Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (473)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Od druhého Creeda jsem nečekal žádné zázraky. Vzhledem k tomu, že samotný Rocky už byl vyždímaný do morku kostí a Creed téma po devíti letech znovu oživil, člověk by si řekl, že už není o co stát. Souhlasím s tím, že se nejedná o dílo "neviděné". Musím ale s radostí konstatovat, že Caple spolu se Stallonem a Cokerem natočili emocemi nabitý snímek, který vás dokáže pohltit. Svůj podíl na tom mají hlavně herci a dobře napsané postavy. Neměl jsem totiž ani sebemenší problém svým způsobem soucítit s Dragovým osudem (jak mladším, tak starším). Ano, linka příběhu je sice víceméně jasná, ale když se necháte vtáhnout, je to paráda. Pokud vám film z nějakého důvodu nesedne, asi u vás upadne v průměr. U mě se to naštěstí nestalo... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Špatné tvůrčí rozhodnutí, kdy film urputně v hlavním proudu drží linie, kde už prakticky vše bylo řečeno a to opravdu zajímavé slouží jen jako křoví. Creed II se určitě v sérii neztratí, ale je podobně nadbytečným komentářem k důležitosti rodiny, jako byl v rámci Smrtonosné zbraně čtvrtý díl. Osobně bych byl mnohem raději, kdyby místo Creeda II vznikl Drago I. V jejich příběhu byla opravdová síla konfliktu i motivace k tomu, aby postava něčeho dosáhla, což by rozhodně stálo víc za vyprávění než story o klukovi, který sice získá titul, ale pořád má pocit, že to není dost. Koho to upřímně zajímá? ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"My son will break your boy..." Zatímco jednička mě svým vznikem a následně i filmem urážela, tak dvojka měla skvěle zametenou cestičku. Příběh je nyní vystavěn na kvalitním základu Rockyho IV (1985). Takže když film začíná Dragovic rodinou, tak jsem velmi potěšen. Tohle je zápletka, na které se dá postavit celý a hlavně kvalitní film. Podařilo se? Ani ne, protože režisér ač má skvělou látku, tak jí háže do koše a raději natočí film, který tu byl mnohokrát předtím a který už nemůže v roce 2018 uspět. Začínat, že hlavní postava vyhraje titul a je šampión? Jasně. Naštve se, když mu minulost zaklepe na dveře? Ovšem. Vezme zápas, i když je manželka proti? Samo sebou. Dostane ultra nakládačku, aby se mohl dalších půl hodiny litovat...? No ano. A bude následovat scéna, jak trénuje tak tvrdě, že v dalším zápase z něj bude úplně jiný boxer? Hm, tohle tam je taky. Ten mustr, podle kterého pan režisér jede, je ohraný víc, že gramofonová deska Queen. Navíc příběhově film velmi ubral na sportu a přidal rodinné a manželské scény tam kde mohl. Dialogový Creed má sto třicet minut právě kvůli tomuhle. Mě těší, že vidím Slye a Lundgrena, tedy Rockyho a Ivana po skoro třiceti pěti letech naproti sobě. Hned si vybavím mladičkého Stallona jak buší do masité hory v Rusku, která odpovídá "Musím Tě zlomit!". Hudba a někdy samotný kontext, plus finální titulky mi dávají za pravdu, že se to snaží sequelovat film z roku 1985, co to jde. Snaží se zavděčit fanouškům, co to jde. Stačí mi to ke štěstí? Asi ne. Sly už je vyčerpaný a jediné, co dělá úsměv na tváři je Dragovic famílie, které jsem tentokrát opravdu přál, aby vyhrála. Další už prosím netočte. (50 %) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dvojka Creeda je příjemně nostalgická, emocionální a vizuálně solidní boxerské Drámo, kde Michael B. Jordan opět exceluje. Stallone a Lundgren jsou zde jen z nostalgie, jelikož jejich herecké dovednosti už za moc nestojí. Postavit proti sobě Apolla a Draga byl výtečný nápad a byť souboje jsou zde jen dva jsou výtečně natočené a dynamické,že se divák do arény vyloženě vžije. Chválím i skvělý trendy soundtrack a vizuální nástup obou hrdinů do ringu, s kterým si dal někdo dost práce. Škoda občas pomalejších pasáží, při kterých si divák zazívá, ale jinak spokojenost. 75% ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Klasické boxerské drama, které nemá čím překvapit, ale ta nostalgie zkrátka stále funguje na jedničku. Klišé je bohužel největším nepřítelem tohoto žánru a Creed s tímto soupeřem už prohrál druhý zápas… ale kdo čekal opak? Tyto filmy již nemají jednoduchou cestu k tomu být inovativní či originální a je už na čase se s tímto faktem smířit. Pokud ten biják zvládne prodat postavy, emoce a správná životní moudra, tak rozhodně nemám problém si v tom kině ty dvě hodiny posedět a nepotřebuji k tomu zběsilé tempo nebo vymazlené hrátky s kamerou. Fakt nevím, možná ze mě jen mluví ten pětiletý kluk, který na filmech s Italským hřebcem vyrůstal, a který považuje Rockyho IV za nejlepší sportovní film všech dob... Ke štěstí by mi možná stačilo pouhé sledování Slyova civilního herectví, na které je prostě radost pohledět či jeho znovushledání tváří v tvář se svým největším nemesis, ale jedno je jisté. Po dlouhé době jsem měl zase pocit, že ty údery pěstí musí setsakramentsky bolet, a že v tom ringu prostě probíhá opravdová válka. Z kina jsem odcházel nadmíru spokojen a to je pro mě to nejdůležitější. Již jsem se vyrovnal s tím, že tyto filmy stojí výhradně na silných emocích a postavách a v tomto směru nemám Creedovi co vytknout. Tvůrci se navíc nebojí hlavní aktéry pořádně vymáchat ve špíně a to je vždy jen a jen dobře. Jediná věc, která mě mrzí je, že se tato scéna nedostala do finálního sestřihu :-D 8/10 (Rocky series: Rocky 8/10 Rocky II 6/10 Rocky III 7/10 Rocky IV 10/10 Rocky V 2/10 (ehmm) Rocky Balboa 7/10 Creed 8/10) ()

Galerie (105)

Zajímavosti (27)

  • Dolph Lundgren (Ivan Drago) řekl, že zpočátku nechtěl ve filmu hrát, protože nechtěl pošlapat odkaz ikonické postavy. Ale scénář byl tak dobrý, že roli nemohl odmítnout. (BROKEN_)
  • Creed (Michael B. Jordan) je vo filme držiteľom pásu WBC (The World Boxing Council), ktorý je len jedným zo 4 najdôležitejších opaskov, ktoré profesionálni boxeri môžu získať. Zvyšné najdôležitejšie opasky v profesionálnom boxe sú WBA, IBF a WBO. To znamená, že súčasne môžu byť až 4 "profesionálni majstri sveta" súčasne. V prípade unifikácie titulov drží boxer všetky opasky a stáva sa nespochybniteľným šampiónom. Možnosť označovania boxerov pomenovaním šampión si tiež prisudzuje magazín The Ring a web boxrec.com na základe početných subjektívnych a zložitých kritérií. (swn)

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama