Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zo sympatického chalaniska Rockyho sa stala oslavovaná a zbožňovaná celebrita...Sly ako režisér, scenárista a herec je stále dostatočne presvedčivý, hoci trojka je opäť o nejaký ten kvalitatívny stupienok na tom horšie ako predchodca a občas to poriadne zaváňa gýčom. Ešteže mám pre Rockyho slabosť, preto pod tri *** určite nejdem:) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Koukám na modrá čísla a zas se nechám strhávat ovčím davem, začátek jsem sledovala s nevalným zájmem. No prostě nepoučitelná. Přitom tento díl je lepší než jsem čekala, proto zvedám hodnocení. Přirozený vývoj děje hezky navazuje na léta zápasů, rostoucí slávu i konto, posílení sebevědomí i vědění fešáka Rockyho. Přibylo logicky i více psychologie a hlavně od počátku skvělé boxovací akce. Holt hnidopichům nevyhoví, jednou je málo boje, podruhé chybí příběh, to by jeden vyskočil... Já jsem si užila víc sexy svaloviny, na něž se záběry nešetřilo a mnohem rychleji to odsejpalo, ani nevím, kdy přišel třešničkový závěr. Jo a bonusem for me byl krásný záběr na Slyovy předlouhé řasy. Oláá. A ještě jsem zabudla, přibylo pár fakt vtipných scén, např. když se morous Paulie vymáchal v bazénu a Rockyho výplachu v ringu.☺ ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Třetí Rocky je vydařené pokračování slavné série, s parádní hudbou (nejen ústřední Contiho melodie, ale např. skladba Eye of the Tiger), snad ještě zapálenějším Stallonem, který vás svým výkonem zvedne ze sedadla a drsným soupeřem Clubberem v podání Mr. T. Stallone na jedničku i jako režisér, ty různé prostřihy a černobílé flashbacky byly fajn a vynikající je i odlehčující vložka, kdy Sly soupeří v exhibičním zápase s Hulkem Hoganem. To nemá nejmenší chybu. Tohle je největší ruka na světě! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je síla, ani jsem nečekal, že se za těch několik málo let, které uběhly mezi druhým a třetím dílem dokáže film tak významně posunout. Rocky III je naprosto jinou podívanou, než oba předchozí díly, zmizela jeho špinavost, režijní styl a pohled na příběh je najednou také úplně jiný. Je to však změna k dobrému nebo ne? Tady se budou názory asi trochu různit, každému vyhovuje totiž něco jiného, já se pak řadím do té skupiny, která má raději to co předcházelo. Ona vůbec většina těch změn, která přišla je špatná. Rocky jako bohatý boxer, který má všechno po čem kdy toužil mi prostě moc nesedí, i když je zajímavé sledovat jeho osudy, když je jakoby v roli svého poraženého soupeře. Mr. T a Hulk Hogan jsou ale skvělí, to je zase třeba uznat - wrestling forever. 60% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Nářez. Oproti jedničce a dvojce velká změna, ale podle mě k lepšímu. Celkově se film už nebere moc vážně a nese se v podobnym duchu jako čtyřka (během sledování jsem si několikrát říkal, jestli mi přijda lepší právě trojka nebo čtyřka - podle mě oba dva díly sou nejvíc cool z celý série a zřejmě na stejný úrovni). Potěšil mě trénink s Apollo Creedem (Carl Weather je prostě borec každym coulem a nezmění na tom nic ani fakt, že sem to sledoval s německym dabingem a daboval ho nějakej bukváč). Hulk Hogan byl taková dobrá, lehce komická vložka a Mr. T hustej soupeř, ale do Ivana Draga a Apolla Creda mu něco chybělo ještě. Nicméně nářez za 90%. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Film je věnován trvalé vzpomínce na Jane Oliver, první osobní manažerku Sylvestera Stalloneho (Rocky). Jane Oliver (1929–1975) zemřela ve 46 letech na rakovinu. Stallone se vždy cítil jako dlužník za to, že mu pomohla nastartovat kariéru. (Rominator)
  • Konkurzu na roli Clubbera Langa (Mr. T) se účastnil i profesionální boxer těžké váhy Earnie Shavers, který v 70. letech dvakrát bojoval o titul mistra světa a všeobecně se považuje za rohovníka s nejtvrdší ranou v historii sportu. Během spárování ho Sylvester Stallone (Rocky Balboa) vyzval, aby ho pořádně udeřil. Shavers odmítl, bojoval jen lehkými levými direkty. „No tak, Earnie, předveď se,“ nenechal se odbýt Stallone. Shavers ho tedy udeřil na játra. Stallone okamžitě zamával rukou, že je konec tréninku. Asistenti mu pak pomohli na toaletu. „Málem mě to zabilo. Šel jsem okamžitě na záchod, kde jsem zvracel,“ vzpomínal Stallone. Shaversovi později přišel dopis, že ho pro roli nemohou použít. (casyy)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama