Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (857)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tady dej taky, stejne jako u predeslejch dilu, presne navazuje tam, kde predchozi dil skoncil a je fajn, ze se tvurci snazily o krapet jinej pribeh, i kdyz je to stejne jen variace na predchozi dily. Prvni pulka filmu ma takovej docela pomalej rozjezd, nic moc se nedeje a samotnej souboj mezi Apollem a Dragem je nic moc, jednak Weathers se tam jen tak mota, ale precejen se aspon trosku snazi, zato Lundgren tam jen stoji, jakoby vubec netusil, co se deje. Nastesti pak zacne druha pulka filmu a dej se presune do Ruska a zacne masakr. Jednak naprosto ultimatni trening, kdy navic Sly vypada jak nakej zalesak, navic s prostrihama na trening Lundgrena a pak ultimatni zaverecnej zapas, kdy se i Lundgren vzpamatuje a oba si zacnou davat paradne na drzku. Druha pulka filmu to vytahla na 5*. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Takřka všechno, co béčkové osmdesátky tak zdobilo a definovalo, je ve čtvrtém pokračování Rockyho výbušně a celkem dramaticky koncentrováno. Přestože tahle pohádka s klasickým boxerským schématem "dobro vs zlo" (aneb studená válka zdaleka neskončila) čpí až moc velkými frázemi a nadlidským hrdinstvím, vše je poskládáno přesně tak, aby se bavily i generace daleko po italském hřebci. Vždyť dobro vypadá tak sympaticky, poctivě a skromně, zatímco zlo je tolik studené, bezcitné a chamtivé, a finální souboj je emocionálně natolik strhující, že pokaždé stojím u obrazovky a nadávám na hnusné soudruhy, kteří poslali na chudáka Rockyho nadopovanou bestii. A to byl asi záměr.. :)) 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď zomrel, tak zomrel.“ Pravudpovediac som prekvapený, aké je to protiamerické. Každý tvrdí, že je to americké až po strop, ale ja som videl film, v ktorom je americké publikum banda arogantných primitívov, ktorí neznesú nič, čo nie je americké. Naopak, smejú sa tomu, ponižujú to, vyvyšujú sa nad to, vôbec sa ani len nesnažia porozumieť tomu, ale chcú to tvrdo, brutálne a nekompromisne zadupať do zeme. Možno ak by sa všetci, v čele s Apollom, správali k Dragovi s úctou, dopadlo by to úplne inak. Štvorka je príjemne krátka (necelá hodina a pol, už aj s titulkami), miestami nenormálne zlá (robot!!!), väčšinou však úžasná, ale takým tým značne špecifickým spôsobom, ktorý sa dosť blbo charakterizuje. Stallone išiel ako režisér na doraz; v polovici 80. rokov si to mohol dovoliť, nakoľko sa pomaly blížil na svoje vrcholné obdobie a mohol si robiť čo sa mu zachcelo. Vďaka tomu natočil až komiksový film hýriaci akciou, dunivou hudbou, pesničkami, farbami a absurdne naolejovanými, bizarne vyšportovanými polonahými mužskými telami (miestami to vyzerá až ako paródia). Akurát mi trochu vadilo, že v štvorke sám seba poňal predsa len už až príliš ako veľkého ňoumu (klince verzus hríby, wtf?). Ja osobne každopádne uprednostňujem skôr umiernenejšie diely zo série (jednotka, pätka, šestka). Úplne šialená je 5-minútová šoférska pasáž, v ktorej Rocky megapateticky drmolí monológ na tému „to nie je len tak, odísť z domov, to nie je len tak, dávať len to dobré“ a toto zopakuje snáď trikrát po sebe, no proste čosi neskutočné a mal som čo robiť, aby som sa nesmial. Napriek tomu, že Slyovi tieto životné múdrosti vždy dosť išli a je na nich kus pravdy, len to prevedenie je v tomto prípade ozaj príšerné. Burt Young je úplne mimo, ale pri jeho váľaní v snehu som to odovzdane vzdal a užil som si ho. Absurdne musel vyzerať aj scenár, ktorý si myslím, že bol mimoriadne jednoduchý aj na 80. roky (úvodný mač, zachmúrené filozofovanie, šialený sovietsky tréning, finále). Neopísateľne naivné, ale zároveň mega. A za to mega musím dať 4*. Vlastne sa vôbec nečudujem, že to bolo nominované na 9 Zlatých malín, ale skrátka svojím spôsobom (opakujem, svojím spôsobom) to JE geniálne. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

"Musíš projít peklem horším, než jakejkoliv sen, na konci ale budeš stát nejvejš." Nejlepší díl celé série, který se bude velice těžko překonávat. Perfektně natočené s úžasnou myšlenkou. Všichni byli úžasní a odvedli skvělou práci. Tenhle film mi mluvil rovnou do duše, gratuluji. 100% ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • Zápas Creed (Carl Weathers) vs. Drago (Dolph Lundgren) se koná v hotelu a kasinu MGM Grand. Hotel MGM Grand byl prodán společnosti Bally Entertainment Corporation a přejmenován na Bally's Las Vegas. Později byl postaven nový a mnohem větší MGM Grand, který byl otevřen v roce 1993. Nový hotel s kasinem se objevuje např. ve filmech Bláznivá dovolená v Las Vegas (1997) a Creed II (2018). (AndewMX)
  • Fyzickú prípravu Sylvestra Stalloneho (Rocky) a Dolpha Lundgrena (Ivan Drago) mal kompletne na starosti George "Mackie" Pipasik. George Pipasik, pôvodným menom Juraj Pipasík, je rodák zo slovenského mesta Svidník. Bol priekopníkom kulturistiky v bývalom ČSSR, odkiaľ v roku 1968 emigroval do USA a vytvoril tam úspešnú sieť fitness centier. Vo filme si strihol aj cameo ruského majordóma pri Rockyho príprave na Sibíri. Najprv rúbe vonku drevo a neskôr ho môžeme vidieť ako sparinga pri šachu s Rockyho trénerom (Tony Burton). (FauSSt)
  • Dolph Lundgren (Ivan Drago) v českém dabingu pronese pouhých 32 slov v deseti větách. V anglické verzi pronese 43 slov ve stejném počtu vět. (DominikV)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama