Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Fantasy

Oblíbené filmy (6)

Skleněné peklo

Skleněné peklo (1974)

Tento film jsem poprvé viděla jako malá holka a už tehdy jsem z něj byla unešená. Vizuální efekty sice nejsou dokonalé, ale naprosto odpovídají duchu doby. Skvělé herecké výkony, ať už od herců v hlavních rolích v čele s Paulem Newmanem a Stevem McQueenem nebo i vedlejších rolích (naprosto mě nadchnul Fred Astaire, který dokázal, že rozhodně nepatří do starého železa). Film navíc doprovází skvělá hudba.

Rocky IV

Rocky IV (1985)

Po výborné jedničce nejlepší film o Rockym. Sylvester Stallone opět září ve své nejslavnější roli. Dolph Lundgen, v dobách své největší slávy, jako záporák Ivan Drago mu zdatně sekunduje. Opět skvělá hudba a dokonale stylizovaná závěrečná bitka jenom potvrzuje celkový dobrý dojem z filmu. Určitě si tento poklad nikdy nenechám ujít v televizi.

Excalibur

Excalibur (1981)

Vynikajicí a dosud nepřekonané zpracování legendy o králi Artušovi. Dílo na kterém se zub času nepodepsal ani v nejmenším. Tento film jsem poprvé viděla už jako hodně malá holka a byla jsem z něj nadšená. To se nezměnilo. Nigela Terryho si z jiného filmu nepamatuji, což je podle mě škoda, další talentovaný a nedoceněný herec. Nicol Williamson Merlina nehrál, on se jím stal a moje oblíbenkyně Helen Mirren jako Morgana je prostě perfektní. Další plus filmu je hudba, Carmina Burana Carla Orfa je jedinečná a sem se výborně hodí. Sečteno a podtrženo 100%.