Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (203)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Zkratkovitá charakterizace postav zabíjí scénář, resp. scénář zabíjí svoje postavy zkratkovitým vykreslením, což je o to s podivem, že ve filmu jsou postavy vlastně tři. No a pak samozřejmě je film zabit zbytečnými scénami, které nemají opodstatnění a zabírají stopáž scénám, které mohly potenciál filmu ještě vytáhnout. Ale režijně je to překvapivě solidní debut, minimálně ve scénách, které jsou opravdu anime. Jonathan Majors je i přes svoji kontroverzi v osobním životě úžasnej a jeho postava mohla bejt o to lepší, kdyby se klišoidně nestala v polovině filmu záporákem. (Přitom kdyby byl opsanej jako Apollo Creed z Rockyho...) Michael B. Jordan má nicméně velkej potenciál ve čtvrtým dílu ságu o Donniem dokončit se ctí, pokud se mu dostane dobrého scénáře (spíš, ať si ho napíše sám), a neztratí se v plánovanejch spin-offech apod. Creed by si zasloužil podobnou tinkturu jako Rocky. Počkat pár let a udělat spin-off až tehdy, až sportovní dramata zase začnou trochu strádat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $75miliónov║ Tržby USA $156,248,615║ Tržby Celosvetovo $275,195,615▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Nuž Rocky mi tam ale chýba, ako mentor tam predtým fungoval náramne. No ale aj tak Michael B. Jordan sa s tým popasoval zo cťou. Samozrejme dejové kľučky sa tu nejak nedajú viac vygradovať, lebo už to ide v stanovených šablónach, medzi mantinelmi, kde nemá moc čo prekvapiť. /60%/ ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Vnútorne som mal pocit, že "Creed III" sa stal filmom, ktorý som tak nejako vnútúrne potreboval vidieť. Mal som potrebu vidieť osobný príbeh, kde minulosť začne prenasledovať nášho hrdinu a bude sa jej musieť postaviť čelom. Kde sa ukáže, že dusiť v sebe minulosť a pocity krivdy alebo naopak aj pocity viny úplne nefunguje. Vždy človek narazí na prekážky, ktoré ho potom vedia stiahnuť ku dnu. V tomto smere ide pre mňa o absolútne unikátny zážitok, za ktorý musím Michaelovi B. Jordanovi pogratulovať. Primárne ako režisérovi, že sa k tomuto príbehu postavil týmto spôsobom. Pamätám si ako kritici po "Creed II" hovorili, že najlepšie by bolo asi ostať tu a nerobiť ďaľšie pokračovanie, lebo by to mohlo celú sériu pokaziť. Nuž, myslím si, že k tomu v žiadnom prípade nedošlo a to práve vďaka Jordanovi a rovnako úžasnému Jonathanovi Majorsovi, ktorý si po "Ant-Man And The Wasp: Quantumania" vychytil ďalšiu vynikajúcu rolu a som úprimne zvedavý v čom ho uvidím nabudúce. Záverečný súboj medzi Creedom a Andersenom považujem za jeden z najlepších súbojov, aké som kedy mal možnosť v Creed sérii vidieť a absolútne nádherne v ňom vidno, ako veľmi osobný bol pre oboch aktérov celý tento súboj. Až všetko okolo nich zmĺklo a jediné čo existovalo boli dvaja bývalí priatelia, ktorí potrebovali uzavrieť roky trvajúci konflikt. Takže výsledok je viac než uspokojivý a ide o jeden z highlightov tohto mesiaca. Bez debaty. Hodnotenie: A ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Třetí Creed, ale bez Rockyho. Je to obrovská škoda. No příběh není opět nic nového. Tentokrát se Creed porve s kamarádem z dětství. Jordan jako režisér nezklamal a film se mu celkem povedl. Teda až na ten finálový zápas, který prostě vizuálně působí rušivě. Chápu, že chtěl Jordan natočit něco jinak, ale tohle nebylo zrovna ono. Záporák Majors je muž na svém místě. Ukřivděně se tvářící chudáček, který je vlastně pořádná kurva. Je celou dobu natolik nesympatický, že i ten kdo nemá Jordana v oblibě, tak mu bude fandit. Jinak mi přišel film až moc upovídaný, a boxu málo. Méně keců a víc sportu by neuškodilo. ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Poprvé mám pocit, že tahle série nabízí něco jiného. Sice je od začátku jasné, jak to celé dopadne, ale film nesází jenom na napínavý souboj v ringu. Creed se konečně utkává s protivníkem, jehož motiv je opodstatněný a má co nabídnout i mimo tělesnou stránku. Bavil jsem se po celou dobu, a kromě uspěchané druhé poloviny si nelze na co stěžovat. Takhle má vypadat moderní sportovní biják. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama