Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (203)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Teď ale vážně. Creed III je první díl stojící na vlastních nohách bez postavy Rockyho a první film režírovaný Michaelem B. Jordanem. To budilo obavy, už jen protože je velké sousto mít takový film jako první v kariéře a jelikož byl vztah Donnieho s Rockym srdcem obou předchozích filmů. Naštěstí to funguje skvěle a Creed se tak zformoval do série, která stojí na vlastních nohách a má zápletku a děj, který je čistě originální. Příběh nám říká, že minulosti neutečeme a musíme se jí stavět čelem a tohle funguje, protože srdcem snímku je tentokrát Adonisova minulost a jeho vztah se soupeřem Damienem, se kterým byli jako bratři. Opět fungují osobní i boxerské linky, které se fajnově prolínají a tvoří solidní podívanou. Jordan je přiznaně inspirován anime a je to znát, díky tomu má každý souboj svůj nápad a provedení, které je na západě nevídané a funguje je tu parádně. Přesto to tvoří určitý nesourodý styl, prozrazující, že je režisér začátečník, kterému jde nejlépe točení dialogů a příběhových chvíli. I přesto, že soubojům chybí to pravé napětí a emocionální vypětí předchozích dílů, jsou pořád skvělé a památné, jen to finále mohlo být údernější. Nejlepší Creed to sice není, ale je to důstojný člen série a fungující film s jedním z nejlepších záporáků série. Navíc malý Creed měl v pokoji plakát Naruta, takže instantních 10/10! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po výborní jedničce, vyčichlé dvojce, přišla do kin rozdávat rány creedovská trojka, poprvé zcela bez Slye, když nepočítám jeho jméno v závěrečných titulcích. Očekával jsem adrenalinové boxerskésouboje s dobrou hudbou a kvalitní tréninkové videoklipové dávky, to jsem dostal a za to jsem rád k tomu jsem dostal ještě prvky rodinného filmu, což teda není úplně můj šálek kávy, ale naštěstí to nebylo v nějak klíčové míře a pak samozřejmě hlavní pointu, kvůli který se nám chlapci slíknou do trenek, ukáží svou top postavy a udělaj si z držky prejt. Jo a právě ta pointa nakonec rozhodla, že se přikloním ke 4*, líbil se mě ten "chlapácký" závěr i obě hlavní postavy s jejich dostiženou minulostí. Michael B Jordan umí solidně i za kamerou, boxerské souboje s bradou nahoře, rukama dole a bombama na ksicht jak od koně nepůsobí příliš věrohodně, ale tak to bylo i s Rockym, je to tím, že působí zatraceně dobře filmově. V Imaxu jsem díky kameře a střihu měl pocit že tu držkovou chvíli schytávám já, naštěstí si hypotéku na zubaře brát nemusím, ale i tak, míra intezity boxerských soubojů je na absolutním maxu. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Šíleně předvídatelný a dějově jednoduchý, ale výborně řemeslně, herečky, i choreograficky zpracovaný film ze série, které jsem bohužel doteď nedal šanci. Nicméně příběh o dvou přátelích, které v určitém okamžiku život rozdělí a následně dá zpět dohromady, akorát tentokrát jako životní nepřátele, je v pohodě přístupný i novému divákovi, jako jsem byl třeba zrovna já. Film jsem si užil po všech stránkách a rád mu nedostatky odpustím. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Připraveni na pořádnou boxerskou podívanou? Třetí Creed je režisérským debutem Michaela B. Jordana, který v sérii hraje i hlavní postavu. Tentokrát se poprvé neobjeví ani Rocky, což může budit menší znepokojení. Mohu Vás ale uklidnit, že i bez ikonického italského hřebce snímek funguje skvěle a Jordan si připisuje úctyhodnou premiéru v režisérském sedle. Další Creed je totiž nejenom dobře natočené sportovní drama, ale i solidní přehled toho, jak natočit boxerský zápas, ze kterého divák odejde s deseti monokly a třemi zlomenými žebry. Ačkoliv samotný box tvoří jen část celého příběhu, každý zápas je natočen s největší precizností, nechybí jim nápady a každá rána bolí nejenom protivníka. Kamera, střihy, skvělé efekty, zpomalovačky. Každý direkt či hák přistává na těle až nechutně přesvědčivě. Vrcholem je pak finále, u kterého jsem radši ani nedýchal. Lepší natočený souboj jsem snad ještě neviděl a to, co Jordan předvádí jako režisér, bere dech.  Nic z toho by ale nefungovalo, kdybychom neměli boxery, co si dají přes držku. Majors, jenž se do série dostává poprvé tady předvádí neskutečný výkon (Ne jen fyzický). Jako herec dokazuje, proč je teď momentálně v kurzu. Jeho postava je zvíře plné svalů, ale také vzteku a nebojí se to využít i při zápasech. Každá jeho rána, je jako dělová koule. Jordan je klasicky bezchybný a už dávno vím, že před kamerou mu to prostě jde.  Ačkoliv jsem z kina odcházel vyloženě nadšený, jedna věc mi trošku vadila. Cesta, která vede k velkému finále, je už ve druhé půlce filmu malinko zkratkovitá. Je to škoda, protože, kdyby se déle dva kocouři kočkovali, posledních 15 minut by bylo o to údernějších. Zamrzela i kratší tréninková montáž, která je vždy to nejlepší na filmu. Kdyby byla o něco delší, nezlobil bych se. I tak se jedná o Boxerský orgasmus, který chrlí nápady jak na běžícím páse, vizuálně vytře zrak velkým Marvelovkám a herecky převládá na všech frontách. Vše zaobalené do velice slušného soundtracku. Jasné K.O. na poli Boxerských filmů. ()

matt6 

všechny recenze uživatele

Sériu Creed mám rád podobne ako Rockyho a vo výsledku sa všetky 3 diely nesú na približne rovnakej vlne. Úvodná bitka v ringu navodila tú pravú atmosféru. Prefarbený vizuál scény, pompézna hudba a efektné spomaľovačky boli celkom peknou invenciou a navodili dojem neporaziteľného šampióna. Po nasledujúcej povinnej-rodinnej jazde prichádza podozrivý starý kamarát Majors, ktorý niečo skrýva a postupné nenápadné budovanie napätia medzi hrdinami ma veľmi bavilo. Spôsob, ktorým postavu uchopil mi sadol a v kontraste so správňackým Adonisom dostalo nebezpečie tú správnu tvár. Vrcholí to taktiež celkom osviežujúcim Majorsovým zápasom o titul, kde predvedie niekoľko dick moves a už nepochybujete o tom, že je to špina špinavá. Výsmech Creedovi musí bolieť asi každého a odvtedy už len čakáte, kedy toho sviniaka spráska v ringu. Tradičná videomontáž z prípravy opäť naladí na správne vyvrcholenie filmu, akurát s poslednou bitkou mám trochu problém. Nie je tak efektná, ako tie ostatné. Chýbali mi efekty prvej bitky, viac špinavých úderov od Majorsa, údery aj celkový pohyb postáv v ringu mi prišli pomalé. Po prvýkrát zo série Rocky/Creed som mal z choreografie pocit, že nesledujem zápasníkov, ale hercov. Možno je to čiastočne nepresným strihom akcie. Taktiež "snová" pasáž, kedy sa hrdinovia odosobnia od okolia a nastáva súboj v hmle mi nesadol a prišlo mi to samoúčelné a opäť bolo vidno, že sú nemotorní. Tvorcovia to už keď tak mohli poňať originálne, ako súboj v ich hlavách, kde by boli práve spomínané prvky a hlavne viac krvi, ktorú v realite nie je tak vidno alebo krátky vzájomný dialóg, ktorý by trafil klinček po hlavičke a lepšie by potom predal konečné zmierenie v šatni. Vďaka hustej atmosfére, dobrým hercom a zabehnutej schéme športových filmov tohto tipu je to ale stále nadpriemerný zážitok a ako fanúšik ostávam pri vyššom hodnotení. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Natáčalo sa hlavne v Los Angeles v Kalifornii, Tampe na Floride a v štáte Georgia, najmä v Atlante. Natáčanie začalo v januári 2022 a trvalo až do apríla toho istého roku. (Arsenal83)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama