Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Horor

Recenze (197)

plakát

Nekonečná osmička (2019) (studentský film) 

Mít kostým a psací stroj k natočení dobového filmu zkrátka nestačí. Možná, kdyby celý film byl černobílý, ztratilo by se spousta nedostatků především v architektuře.

plakát

Robinsonův ostrov II (2018) (pořad) 

Největší mínus tohohle pořadu je, že se neskutečně vleče, ve snaze vytvořit co nejvíc dílů, aby Nova měla víc sledovanosti. Výběrem lidí je to určitě lepší než první řada.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Nic moc. Čekala jsem mnohem ale mnohem víc. Na Svěráka je tohle silný podprůměr. Obrazově celkem pěkné ale dál už to tak úžasné není. Herecké výkony velmi slabé. Scénář často tak zkratkovitý, že člověk nestihne nasát atmosféru a už je zas jinde. U některých vtípků jsem se víc zasmála nad knížkou než u filmu. Za mě je tohle málo.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Ten film už od začátku na mě působil dojmem, jako by byl natočen někdy v 80/90 letech v Americe, což dokreslovala i zvolená typografie - na můj v kus už dávno mrtvá. Nevím, jestli to byl účel. Řekla bych, že ne. Tak nějak mi i přišlo, že film nic nedořekne, spoustu věcí nakousne a zbytek si musíme domyslet. Chvilkami je to útržkovité a zkratkovité. Až jsem si říkala, jestli pan Filip Renč nezapomněl trochu točit a vyprávět příběh. Hudební složka byla jak umělá, počítačová. Nepůsobilo to potom tolik velkolepě, nebo monstrózně. Jak jsem napsala: děj se sice odehrává těsně před druhou světovou válkou ale film samotný vypadá, jako by byl natočený v 80/90 letech v Americe.

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Jsem proti tématům z džungle asi předpojatá a nikdy mě neoslovila. Ale jsem nesmírně ráda, že jsem film viděla. Doporučuji :)

plakát

Hloubka ostrosti (2016) (amatérský film) 

Není to vůbec špatné. Technicky je to zvládnuté. I když místy by více světla neuškodilo, ale to je detail. Na co bacha potom - co máte zrovna v záběru, párkrát se vám tam objevují tašky od foťáků nebo stativy. Bohužel se mi ale od vás líbili víc ty krátké filmy, které byli zvládnuté i obrazově mnohem líp. Tady mi přišlo, že už nebylo příliš času se s tím tak vymazlit.

plakát

Seance (2009) (studentský film) 

Správně zvládnuté řemeslo. Lekačky fungují. Atmosféru to má. Bála jsem se.

plakát

Gentlemanova příručka v boji s nožem (2014) (amatérský film) 

Po přečtení obsahu mi bylo jasné, proč se neorientuji, která dějová rovina je současnost, která minulost, nebo která jenom představa. Přesto do teď nevím, ve které době se to odehrávalo. Některé rekvizity mě vnáší do doby druhé světové války, jiné rekvizity jsou zcela dnešní, takže současnost. Kostýmy se mezi sebou taky pořádně mísí. Barevně je obraz sice upraven, ale také mi nenapoví, o jakou přibližně dobu se jedná. Je zde velké množství otázek, které nejsou autorem zodpovězeny a je to škoda. Mělo by to navíc. Potom si také říkám, co se děje, když i v tomto filmu je posledním záběrem fotografie se zesnulou dívkou, jejíchž smrt není objasněna a prakticky v celém filmu (ani v dalším díle - hudebním videoklipu) nedává znatelný smysl.

plakát

Dark Swan (2014) (hudební videoklip) 

Samo o sobě je to povedené a dobré. Ale děj je nejasný. Možná bych je to mírně líznutý experimentem. Nebo je to jenom taková pocitovka. Ale chtělo to lépe vysvětlit, aby to o něčem bylo. Řekla bych, že tady je to škoda.

plakát

Padlý anděl (2015) (amatérský film) 

No, nemohu úplně souhlasit s uživatelem POMO, do žánru film noir tomu několik podstatných znaků přeci jenom chybí. Ale jde o koukatelný krátký film, který má úsměvné vyvrcholení, ale ta nečeská jména na znatelně český film - to mi tam nesedí. Spíš to vyvolává úsměv.