Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Tenhle film považuju za jeden z vrcholů v hereckém vyjádření Denzela, né nadarmo byl nominovám, myslím že by si zlatou sošku zasloužil spíše za výkon v tomhle filmu než v Training Day, ale budiž. Film běžel u nás v kině já se na něho těšil ale jelikož o něm moc lidí nevědělo a nezlákala je ani nominace či Zlatá Palma, tak do kina přišlo 6 lidí a nepromítalo se, pomohl by nám tak nějaký dobrák z Vesničko Má Středisková :) ale zpět k filmu hned jak se vyskytl na videu tak jsem ho shlédl, a to hned 2x a prostě zážitek vyníkající drama, skvělý Denzel se svými pravidly s kterými se osvobozoval od vězeňské rutiny. Prostě skvělý film, a těm ptáčkům na primě bych za jejcih vysílací čas v neděli v 0:25 dolámal hnáty.... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý odvar legendárního Zuřícího býka, který byl autobiografií boxera Jakea LaMotty. Tento film se snaží vypadat zajímavě, ale nemá na to páru ani gule. Není zde Scorsese, není De Niro či Pesci a všechno působí už od prvního záběru strašně účelně a plagiatorsky. Rozhodně snímek na tři hvězdy, ale za tu neoriginálnost a pokus o kopii, jednu ubírám. A ty ufňukaný černý huby už si taky strčte někam... ()

Reklama

dudyvan 

všechny recenze uživatele

Po tom co jsem dokoukal tento film jsem si řekl že je možné a velmi pravděpodobné že film je upraven do jiného pohledu než byla realita :našly se zbraně a on co jsem četl byl prudce agresivní a nepříčetný ale přesto dám PĚT HVĚZDIČEK !!!za příběh, za výkon Denzela Washingtona a za konečně z mé strany chtěný happyend ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Je to snad osud, když se na někoho nepřetržitě lepí smůla? Čím to je, že právě ten, kterému není všechno jedno na to doplací? Rubin Carter to neměl jednoduché už od děství,ale když si usmyslel něco dokázat , udělal pro to vše. Možná i proto nakonec vydržel tak dlouho útrapy, které se mu děly. Při psaní své autobiografie jistě netušil, že člověk který si ji jednou přečte mu bude takovou oporou při boji za svobodu a jeho nevinnu. Výborný životopisný film se skvělým Danzelem Washingtonem. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Strhující příběh černošského boxera, který strávil většinu svého života ve vězení, kvuli rasistickým předsudkům.. Časy rasismu byly v USA hodně krušné. Vynikající životopisný drama o boxerovi, který neprávem dostal doživotní trest. Já se bavil od začátku až do konce, film mne nenudil, ani přes jeho dlouhou stopáž. Výborný herecký výkon Denzela Washingtona a stejně tak i výborná Jewisonova režie. Fakt nechápu, že jsem se k tomuhle filmu nedostal dřív. Rubin Carter (Hurikán v ringu) je bojovník. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Skutočný Rubin "Hurricane" Carter meria 1,79 metra a váži 79 kg, pričom je asi o 4 centimetre nižší a takmer o 18 kg ľahší ako Denzel Washington (aj keď herec kvôli roli Hurikána schudol). Aj napriek tejto skutočnosti Washington a herci, ktorí hrajú jeho protivníkov v ringu, sú klasifikovaní ako ťažké váhy. (Smok)
  • Joey Giardello žaloval producentov filmu pre urážku na cti za zobrazenie jeho súboja s Carterom. Prípad bol vyriešený mimosúdnou cestou a režisér Jewison pristúpil na uverejnenie vyhlásenia na DVD verzii, že "Giardello bol nepochybne veľký bojovník." (Smok)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama