Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Biografie (11)

Doug Jones (herec)

04.03.2008

Doug Jones se narodil 24. května 1960 v Indianopolis v Indianě jako nejmladší ze čtyř sourozenců. Vystudoval Bishop Catard High School a promoval na Ball State University z telekomunikace a divadla. Na škole studoval pantomimu a připojil se k herecké společnosti „Mime over matter“. Po několika zkušenostech v indianopolských… (více)

Neil Gaiman (spisovatel / scenárista / producent)

03.03.2008

Neil Richard Gaiman se narodil 10. listopadu 1960 v Hampshiru v Anglii. V současné době je jedním z nejúspěšnějších autorů fantasy a sci-fi knih, komiksů a filmů.Gaiman pochází z rodiny polských Židů, která se usadila v anglickém Hampshiru. Jeho otec, David Bernard Gaiman, pracoval v obchodě se smíšeným zbožím a jeho matka,… (více)

Evan Rachel Wood (herečka)

13.12.2007

Evan Rachel Wood se narodila 7. září 1987 v Raleighu v Severní Karolíně. Je dcerou herečky a režisérky Sary Lynn Moore a Ira Davida Wooda III., filmového a divadelního herce, režiséra a zpěváka. Její starší bratr Ira David Wood IV. je taktéž hercem a oba se již od raného dětství objevovali v divadelních hrách v otcově divadle… (více)

Felicity Huffman (herečka)

04.12.2007

Felicity Kendall Huffman se narodila 9. prosince 1962 v New Yorku. Její rodiče se však brzy poté rozvedli a Felicity vyrůstala v matčině péči. Má dalších sedm sourozenců - šest starších sester a mladšího bratra. Úspěšně vystudovala Akademii umění v Michiganu a poté odešla na Newyorskou univerzitu. Po jejím dokončení se… (více)

Dana Fuchs (herečka)

30.01.2007

Dana Fuchs se narodila 10. ledna 1978 ve Wildwoodu ve státě Florida. Její doménou však není herectví, ale zpěv a psaní písní. Stejně je zaměřena celá její rodina, kterou tvoří rodiče Sandy a Don Fuchsovi a šest dětí, z nichž je Dana nejmladší. Když bylo Daně dvanáct let, začala zpívat veřejně s Prvním Baptistickým Gospelovým… (více)

Joe Anderson (herec)

30.01.2007

Joe Anderson se narodil 26. března 1982. Díky povolání svých rodičů, kteří oba pracují v divadle a podílejí se i na vzniku filmů a televizních pořadů, měl k herectví blízko už odmala. Vystudoval Weber Douglas Academy of Dramatic Art.Začal se pomalu objevovat ve filmech, televizi a hlavně divadelních představeních. Ve filmu VE… (více)

Glen Hansard (skladatel / herec)

30.01.2007

Glen Hansard se narodil 21. dubna v irském hlavním městě Dublinu, vyrůstal však v jedné z nejchudších čtvrtí. Ve třinácti letech se rozhodl opustit školu a začal se živit pouličním hraním.Pozornost na sebe poprvé upoutal filmem Alana Parkera COMMITMENTS, který sleduje osudy nezaměstnaných Dubliňanů, kteří založí soulovou kapelu… (více)

Justin Chambers (herec)

30.01.2007

Justin W. Chambers se narodil 11. července 1970 ve Springfieldu v Ohiu. Má bratra-dvojče, který se jmenuje Jason. Dále má tři starší bratry a dvě sestry. Jeho kariéra začala díky modelingu. Pracoval pro značky Calvin Klein, Armani a Dolce & Gabbana. Procestoval Evropu, Japonsko a USA.Poté, co se rozhodl věnovat herectví, se… (více)

Ming-Na Wen (herečka)

30.01.2007

Ming-Na Wen se narodila 20. listopadu 1963 v Macau v Číně. Když jí byly čtyři roky, její rodina emigrovala do USA. Usadili se v New Yorku, kde se začala učit anglicky. V devíti letech se s rodinou přestěhovala do Pittsburgu, kde získala titul bakaláře v oboru divadelního herectví na Carnegie Mellon University.Svou kariéru… (více)

Jorja Fox (herečka / producentka)

30.01.2007

Jorja Fox, celým jménem Jorja-An Fox, se narodila 7. července 1968 v New Yorku. Otec pochází z Kanady a matka měla belgicko-kanadské kořeny. Dětství strávila v Melbourne Beach na Floridě a později se přestěhovala do Los Angeles. Má staršího bratra Jeffa.Původně si vydělávala modelingem, ale po vystudování herecké školy začala… (více)

Julianna Margulies (herečka / producentka)

30.01.2007

Julianna Luisa Margulies se narodila 8. června 1966 ve Spring Valley v New Yorku jako nejmladší ze tří dcer baletky Francescy a scénáristy reklam Paula Marguliese. Jako dítě žila v New Yorku, Francii a Anglii. Vystudovala umění na Sarah Lawrence College, kde se objevila v několika divadelních představeních.První filmovou rolí… (více)

Reklama