Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Zajímavosti (72)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 127,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 300,5 mil. (NIRO)
  • Sylvester Stallone (Rocky) se rozhodl, že si při natáčení zápasu s Dolphem Lundgrenem (Ivan Drago) budou oba zasazovat skutečné rány, aby se zvýšila intenzita scény. Po natočení tří záběrů, kdy Rocky dostával rány do žeber, Stallone ucítil pálení na hrudi, ale ignoroval ho. Později v noci měl potíže s dýcháním a byl převezen na nedalekou pohotovost. Zjistilo se, že má velmi vysoký krevní tlak a musel být převezen letecky z Kanady do nemocnice svatého Jana v Santa Monice, kde zůstal čtyři dny na jednotce intenzivní péče. Lundgren ho udeřil do hrudníku tak silně, že Stalloneho srdce narazilo na hrudní kost a začalo se zvětšovat, čímž přerušilo přívod krve a omezilo přísun kyslíku do celého těla. Záběr s úderem do hrudníku byl z kino verze vystřižen a objevil se jen v režisérském sestřihu. (Posheidon)
  • Sylvester Stallone (Rocky) podepsal v roce 1983 s tabákovým koncernem Brown & Williamson Tobacco Corp. reklamní smlouvu, že v tomto a ještě dalších čtyřech filmech (mj. Kočičí zlato – 1984 či Rambo II – 1985) bude kouřit jejich cigarety. Za to od B&W inkasoval půl milionu amerických dolarů. (chamonix)
  • Ve scéně, kdy přistane letadlo v Sovětském svazu, si můžeme všimnout dvou vlajek – rudá patří SSSR (Svaz sovětských socialistických republik) a rudá s modrým pruhem zase RSFSR (Ruská sovětská federativní socialistická republika). (Matej.Mirejo)
  • Na začátku filmu hraje píseň „Eye Of The Tiger“ od Survivor. Před zápasem Draga (Dolph Lundgren) s Apollem (Carl Weathers) zpívá James Brown píseň „Living In America“. Před odletem Rockyho (Sylvester Stallone) do Ruska hraje „No Easy Way Out“ od Roberta Teppera a po příletu zazní „Burning Heart“ od Survivor. Když Rocky trénuje v Rusku, tak při tom uslyšíme píseň „Hearts On Fire“ od Johna Caffertyho, která zní i na konci filmu. (Duoscop)
  • Film je věnován trvalé vzpomínce na Jane Oliver, první osobní manažerku Sylvestera Stalloneho (Rocky). Jane Oliver (1929–1975) zemřela ve 46 letech na rakovinu. Stallone se vždy cítil jako dlužník za to, že mu pomohla nastartovat kariéru. (Rominator)
  • Sylvester Stallone (Rocky) při premiéře filmu Creed II (2018) uvedl, že si Rockyho soupeře Draga (Dolph Lundgren) na papíře představoval jako skutečné monstrum a že Lundgrena si pro tuto roli vybral z následujícího důvodu: „Řekl jsem si 'Tohohle chlapa budou všichni nenávidět, protože je bez chybičky. Je vysoký a nemá žádné chyby... to je zajímavé, protože Rocky je na tom úplně opačně. Je plný chyb, couvá, zatímco Drago se dere dopředu. A oba umí bojovat a jejich styl je v dokonalém kontrastu'.“ (CrypzzXD)
  • Natáčelo se od 30. dubna do července 1985 v Nevadě, Wyomingu, Kalifornii a v Kanadě. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. listopadu 1985 v Los Angeles. (Varan)
  • Během natáčení závěrečného zápasu vběhl doprostřed ringu neznámý muž oděný v boxerském úboru a namířil si to rovnou ke Stalloneovi (Rocky). Herec mu však pohotově uštědřil jednu ránu. Záhy poté muže vyvedla ochranka z budovy. (fifox)
  • Jediný díl série, kde Rocky (Sylvester Stallone) během tréninku nevyběhne schody vedoucí k Filadelfskému muzeu umění. (ČSFD)
  • V závěru roku 2012 se jednalo o nejvýdělečnější snímek o boxu, druhé nejvýdělečnější sportovní drama, třetí nejvýdělečnější snímek roku 1985 a 324. nejvýdělečnější snímek se zohledněním inflace. (chelseaman22)
  • Snímek nepřímo zapříčinil vznik filmu Predátor (1987). V Hollywoodu koloval vtip, že když Rocky (Sylvester Stallone) porazil všechny možné soupeře na Zemi, jeho příští souboj bude proti mimozemšťanovi. Tvůrci filmu Predátor to vzali vážně a začali pracovat na snímku o souboji mimozemského tvora s fyzicky zdatným pozemšťanem. (ArsenalEagle)
  • Dolph Lundgren (Ivan Drago) v českém dabingu pronese pouhých 32 slov v deseti větách. V anglické verzi pronese 43 slov ve stejném počtu vět. (DominikV)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama