Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já vlastně výtky, že "je to potřetí totéž", trochu chápu, protože Rocky stejně jako jiné série opravdu opakuje jednu oblíbenou šablonu, jenomže bylo by nefér nevidět, jak důmyslně tu šablonu obměňuje. Hlavní hrdina se od minulého dílu změnil - během neustálého vítězení se stal celebritou, zbohatl, usadil se a trochu zpohodlněl, aniž by o tom věděl (a taky se naučil točit reklamy). Takže přijde rána (vlastně spíš lavina ran) a on se musí zase rvát, probudit to, co usnulo, a tak dále, znáte to. Rocky je typický hrdina a divákům bělají palce, jak mu je drží. Stallone opět napsal, natočil a zahrál to, co lidé i on sám chtěli vidět, a opět mu to vyšlo. Navíc, pravděpodobně aby odlehčil brutalitu Mr. T., tentokrát do scénáře zapracoval i humor (zápas s Hulkem Hoganem je úžasně vtipný a Burges Meredith a Burt Young také perlí), a závěr, to je přímo óda na přátelství. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Příběh ne tak promyšlený a dlouhý jako v předchozích dílech, ale přesto to má co do sebe. Je zde více zápasů, hlavně ten konečný se hodně povedl, ikdyž je kratší, nebot Rocky protivníka dostane neuvěřitelně v třetím kole. Tréning s Apolem je skvělý, nostalgie tu také je, hudba opět dokonalá. Trošku bych ale fakt přidal tak 20 minut filmu a něco příběhově bych doladil, ale to je detail. Hodnotím 92% = ***** ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Rocky nepotřebuje nejlepšího soupeře, stačí, když bude v poklidu neustále obhajovat svůj titul. Rocky to samozřejmě neví, myslí si, že je skutečně nejlepší a bez obav přijme výzvu Clubbera Landa, jehož existence mu byla úmyslně zatajována. Chce dát Clubberovi za uši za jeho nevymáchané kecy, ale brzy sám pozná jaké to je, když s ním rozzuřený buldozér vytře podlahu v ringu. Nezbývá než vstát ze země, zlehka potrénovat, napapat se syrového masa, vletět do ringu a složit na zem černého vzteklouna. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Stejně jako druhý i třetí (a čtvrtý a pátý) Rocky začíná závěrečným soubojem z předcházejícího dílu, zbytek filmu je už ale jako z jiného vesmíru - z osmdesátých let. Do ticha udeří první tóny megahitu Eye of the tiger skupiny Survivor a tmu rozzáří velkolepý ohňostroj s Rockyho jménem. V následujícím videoklipu Rocky opakovaně obhájí mistrovský titul a z naivního burana v hučce a kolotočářské bundě s tygrem na zádech se mění ve zbohatlíka v oblecích na míru, který zamyšleně hledí z titulních stran prestižních časopisů. Nechuť k boxu, ale zároveň neschopnost se živit něčím jiným, jsou překonány a Rocky vysekává jednu reklamu a vyhraný zápas za druhým. Pak ale udělá stejnou chybu jako kdysi Apollo, když změkne a podcení nového protivníka, hladovou mt. muscle Clubbera Langa (Mr. T.) nenávistně cedící primitivní invektivy a ten s ním v pouhých dvou kolech brutálně vymete ring. V jediné tragické chvíli ztratí Rocky titul i milovaného trenéra Micka, umírajícího na infarkt a také veškerou sebeúctu a vůli zvítězit v chystané odvetě. Překonat strach a získat oboje zpátky mu pomůže až manželčina plamenná motivační řeč, která ho znovu vrhne do dalšího efektního tréninkového drilu, tentokrát pod Apollovým vedením, aby v následném boxerském armageddonu triumfálně dobyl ztracené území. V trojce Sly kombinuje oba předchozí filmy, zachovávaje prověřenou stavbu výzva – pochybnosti - překonání pochybností - příprava - boj , přičemž poslední dva body opět dostávají o něco více prostoru a jsou propracovanější. Film měl celou ságu uzavřít, namísto toho jí ale otevřel cestu na nové pastviny, kterou se po jeho fantastickém celosvětovém ohlasu vydala do groteskního extrému dotažená čtyřka. Sly, probuzený do rozjíždějících se osmdesátek, totiž ve trojce pohotově reaguje a aktivuje latentní popcornový potenciál nastavovaného sportovního dramatu. Šeď ulice je nahrazena barevným pozlátkem velkého světa, srdíčko a realismus vyklízejí pole přímočaré komerční zábavě a z dojemné pohádky se stává akční komiks. A všeho je víc - montáží i zápasů. Tohle střídání stráží v Rockyho pentalogii jakoby symbolizovala smrt Micka, jehož místo zaujímá Apollo, nutící Rockyho osvojit si zcela odlišný styl černých boxerů. Ještě výmluvnější je změna na postu Rockyho protivníka, kde sofistikovaného showmana Apolla, střídá zvířecí zabiják Clubber, která (vedle o rok staršího Miliusova Conana Barbara s Arnoldem Schwarzeneggerem) signalizuje nástup ultranásilných machistických filmů typických pro 80. léta, a pro svou přehnanou krvelačnost s oblibou citovaných odpůrci akčního žánru (zejména Komando a druhý Rambo). (z mé absolventské práce o Sylvesteru Stallonovi) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pokračování série. Trochu rozházené, na druhou stranu pomohlo v kariéře wrestlerovi Hulku Hoganovi a kreativnímu nejen herci Mr. T. Neúprosně tikající hodiny času si v dlouhém příběhu vybírají svoji daň, a když už se zdá, že Rocky se schoulí do klubíčka a zbytek svého života stráví v chmurných myšlenkách a sebeobviňováním se, nastoupí na scénu řečnice Adriana, sejme z Rockyho břímě výčitek a touto chvílí počínaje se dá do pohybu dobře promazané soukolí, jenž je tvořené skvělou hudbou, zajímavou tréninkovou montáží a zase je to ten starý dobrý Rocky s "pohledem tygra". Finální souboj je z obou stran sestavou o desítkách přímých úderů do hlav, či-li je opět nereálný, možná více než kdy jindy. Titulní píseň Eye of the Tiger od skupiny Survivor se stala hitem a i po těch mnoha letech je stále svěží a vysoce motivační. Rocky svého protivníka dokázal znovu převálcovat, ale celkově se jedná zatím o nejslabší díl série. 125 miliónů dolarů ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Pôvodne "Superstar" Billy Graham bol zvažovaný na rolu Thunderlipsa (Velká Tlama), ale nakoniec bol na túto úlohu považovaný ako príliš starý. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama