Reklama

Reklama

Někdo tam nahoře mě má rád

  • USA Somebody Up There Likes Me (více)
Trailer
Drama / Sportovní / Životopisný
USA, 1956, 114 min

Obsahy(1)

„Světoví boxeři trénují zde“ hlásí nápis nad vchodem Stillmanovy posilovny. Thomas Rocco Barbella není boxer. Je jen otrhaný, zoufalý mladík, co potřebuje prachy. Proto vejde, zapíše se pod smyšleným jménem Rocky Graziano a kvůli deseti dolarům vstoupí do ringu jako sparing partner... a není poražen. Jméno se zapíše do historie. Stejně jako tento příběh o Grazianově cestě z absolutní chudoby k titulu šampiona ve střední váze. Ve svém druhém filmu hraje Paul Newman skutečného krále ringu. V rámci přípravy na roli se s Grazianem osobně setkával, aby pochytil jeho způsob řeči a mimiku. Film získal dva Oscary a režisér Robert Wise zachytil tempo tohoto sportu se silou knock outu. Ve filmu se objeví i Steve McQueen a Robert Loggia. Zaujměte místa nejblíž ringu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Boxer, jenž rozhodně není sympaťák hned od úvodních titulků, se rve s ostatními zápasníky i s vlastní minulostí, která mu dokáže zasadit daleko větší rány než oni dohromady, pokud jí tu možnost dá. Paul Newman je tu přesně takový, jakého ho mám(e) nejraději, a Robert Wise Grazianův příběh natočil tak, že se jím pánové Stallone a Scorsese později zkrátka museli nechat inspirovat, to asi ani jinak nešlo. "Někdo tam nahoře mě má rád." - "Někdo tady dole taky." ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Takto to umí jenom v Hollywoodu. Vezmou ojedinělý šťastný konec a udělají z něho biják o naplnění amerického snu. A vlastně tu historii nijak moc nemění, protože je to obyčejný banální příběh hlupáka, který tak dlouho rozbíjel všem okolo sebe hlavy, až si toho všimli i boxerští bossové (Dává silné rány - Tak mu je vrať. Je to legální). Ano, Rocky není zrovna moc inteligentní (IQ se limitně blíží nule), a tak výhrou filmu je Newman, který z něho dokázal udělat sympatického burana se zlatým srdcem. A komu tehdy záleželo na těch vedlejších postavách (McQueen ohánějící se kudlou), kteří skončí buď mrtví, nebo v Sing Singu?To až Scorsese začal programově točit filmy o těch bezejmených loserech doprovázejících Rockyho na začátku jeho cesty. ()

Reklama

raroh 

všechny recenze uživatele

Newman mi typově do role italského boxera vůbec nesedl, rozhodně by zajímavější byl Brando, jinak je to klasicky pojatá biografie s mírnými náznaky realismu.Režisér Wise a ostatní tvůrci vyrobili normotvorný americky optimistický snímek s oslavou pracovitosti, zodpovědnosti, sebekázně (kriminálnická minulost, na tu se rychle zapomene) a individualismu. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Uzasny film a to ve vsech smerech. Pribeh Rockyho Graziana si skutecne zaslouzil zfilmovani. Velmi kvalitni herecke vykony snad vsech zucastnenych, kterym dominuje ve filmu teprve zacinajici Paul Newman! Atmosfera darmoslapu v ulicich New Yorku je taky velmi dobre natocena. Svym zpracovanim, scenarem, hereckymi vykony a par vtipnymi momenty je film atraktivni od zacatku do konce! Osobne bych dal filmu tak 97%... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Život se s ním nemazlil a tudíž se ani on s ničím nemazlil. Opíjející se tatík bez práce synkovi moc dobrým vzorem nebyl a maminčiny snahy o nápravu divokého rváče a zlodějského hajzlíka selhávaly jedna za druhou. Polepšovna, vězení, armáda, útěky. A pak se ocitne v ringu, rozhodně ne kvůli boxu, nýbrž pro peníze. Ovšem právě tenhle malý okamžik se stává rozhodujícím, pánové od Stillmana nejsou Neználci a ihned zavětří, že v tomhle bláznivém poděsovi něco je. Pozoruhodný snímek. P.S. První setkání s Normou považuji za jedno z nejkouzelnějších, co jsem kdy viděla. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Tři dny po premiéře zatkla Paula Newmana (Rocky) policie za řízení pod vlivem alkoholu, jízdu na červenou, opuštění místa nehody a bránění zatčení. Newman přiznal, že pil hodně whisky a soutěžil v tom, kdo vypije více ginu. (Mikino00)

Reklama

Reklama