Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (203)

novoten 

všechny recenze uživatele

Baví mě, že i v devátém filmu z jednoho vesmíru je kde brát nová témata, kombinovat motivy z pozapomenutých dílů (Rocky III, Rocky V) a zároveň je nabalovat na vedlejší linky ze samostatných Donnieho příběhů. Jen bych si přál, aby se do sociálního dramatu, v první polovině tak uvěřitelně budovaného, zatnulo ještě usilovněji a rouhačsky jsem doufal v odklonění se od nevyhnutelného zabočení směrem k ringu. Naštěstí i tam si je Jordan na režisérské pozici neuvěřitelně jistý a i přes vytření všech očekávaných žánrových klišé dává Adonisově charakteru punc dospělosti. Velké díky za komornost, kdy se mezi rytmickými beaty nebojí úplně zpomalit a ztichnout a jen nechat působit Majorsovo i vlastní charisma. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Teď ale vážně. Creed III je první díl stojící na vlastních nohách bez postavy Rockyho a první film režírovaný Michaelem B. Jordanem. To budilo obavy, už jen protože je velké sousto mít takový film jako první v kariéře a jelikož byl vztah Donnieho s Rockym srdcem obou předchozích filmů. Naštěstí to funguje skvěle a Creed se tak zformoval do série, která stojí na vlastních nohách a má zápletku a děj, který je čistě originální. Příběh nám říká, že minulosti neutečeme a musíme se jí stavět čelem a tohle funguje, protože srdcem snímku je tentokrát Adonisova minulost a jeho vztah se soupeřem Damienem, se kterým byli jako bratři. Opět fungují osobní i boxerské linky, které se fajnově prolínají a tvoří solidní podívanou. Jordan je přiznaně inspirován anime a je to znát, díky tomu má každý souboj svůj nápad a provedení, které je na západě nevídané a funguje je tu parádně. Přesto to tvoří určitý nesourodý styl, prozrazující, že je režisér začátečník, kterému jde nejlépe točení dialogů a příběhových chvíli. I přesto, že soubojům chybí to pravé napětí a emocionální vypětí předchozích dílů, jsou pořád skvělé a památné, jen to finále mohlo být údernější. Nejlepší Creed to sice není, ale je to důstojný člen série a fungující film s jedním z nejlepších záporáků série. Navíc malý Creed měl v pokoji plakát Naruta, takže instantních 10/10! ()

Reklama

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Třetí Creed je perfektním zakončením trilogie, které sice lehce ztrácí na druhý díl, ale skvěle mu konkuruje. Hlavně v režii soubojů, kdy je vidět jasná inspirace východní animací a skvělým zakomponováním médií a spoluprací do příběhu pro obohacení a posunutí děje. Perfektní výkon Jonathana Majorse v roli Damiena, který jde Creedovi pod kůži a dělá z celého sportu velmi osobní záležitost podporuje provázání s minulostí a zakomponování všech postav. Absence Rockyho není v celém snímku cítit, ale chybí tam z hlediska nostalgie a jakési povinnosti. Film má problémy hlavně v nedotažení některých linek (Felix?) nebo v přerodu Damiena z nikoho na hvězdu… ale za tu atmosféru, napětí a osobitost tomu těch 5* dám. Btw před filmem jsem byl na burger v Holy Cow Český Těšín a doporučuju. ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Poprvé mám pocit, že tahle série nabízí něco jiného. Sice je od začátku jasné, jak to celé dopadne, ale film nesází jenom na napínavý souboj v ringu. Creed se konečně utkává s protivníkem, jehož motiv je opodstatněný a má co nabídnout i mimo tělesnou stránku. Bavil jsem se po celou dobu, a kromě uspěchané druhé poloviny si nelze na co stěžovat. Takhle má vypadat moderní sportovní biják. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem nad tím celou noc (teda krom té doby, když jsem spal, která byla pravda celkem výrazná) a zjistil jsem, že jsem doposud viděl v životě jenom jeden boxerský film a to osm let starý Southpaw. Svědkem mi je můj tehdejší tamní komentář začínající větou, že jsem v životě neviděl žádný boxérský film. Proto patrně se nejsem schopný opřít o časté výtky směřující ke klišé boxerských filmů či naopak vynechaných důležitých aspektech boxerských filmů. Pro mě byl třetí Creed sympaticky přímočarou žánrovkou, kde žádný z vedlejších motivů nevyjede zpoza dost úzkých mantinelů, do kterých se musí vejít především zpocená nasvalená klepadla snažící se trefit něčí ksicht. Samotné scény zápasů jsou fantasticky nastříhané, ozvučené, rychlé, dynamické a přehledné, přičemž tím jak jsou neustále komentovány moderátory, tak nám dávají vhled do toho, co se vlastně z technické stránky v tom zápase děje, aniž by bylo třeba mít nějakých výrazných zkušeností s tímto sportem. Postavy jsou i přese všechnu snahu dost jednorozměrné a povinné atributy typu sparringová montáž, proběhnou rychle a jede do nich správně ukecanej rap. Kdybychom se zbavili patnácti minut boxovací holčičky s tváří Billa Cosbyho a umírající mamá, tak je to velmi sympatická tresť toho, co si představuji pod boxerským filmem. Napínavá a úderná v bojových sekvencích, jednoznačná až přiblblá ve svých motivacích. Jinak jsem teda nepochopil v půlce, proč jsou všichni nasraný na Damiana, když v normálním zápase porazil Felixe a dostal titul a taky v čem tkvěl ten dle všeho zásadní twist s fotkou z krimu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama