Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (203)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Šíleně předvídatelný a dějově jednoduchý, ale výborně řemeslně, herečky, i choreograficky zpracovaný film ze série, které jsem bohužel doteď nedal šanci. Nicméně příběh o dvou přátelích, které v určitém okamžiku život rozdělí a následně dá zpět dohromady, akorát tentokrát jako životní nepřátele, je v pohodě přístupný i novému divákovi, jako jsem byl třeba zrovna já. Film jsem si užil po všech stránkách a rád mu nedostatky odpustím. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Konečně nadešel ten čas, kdy se Creed musí vymanit ze stínu Rockyho a postavit na vlastní nohy. A Jordan to ve svém režijním debutu zvládl velmi sebejistě a s vlastními inovacemi (ta inspirace anime je očividná a naprosto skvělá!). Trojka přináší velmi osobitý konflikt, jenž Adonise staví do zcela nového světla a nepřekvapivě mu obrací dosavadní život naruby. Minulosti nikdo neuteče, obzvláště pokud má tvář Jonathana Majorse, který si ústředního vazouna neskutečně užívá a znovu dokazuje, že je v Hollywoodu čím dál důležitější osobou, která teprve vystrkuje ďábelské růžky. V první hodině to má výborné tempo, dramatické oblouky, postupné budování vztahů a živelnou choreografii soubojů... o to víc tak zamrzí, že se v druhé půlce očividně dost stříhalo a scénář najednou působí zkratkovitě, nedotaženě a ke konci i bohužel nenaplňuje všechna vydlážděná očekávání. Pořád jde o sympatický kousek, který naplňuje kvóty sportovních dramat a ústřední duel je dravou třešničkou na dortu, avšak neubráním se pocitu, že někde ve střižně či autorském záměru se ke konci vytratila silnější katarze a komplexnější témata. ()

Reklama

matt6 

všechny recenze uživatele

Sériu Creed mám rád podobne ako Rockyho a vo výsledku sa všetky 3 diely nesú na približne rovnakej vlne. Úvodná bitka v ringu navodila tú pravú atmosféru. Prefarbený vizuál scény, pompézna hudba a efektné spomaľovačky boli celkom peknou invenciou a navodili dojem neporaziteľného šampióna. Po nasledujúcej povinnej-rodinnej jazde prichádza podozrivý starý kamarát Majors, ktorý niečo skrýva a postupné nenápadné budovanie napätia medzi hrdinami ma veľmi bavilo. Spôsob, ktorým postavu uchopil mi sadol a v kontraste so správňackým Adonisom dostalo nebezpečie tú správnu tvár. Vrcholí to taktiež celkom osviežujúcim Majorsovým zápasom o titul, kde predvedie niekoľko dick moves a už nepochybujete o tom, že je to špina špinavá. Výsmech Creedovi musí bolieť asi každého a odvtedy už len čakáte, kedy toho sviniaka spráska v ringu. Tradičná videomontáž z prípravy opäť naladí na správne vyvrcholenie filmu, akurát s poslednou bitkou mám trochu problém. Nie je tak efektná, ako tie ostatné. Chýbali mi efekty prvej bitky, viac špinavých úderov od Majorsa, údery aj celkový pohyb postáv v ringu mi prišli pomalé. Po prvýkrát zo série Rocky/Creed som mal z choreografie pocit, že nesledujem zápasníkov, ale hercov. Možno je to čiastočne nepresným strihom akcie. Taktiež "snová" pasáž, kedy sa hrdinovia odosobnia od okolia a nastáva súboj v hmle mi nesadol a prišlo mi to samoúčelné a opäť bolo vidno, že sú nemotorní. Tvorcovia to už keď tak mohli poňať originálne, ako súboj v ich hlavách, kde by boli práve spomínané prvky a hlavne viac krvi, ktorú v realite nie je tak vidno alebo krátky vzájomný dialóg, ktorý by trafil klinček po hlavičke a lepšie by potom predal konečné zmierenie v šatni. Vďaka hustej atmosfére, dobrým hercom a zabehnutej schéme športových filmov tohto tipu je to ale stále nadpriemerný zážitok a ako fanúšik ostávam pri vyššom hodnotení. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Až do premiéry neplánovaná návštěva biografu a snímek, kterej mne bez Rockyho a Stalloneho jakožto tvůrce v podstatě ani moc nezajímal (jedničku doma a dvojku v kině jsem si užil, původní Rockyho sérii samozřejmě miluju). Ale díky nečekaně dobrým recenzím i pozitivním prvním ohlasům od diváků jsem tomu šanci dal a byl jsem příjemně překvapen, že jsem ve svých predikcích třetímu Creedovi křivdil, když jsem čekal přinejlepším snímek na úrovni pro mě nezáživnýho Bojovníka od Fuquy. Creed III je víc než dobrým završením série a rozhodně se nejedná o pouhou nastavovanou kaši. Nejvíc chvály se snáší na perfektně natočené souboje, technická stránka, zvuk, to vše je skvělý, fyzický a brutálně nabitý testosteronem. Majors je skvělej, souboj s Chavezem byl tak nepříjemnej, až se mi zpotily ruce. Ale hlavně to celé celkem dobře funguje i mimo boxerský ring, i když by se nějaký mouchy v logice ubírání se příběhu našly. Každopádně Apollo by mohl být hrdý, ale bez Stalloneho a s tím spojeným duchem Rockyho série bych to už podruhé raději nepokoušel. Na slabé 4* a nějakých 7 - 7.5/10 to však v pohodě a zaslouženě má. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Třetí Creed, ale bez Rockyho. Je to obrovská škoda. No příběh není opět nic nového. Tentokrát se Creed porve s kamarádem z dětství. Jordan jako režisér nezklamal a film se mu celkem povedl. Teda až na ten finálový zápas, který prostě vizuálně působí rušivě. Chápu, že chtěl Jordan natočit něco jinak, ale tohle nebylo zrovna ono. Záporák Majors je muž na svém místě. Ukřivděně se tvářící chudáček, který je vlastně pořádná kurva. Je celou dobu natolik nesympatický, že i ten kdo nemá Jordana v oblibě, tak mu bude fandit. Jinak mi přišel film až moc upovídaný, a boxu málo. Méně keců a víc sportu by neuškodilo. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama