Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (203)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na jednu stranu sem se trošku bál co s Creedem udělá absence jeho mentora Rockyho, ovšem na druhou stranu tahle série dospěla do stádia kdy by se měla hnout dál a Stallone/Rocky do ní při vší úctě k němu už moc nezapadá. Jordan pak ukázal, že se bez Slye obejde a svůj režijní debut ustál se ctí. Třetí Creed tak přináší nejen to co by člověk od téhle série čekal v podobě dobře nasnímaných boxerských zápasů (ty jsou správně intenzivní a bolí i diváka), ale velmi dobře funguje i v té nesportovní rovině, kde hraje prim dávné přátelství, nenaplněné ambice a křivdy. Sám Creed se konečně nechová jako debil a u jeho postavy je oproti předchozím dílům vidět jasný posun. Ještě o něco lépe je na tom pak hlavní záporák v podání Jonathana Majorse, který dokáže solidně nahánět strach, stejně ale tak dokáže vzbuzovat soucit a pochopení. Není to tak dávno, co sem právě Majorse měl za někoho, kdo neumí moc dobře hrát a myslel sem si že jeho "hvězda" nebude zářit moc dlouho, přičemž on se za těch pár let celkem solidně "vybarvil" a ukázal, že jeho potenciál je veliký a zastavit se ve finále může jen on sám...80% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Až do premiéry neplánovaná návštěva biografu a snímek, kterej mne bez Rockyho a Stalloneho jakožto tvůrce v podstatě ani moc nezajímal (jedničku doma a dvojku v kině jsem si užil, původní Rockyho sérii samozřejmě miluju). Ale díky nečekaně dobrým recenzím i pozitivním prvním ohlasům od diváků jsem tomu šanci dal a byl jsem příjemně překvapen, že jsem ve svých predikcích třetímu Creedovi křivdil, když jsem čekal přinejlepším snímek na úrovni pro mě nezáživnýho Bojovníka od Fuquy. Creed III je víc než dobrým završením série a rozhodně se nejedná o pouhou nastavovanou kaši. Nejvíc chvály se snáší na perfektně natočené souboje, technická stránka, zvuk, to vše je skvělý, fyzický a brutálně nabitý testosteronem. Majors je skvělej, souboj s Chavezem byl tak nepříjemnej, až se mi zpotily ruce. Ale hlavně to celé celkem dobře funguje i mimo boxerský ring, i když by se nějaký mouchy v logice ubírání se příběhu našly. Každopádně Apollo by mohl být hrdý, ale bez Stalloneho a s tím spojeným duchem Rockyho série bych to už podruhé raději nepokoušel. Na slabé 4* a nějakých 7 - 7.5/10 to však v pohodě a zaslouženě má. ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Jelikož moje silná stránka nejsou koníčky, záliby, dělání něčeho užitečného, ba ani píchat holky, a porno je už takové mdlé, tak Creed trojka se zdá jako skvělá volba. Už celá myšlenka zotavit Rockyho sérii do nové černé barvy, jen aby si studio vykopalo čoudící boxerskou mrtvolu, a snažilo se něco jako kardio resuscitaci, ale i malé dítě ví, že tohle není z fyzikálního a doktorského hlediska možný. Už byla chyba ze Stallona, jako Rockyho, dělat boxerskou super hvězdu, když on není ani moc dobrý boxer s dobrou fyzičkou nebo svaly, jen umí udržet hodně ran. Asi to bude znít jako ironie, když si sám Stallone tohle vrakoviště producíruje sám.. takhle, do trojky se nemontoval úplně sám, protože i italský hřebec se na to zčistajasna vysral, ale chyběl mi tu nějaký starý, sklerózou prolezlý dědek na vozíčku, co místo ran sype životní moudra jak na běžícím pásu. Jako, já mu celkem zavídím, jsem zvědavej kdy Michael B. Jordan zrežíruje ještě další pokračování, a další lapání po dechu, boxování do pytle, vyběhávání na ikonické schody, potahání pneumatik, až mu to přijde dost nekreativní, a nastane den, kdy do ringu bude fajtit jeho hluchá dcera a stoletý Mr. (EE)T. Dám ještě z lítosti třetí hvězdu, čistě jen z toho, že jsem věděl jak to nakonec dopadne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Půjde to i bez Rockyho? Nejspíš jsem nebyl sám, kdo si podobnou otázku položil, ale Creed celkem záhy ukázal, že je plnohodnotný filmový boxer a obejde se i bez legendární podpory. Creed se tentokrát musí postavit kamarádovi z dětství a narovnat staré křivdy. Možná to není ten nejoriginálnější scénář, ale Jordan měl šťastnou ruku s výběrem svého oponenta. Majors dokázal zahrát jak kluka, se kterým dokážete sympatizovat a v jedné chvíli mu dokonce i fandit a stejně tak svojí postavu uměl podat jako vypočítavého parchanta, kterému přejete strašlivý nářez. Do toho Creed řeší rodinné lapálie, které tu ale nepůsobí jako nutná vata. Samotné zápasy jsou fajn, ale upřímně řečeno ten závěrečný z mého pohledu neměl takové koule, jako ten první. Herecky je to oukej. O Majorsovi jsem psal výše, Jordan s Tessou jsou jistota a bavila mě i jejich filmová dcera. Celkově jeden z nejlepších boxerských filmů nejen posledních let a za mě jednoznačně nejlepší Creed. 90% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

„Homie“ sem, „homie“ tam, no a slovy chlapců z Moviezone bych to asi shrnul rčením „hezký, ale k hovnu.“. Za invenčně nastříhaný finální duel, kdy náhle zmizí kolem ringu diváci, pozadí se střídavě barevně mění a vy cítite jenom to bojové zapálení ústření dvojice, bych dal i absolutní hodnocení. Jenže…. zbytek šlape podle už mockrát slyšených not. Takže nějaký to rodinný a vztahový klišé, proto emočně mě to minulo velkým obloukem a momentů překvapení jsem napočítal ´zero´. Nemám ani pocit, že by to nějak obohatilo celou franšízu. Když vzpomenu na Slye, jak v jedničce Rockyho roztomile balil Adrian, to bylo jinší kafe. Tedy resumé – vidět a zapomenout. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Sylvester Stallone o tom, proč si nezopakoval svou roli Rockyho Balboy: „Mám rád, když jsou moji hrdinové zbiti, ale prostě nechci, aby šli do toho temného místa ve své mysli. Mám pocit, že lidé v sobě mají dost temnoty.“ (mikki089)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama