Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (3)

Neviditelný důkaz

Neviditelný důkaz (2015) (TV film)

K podobnému „hromadnému odběru krve“ pro účel identifikace vraha nedošlo v Británii poprvé. V roce 1966 bylo ve vesnici Beenham na 200 mužů ve věku mezi 15 a 50 lety vyzváno k podstoupení krevního testu, který měl podle krevní skupiny odhalit vraha sedmnáctileté dívky. Žádný z výsledků se s naleznou krevní stopou neshodoval a vrah tak zřejmě použil podobný podvod jako Colin Pitchfork (Nathan Wright). V roce 2012 byl totiž zrekonstruován profil DNA vraha a spárován s mužem, jenž toho času pykal za jinou dvojnásobnou vraždu v regionu. Na testech v roce 1966 byl a buď chybou nebo podvodem nebyl odhalen. V roce 2012 ale ke dvěma doživotním trestům dostal ještě 27 let navíc za skoro půl století nevyřešený zločin.

Neviditelný důkaz

Neviditelný důkaz (2015) (TV film)

Sir Jeffreys (do šlechtického stavu byl povýšen v roce 1994 za zásluhy o genetiku) stojí i za dnes nejčastěji používanými DNA markery ve forenzní analýze, testech otcovství a genealogii. Poprvé je využil při ztotožnění ostatků nacistického zločince Josefa Mengeleho v roce 1990, které porovnával s DNA jeho syna.

Neviditelný důkaz

Neviditelný důkaz (2015) (TV film)

Usvědčený dvojnásobný vrah Colin Pitchfork (Nathan Wright) byl sice odsouzen na doživotí, ale po odpykání 33 let trestu získal podmínečné propuštění a 1. 9. 2021 opustil s novou identitou vězení. V listopadu téhož roku byl pro porušení podmínky „zákazu přiblížení k mladým ženám“ opět vzat do vězení.

Reklama