Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (4)

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Sem si říkal, jestli jsem si nespletl kino sál. Vetřelec bez vetřelce (ano v jedničce sice taky nebyl příliš vidět, ale lepilo nám i bez vizuálního kontaktu) vlastně titulek vůbec neseděl. Vždy't to byl Prometheus 2. Jsem zvědav o čem by měl být potenciální Prometheus 2, když tento "Vetřelec" na Promethea přímo navazuje a vysvětluje věci z jedničky.

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Kdo četl knihu musí uznat, že se pointa někam zatoulala a s úplně jiným koncem než je v knize se již neráčila vrátit. V knize bylo všechno napínavé, rozuzlení dávalo (při prvním čtení) překvapivý smysl, ale ve filmu se o napětí mluvit nedá v žádné scéně a konec je jaksi všechno, ale určitě ne dávající smysl. Škoda, knihu si přečtěte, protože z té jsem byl opravdu velice mile překvapen, jedna z nejlepších a nejnapínavějších co jsem četl.

plakát

Noc ve Varennes (1982) 

Film o "střídání stráží". O pocitech těch, jenž ztrácí své jistoty a těch co vidí v revoluci nové ideály a hlavně svobodu, přičemž tu a tam problikává pomalu se blížící náznak teroru, který se za pár měsíců rozšíří do celé Francie a spoustu ideálů odvane jak podzimní vítr, stejně jako ty, kteří si od revoluce tolik slibovali, nebo ji sami pomáhali tvořit. Film na zamyšlení a pro ty které toto dějinné období zajímá.

plakát

Muttertag (1993) 

Naprosto povedená parodie Vvdeňského (rakouského) životního stylu 90. let. Já se naopak mohl umlátit smíchy, když jsem to viděl poprvé, ale je pravda, že na to člověk musí opravdu UMĚT německy, nebo spíš "rakousky" a já tam v té době chodil do školy už nějakým rokem.