Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva bratry, kteří se kdysi rozešli ve zlém, svede do jednoho zápasnického ringu potřeba vyhrát nejvyšší finanční odměnu v historii MMA. Bývalý mariňák Tommy (Tom Hardy) a učitel fyziky na střední škole Brendan (Joel Edgerton), ve strhujícím příběhu dvou bratrů, kteří stanou proti sobě v kleci a možná najdou i něco víc, než jen peníze... Tommy Riordan se po letech vrací do rodného Pittsburghu a požádá svého otce, někdejšího trenéra a nyní alkoholika, aby ho připravil na turnaj MMA, který výherci nabízí nejvyšší finanční odměnu v historii tohoto bojového sportu. Tommyho bratr Brendan, bývalý MMA bojovník, se také potýká s finančními problémy, proto se rozhodne pro návrat do amatérského ringu, aby zabezpečil svou rodinu. Střet, ve kterém se oba bratři musí postavit křivdám, které je kdysi rozdělily, je nevyhnutelný… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 2

Recenze (2 266)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Cliff Dorfman, Gavin O'Connor, Anthony Tambakis | Hudba: Mark Isham | Produkcia: Greg O'Connor | Distribúcia: Lionsgate | Rozpočet: 30 miliónov $ | Tržby: 24,215,385 $ || Bojovnícky film, ako sa patrý. Slabá propagácia ukradla možnosť mnohým ľuďom tento nadpriemerný film vidieť v kine, a to je veru škoda, dielo si zaslúžilo viac... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholů roku 2011. Ono je velice jednoduché napsat o sportovním filmu že je plný klišé. Zajímalo by mne, jakou by musel mít snímek s touto tématikou koncepci děje a vedení herců, aby klišoidní nebyl. Doporučuji se tedy dopředu vykašlat na hnidopichy a brát tento počin jako unikát, kterým v mnoha ohledech je. Rvačky v arénách nevídané - tak syrový realismus a výborný kick ass střih/zvuk nepamatuji, vedení herců bez kompromisů a děj je vzhledem ke zmíněným superlativům takový, aby dal vyniknout hercům. Tedy rodinné problémy, nedostatek peněz, exekuce atd. Zkrátka věci, kvůli kterým je člověk ochoten i lámat kosti. A Tom Hardy a jeho nasraná persona - nic podobného ve filmu nepamatuji. Výkon roku. Přímočařejší a jednodušší než Fighter a dravější a méně idealistický než třeba Rocky. Rozhodně stálice současné i budoucí kinematografie. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Vynikající výkony zúčastněných, atmosféra též, souboje museli kluci nadřít, předpokládám, že byli asi byli dost umlácený a zbytek je na kameře jako vždy. Ta to utáhla v ringu na jedničku. Nehledala jsem chyby, to snad ani nešlo, jen jsem krátce předtím viděla seriál Kingdom (2014), který byl celý taky o MMS, ale šel víc do hloubky a ten mně žel chytnul víc. Plusem pro mě byl i Frank Gillo, který tady hrál trenéra hecíře, takže byl tenhle sympatickej kluk v obraze i co se týká vychytávek při MMS. Kdyby to bylo obráceně, tak jdu nahoru. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ode dneška trénuju zásadně za zvuků Beethovenovy Ódy na radost. A víte, že ve Státech existuje nový druh trestu smrti?? Nazývá se Oktogon a spočívá v tom, že Vás vhodí do zápasnické klece spolu s Tomem Hardym... Asi bych měl poděkovat za to, že jsem 67% melancholik, přívalové emoční vlny se tak dají vnímat intenzivněji a že jich tady byl rozbouřený oceán. Herecké výkony, které zde byly k vidění, se sejdou možná jednou dvakrát do roka, souboje v kleci působí dobře, pořád jsou sice ještě kousek jinde než skutečnost, ale už to není alespoň tak okatě nahrané jako před dvaceti lety v Rockym. Dost řečí, nemá smysl říkat víc, důležitější je stejně to, co zůstane v každém po skončení filmu, takže si to všichni užijte, protože něco podobného se asi nebude opakovat dost dlouho. Pětihvězdičkové dvouhodinové vytržení z reality. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Klišé nad klišé, kdy vše jede podle stokrát viděného mustru, v předpokládaných kolejích, kdy není sebemenší problém odhadnout vývoj děje na dlouhé minuty dopředu, dokonce i ty dialogy můžete v duchu přežvýkat předem, než je herci vypustí z úst. Srovnávání s Rockym je troufalé, ten byl, více než jiného, především originální a netuctovou milostnou romancí, ve Warriorovi není originální a netuctové zhola nic. PS: Na tolik zde vzývaného Oscara, chlapci a děvčata, rovnou zapomeňte. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (45)

  • Pri natáčaní bojových scén utrpel Tom Hardy (Tommy Conlon) zlomeninu prstu a rebier. (Sufferer)
  • Tom Hardy (Tommy Conlon) absolvoval v rámci přípravy na svou roli náročný trénink, během kterého nabral 13 kg svalové hmoty. (Sufferer)
  • Záběry Tommyho (Tom Hardy) zápasícího na střední škole jsou skutečné záběry školního zápasu pozdějšího šampiona NCAA Division I a člena amerického olympijského týmu Caryho Kolata. Stejně jako Tommy ve filmu, i Kolat zůstal na středoškolských zápasech neporažen. (Decim28)

Související novinky

Seriálový Warrior nabírá obrysy

Seriálový Warrior nabírá obrysy

18.07.2022

Už pár měsíců víme, že režisér Gavin O’Connor (Zúčtování, Cesta zpátky) pracuje na převedení svého úspěšného MMA dramatu Warrior do seriálové podoby. Snímek z roku 2011 se tak má dočká desetidílného… (více)

Z Warriora se stane seriál

Z Warriora se stane seriál

13.09.2021

Snímek Warrior režiséra Gavina O’Connora patří mezi nejpopulárnější sportovní dramata vůbec. Film vypráví strhující příběh o střetu dvou bratrů, bývalého mariňáka Tommyho (Tom Hardy) a učitele na… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Reklama

Reklama