vánoc nedožije a svěří se farmáři Sanfordovi (Sam Elliott). Jelikož ten sám přišel o syna, bere si farmář celou věc za svou. Pomůže s předčasnou halloweenskou párty pro Vanessu a přesvědčí celé městečko, aby připravilo vánoční výzdobu už v listopadu, kdy znovu propustí malou Vanessu z nemocnice domů. Tak se holčička dočká Vánoc i sněhu. Nad zhoubnou nemocí zvítězí a o patnáct let později předčítá o Vánocích v místní knihovně dětem svůj příběh, který jako dětskou knihu napsala její starší kamarádka.

Mladí lvi

Mladí lvi (1958)

Filmové drama podle stejnojmenného románu Irwina Shawa. Druhá světová válka je ukázána z pohledu tří mladých mužů. Německý důstojník Christian Diestl (Marlon Brando) válku schvaluje čím dál tím méně. Americký žid Noah Ackerman (Montgomery Clift) vidí antisemitismus doma i v armádě, zatímco lehkomyslný Michael Whiteacre (Dean Martin) se během války mění v hrdinu.

Přízračná dáma

Přízračná dáma (1944)

Film byl natočen podle předlohy spisovatele Cornella Woolricha. Ústřední postavou je asistentka (Ella Raines) inženýra Hendersona (Alan Curtis), který je odsouzen za vraždu své manželky. Nevěří v jeho vinu a snaží se mu pomocii za pozdějšího přispění inspektora Burgerse (Thomas Gomez), který Hendersona dostal před soud a později o jeho vině pochybuje.

Murder in Texas

Murder in Texas (1981) (TV film)

Film je založen na skutečném příběhu. Vypráví o plastickém chirurgovi, který byl podezřelý ze smrti své manželky, dcery bohatého člena Houstonské společnosti. Lékař se pak ožení se svou milenkou, kterou měl už během manželství. Jeho bývalý tchán je přesvědčen, že jeho dceru zavraždil a chce, aby byl lékař potrestán.

Molly and Lawless John

Molly and Lawless John (1972)

Molly (Vera Miles) je plachá romantická manželka arogantního šerifa. V šerifově vězení se ocitl mladý muž Johnny (Sam Elliott). který ji přesvědčí, aby mu pomohla utéci. Molly pak Johna doprovází na jeho útěku, ale zjistí, že ji Johnny jen využívá.

Reklama