Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný boxer Monroe Hutchen (Wesley Snipes) byl odsouzen k doživotnímu trestu, který si odpykává v přísně střeženém vězení Sweetwateru. Právě tam ovšem přichází jako vězeň i úřadující mistr světa v těžké váze George Ranař Chambers (Ving Rhames). Ten nesnese jakékoli pomyšlení, že by mohl být někdo lepší než on, a Monroea napadne. V připravovaném zápase půjde o hodně. Zvlášť, když jsou v sázce i peněz a svoboda. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

mzss1 

všechny recenze uživatele

No, žádná velká pecka to teda rozhodně není. Během filmu je tu jen pár drobných bitek a ke konci filmu finální boj. Velkým problémem to ale není. Je zajímavé sledovat dění ve věznici (ale jsou lepší filmy s podobnou tématikou). Hlášky, způsoby a tak dále. Film působí zvláštně, nevím jak to popsat, možná tím jak se prolínají flashbacky apod. Ving Rhames si mě v tomto filmu dost získal, jeho namyšlená postava mě ve filmu dost bavila. Měl svoji osobnost a nemůžu si pomoct - jemu jsem fandil víc než Snipesovi. Wesley Snipes zde hrál také dobře, ale mě nějak neohromil. Finální boj byl dost dobrý, sice nebyl zas tak dlouhý, nápaditý, ale bylo to to nejlepší ve filmu. Příběh byl prostý, což nevadí. Herecké obsazení bylo bez celkem dobré až na jednoho - Peter Falk, coby představitel známé postavy Columba. Ten mi v tomto snímku nesedl - jeho postava mi přišla divná, bez jakékoliv myšlenky. No, čekal jsem trochu více od filmu, ale co se dá dělat, dostal jsem aspon lepší průměrný film, který pobavil a ničím velkým neurazil. Hodnotím na 58% = *** ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

NUDA !!! Za hlavní hvězdu filmu je pasován Wesley Snipes, ale mnohem výraznější postavu měl jeho boxerský protějšek Vig Rhames. Wesley tam jen tak tvrdácky párkrát pronesl že je správný chlap a dobrý boxer a v klidu na samotce čekal celý film na zápas. Pokud jsem teda v průběhu nějak na chvíly nezaspal tak tam byl jen jeden boxerský zápas a to až ve finále. Hodně špatně nasnímaný, bez napětí a bez emocí. Celkově hodnotímfilm jako odfláknuté nepovedené béčko kde jediným světlým momentem je přehrávající Ving Rhames v roli bývalého boxerského šampiona těžké váhy poslaného do vězení za znásilnění. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Walter Hill sice svým charakteristickým vizuálním stylem, zde navíc aktualizovaným o videoklipovou a reportážní dynamiku, se může snažit sebevíc, ale bohužel scénář a postavy mu nedávají moc s čím pracovat. První Undisputed tak získává zásluhu pouze jako start franšízy, kterou museli dostat do rukou direct-to-video řemeslníci, aby z ní vytěžili to, co padlé hvězdy žánru nedokázali zrealizovat, a sice pořádnou brakovou arénovku, která se vykašle na rádoby drobnokresby charakterů a naopak nabídne divákům pořádnou fyzickou akci. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

To je škody! S takovym kvalitnim scénářem a hercema se to snad ani podělat nedá. Ale Walter Hill dokázal, že jo. Udělal z toho béčkovou vězeňskou řežbu, kde se občas objevil trapnej moment nebo záběr, ze kterýho bolely oči. Příběh byl jasnej už od začátku a celkově to nebylo nic, z čeho bych byl nadšenej ještě 14 dní. Další části budou očividně lepší. Tim pádem jsem na tohle ani vejrat nemusel, ale nerad koukám na trilogie bez zkouknutí všech dílů. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Poměrně nezajímavé a nenápadité béčko, které právem zapadlo, na druhou stranu odstartovalo sérii, jejíž každý díl je nejspíš lepší. Walter Hill celou dobu jede na absolutní jistotu, ničím moc nezaujme a snímek se tak zvláštně táhne. Příběhem neohromí, protože ten je předvídatelný, neoriginální a jen naplňuje všechny žánrové šablony. Moc se mu nedaří vytvořit ani vězeňská atmosféra, která není tak hutná a překvapivě chybí silnější postavy, protože většina z nich je zaměnitelná a nevýrazná. Totéž se dá říct i o emocích, které tu zcela absentují, osudy jednotlivých odsouzených jsou divákovi poměrně jedno a opravdu tu není nikdo, kdo by vzbuzoval nějaké větší sympatie. Největším zklamáním jsou ovšem boxerské zápasy, které jsou sice zvládnuty řemeslně solidně a docela syrově, jsou tu ale pouhopouhé dva, což je opravdu málo. Mezi nimi je plno nezáživných dialogů a rozehrává se docela dost motivů, které vyšumí a nejsou dořešeny (třeba právě znásilnění, za které Chambers sedí, o kterém se nedozvíme vůbec nic a stále zůstává pohled obou zúčastněných stran). Jediné, co snímek drží na lehkém nadprůměru, jsou herci, protože jak Wesley Snipes, tak Ving Rhames jsou velmi dobří a ze svých ne úplně dobře napsaných postav těží maximum, Peter Falk je příjemnou třešínkou na dortu, i když nemá moc co hrát. Ačkoli Undisputed vzniklo dva roky po miléniu, hodně připomíná podobné žánrovky z přelomu osmdesátých a devadesátých let. To je na jednu stranu sympatické, vzhledem k minimu akce a invence to ale spíš škodí. 60 % ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Snipes sa pripravoval na svoju úlohu s trénerom boxu Emanuelom Stewardom, ktorý v minulosti trénoval Thomasa Hearnsa a Lennoxa Lewisa. (m.a.t.o.)
  • Wesley Snipes (Monroe Hutchen) přistoupil na požadavek studia Miramax a svoji roli charakterního boxera pojal tak, aby byla divákům sympatičtější. (Conspi)
  • Wesley Snipes nosí černý pás v karate, na tento film přesto trénoval 6 týdnů box. (MiCM)

Reklama

Reklama