Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (203)

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Od třetího pokračování spin-offu Rockyho, jehož první dva díly byly pecky a profesionální řemeslo a jen tak mimochodem vybudovaly fungující globální značku CREED, jsem čekal mnohem míň, a jsem jen příjemně překvapený. Dostal jsem opět stylový motivační nářez s parádním soundtrackem. Prázdný stadion super nápad, zápletka pěkná pohádka, režie prvotřídní. Takhle spolehlivě v Hollywoodu už točí málokdo. Vůbec mi nebude vadit repríza. ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Poprvé mám pocit, že tahle série nabízí něco jiného. Sice je od začátku jasné, jak to celé dopadne, ale film nesází jenom na napínavý souboj v ringu. Creed se konečně utkává s protivníkem, jehož motiv je opodstatněný a má co nabídnout i mimo tělesnou stránku. Bavil jsem se po celou dobu, a kromě uspěchané druhé poloviny si nelze na co stěžovat. Takhle má vypadat moderní sportovní biják. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

První "Rocky" bez Rockyho. Jeho absence se ve filmu nijak neřeší, ani není vysvětlena jeho aktuální situace, tak třeba někdy příště no...Ale i tak je poznat, že se pohybujem ve stále stejné rozjeté franšíce, a že se jede podle dobře zaběhnutých notiček. Opět se obloukem vracíme směrem k původním dílům, opět dostáváme nového outsidera, opět se musíme vracet po X letech do ringu...A opět to skončí přesně tak, jak divák očekává už na začátku. Jakoby po příběhové stránce už nebylo moc co vymýšlet. Řemeslná stránka zápasů je opět zvládnutá velmi dobře, ačkoliv pro mě je škoda, že s z toho už komplet vytratila ta atmosféra snímání klasického TV přenosu a přešlo se do rádoby cool zpomalovaček a dynamické kamery s detaily na obličeje. Je vidět, že Jordan jako režisér do toho přinesl nějakou inovaci, ale je otázka, jestli se tenhle svět má příběhově ještě kam dál posouvat, nebo už je na svém limitu vyčerpání. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Jak je Michael B. Jordan šikovný a nadaný herec, tak je rozpačitý ve své úloze režiséra. Je vidět snaha přijít s nějakými svěžími nápady, ale leckdy je to spíše kontraproduktivní. Pokus obrazově a zvukově vyjádřit samotu boxera v ringu, o kterou se pokouší při finálním souboji, totálně maří jinou snahu – a sice tu o dramatické finále. Změna tempa i atmosféry je sice ozvláštněním, ale ze všeho nejvíce připomíná scénu ze „Spider-Mana: Daleko od domova“, kdy je Peter Parker zajatý v iluzích Mystéria. Dalším neduhem je kvapné ukončování scén. Chybí prostor pro doznění některých situací a některé pro hlavní hrdiny klíčové momenty (např. smrt jedné z důležitých postav) jsou zase trestuhodně odbyté. Stejně tak zamrzí, že Damianův boxerský styl líčený jako zákeřný, založený na snaze zranit soupeře, se ve finálním souboji vůbec neprojeví (ty tři rány pod pás nepočítám). Adonis ani Bianca neprocházejí žádným vývojem, ač se nám to snaží namluvit. Jejich pocity a pohnutky prostě nejsou věrohodné, ač je hrají skvělí herci. Příjemným překvapením jsou ale dvě nové postavy. Creedova dcera Amara je sice další nevyužitou figurou, ale život jí nádherně vdechla šikovná Mila Davis-Kent. Cenu za nejlepšího herce na place by si ale zasloužil Jonathan Majors. Jeho Damian je asi nejvíce živoucí postavou. Hudební složka dává poctu skvostným motivům Billa Contiho. Jeho fanfára zazní jen jednou, ovšem i během té chvíle dokazuje, jak výjimečný soundtrack Conti pro Rockyho napsal. Z boxerského hlediska je snad zajímavý je Damianův neobvyklý kryt. Jinak se dá vlastně konstatovat, že jsou zápasy odbyté. Není divu, že při tom kalupu je „Creed III“ nejkratším filmem série. A po hříchu také nejslabším. Postrádám slibovanou temnotu, uvítal bych Stalloneho sentiment, ale především silnější příběh. /65%/ ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $75miliónov║ Tržby USA $156,248,615║ Tržby Celosvetovo $275,195,615▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Nuž Rocky mi tam ale chýba, ako mentor tam predtým fungoval náramne. No ale aj tak Michael B. Jordan sa s tým popasoval zo cťou. Samozrejme dejové kľučky sa tu nejak nedajú viac vygradovať, lebo už to ide v stanovených šablónach, medzi mantinelmi, kde nemá moc čo prekvapiť. /60%/ ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama