Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rocky Balboa se živí jako výběrčí dluhů pro místního lichváře. Rockymu se líbí nesmělá dívka Adrian, sestra jeho poněkud drsného kamaráda, Paulieho. Rocky se ve volných chvílích snaží boxovat. Jeho výsledky až na pár výher proti místním soupeřům však nejsou takové, aby s ním byl jeho trenér spokojený. A tak se jednoho dne stane, že Rocky přijde ve své tělocvičně o skříňku a jeho trenér mu řekne, že zahodil svůj talent. V té době se však na Rockyho usměje nečekaně štěstí. Světovému šampiónovi v boxu, Apollo Creedovi, jeho soupeř odřekne dohodnutý zápas, a on, aby neprodělal peníze, potřebuje najít náhradu. Nikdo z jemu rovných boxerů však není zrovna volný, a tak Creed udělá skvělý reklamní tah. Vyhlásí, že dá šanci někomu z místních boxerů ho porazit. A zrovna náhodně si vybere právě Rockyho. Rocky, který právě začal chodit s Adrian, pochopí, že je to jeho životní šance a rozhodne se na ni začít tvrdě trénovat. Pod vedením dosavadního trenéra skutečně tvrdě dře, aby se doopravdy mohl proti Creedovi v ringu postavit. Rocky sice ví, že nemá šanci Creeda porazit, je však rozhodnut vydržet alespoň všech patnáct kol zápasu. Ještě před zápasem o sobě Rocky pochybuje, přesto do zápasu jako úplný outsider nastoupí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 040)

H34D 

všechny recenze uživatele

Těžko nazývat film, který začíná a končí boxem jinak než sportovní, ovšem jeho žánrový přesah je natolik veliký a nečekaně příjemný, že pro mě znamená spíše sentimentální a lidské drama o píli, naději a sympatickém looserovi, který se právě v momentě kdy opět prohraje, stane vítězem. Rocky je film, který opravdu naplňuje rčení, že je důležité se zůčastnit a nikoliv zvítězit. Nemohu na něm však zdaleka opěvovat vše, neboť naopak většina stopáže v počátku i uprostřed byla na Oscarový film překvapivě slabá, místy až nicneříkající - zkrátka béčkové kořeny filmu se nezapřou. Ale Rocky běžící za časného úsvitu, nebo při theme songu Gonna Fly Now vše bezpečně napravuje. 8/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Americký sen - rozrezané oko, dobité telo, rozjebaná hlava. Ale ten pocit, že sa to dá vydržať, predsa stojí za všetko! Naozaj? Tŕnistou cestou ku hviezdam či pásikom na trenkách. Neúhybne paradoxný film o tom, či víťazstvom, v mene ktorého sa obetuje veľmi veľa, naozaj niečo človek získa. Netreba zabudnúť na to, že reklama musí byť všade - či tá extra cool na strane všetkého schopných mocných, alebo lacná - bitúnková, na boxerskom plášti outsiderov. Ale: naozaj je cesta cieľom, ak na jej konci je zmangľované a doráňané telo a neustálym otrepávaním hlavy zomdlený rozum? Možno sa však americký sen inak uskutočniť nedá. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Rocky je pro mě doposud nejbližší Slyovou rolí, neboť je to jeho nejuvěřitelnější hrdina. Rocky není povrchní "boxovačkou", kdy outsider zvalchuje profi hráče, ale snaží se o hlubší pohled na jednoho prosťáčka, který uměl obstojně boxovat. Je slast sledovat životní příběh neúspěšného boxera, kdy se dvoří nevýrazné Adrian a snaží se s ní najít nějakou společnou věc, nebo kdy trénuje na svůj životní zápas. Tehdy si Avildsen vystřihnul jednu z nejlepších montáží, která kdy spatřila světlo promítačky. Pravý direct do mého srdce. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nezatracujem Rockyho, v dobe svojho uvedenia musel príbeh o samotárskom outsiderovi, ktorý sa dennodenne pretĺka životom, vyvolať omnoho priaznivejšie ovácie a chápem, že sa stal kultom v oblasti športu. Ale prvá hodina je taká naťahovaná, dlhá a pomalá, že nemôžem ísť s hodnotením vyššie. Budovanie psychologického profilu mu nezazlievam, ale aj to sa dalo skrátiť do prijateľne znesiteľnej dĺžky. Eastwoodov Million Dollar Baby sa mi zdá po stránke vnútorného oboznámenia s postavami omnoho komplexnejší a je tiež z prostredia boxu. Stallone hrá dobre, zrežírované je to citlivo, ale nezdieľam tu nadšené dojmy. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

O to prirodzenejší, uveriteľnejší a silnejší film o americkom sne, o čo menej je stavaný na efekte a snahe zapáčiť sa za každú cenu. Komorný zárodok legendy, ešte netušiacej svoju budúcu historickú váhu. Najčírejšia filmová definícia (nielen hereckej) osobnosti Sylvestra Stalloneho. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (187)

  • Většina scén, kdy Rocky (Sylvester Stallone) trénuje běh ulicemi Philadelphie, je natáčena stylem „Guerrilla“, kdy se kvůli rozpočtu na veřejných místech natáčí bez povolení a příslušného vybavení. Když Rocky běží přes italské tržiště, jeden z prodejců mu hodí pomeranč. Šlo o spontánní reakci skutečného prodavače a jelikož se záběr podařil, zůstal ve filmu. (vojacekr)
  • Boxerskou choreografii pro film vytvořil Sylvester Stallone sám, proto je v závěrečných titulcích uveden jako Boxing Choreographer. (Rominator)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Reklama

Reklama