Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (203)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na jednu stranu sem se trošku bál co s Creedem udělá absence jeho mentora Rockyho, ovšem na druhou stranu tahle série dospěla do stádia kdy by se měla hnout dál a Stallone/Rocky do ní při vší úctě k němu už moc nezapadá. Jordan pak ukázal, že se bez Slye obejde a svůj režijní debut ustál se ctí. Třetí Creed tak přináší nejen to co by člověk od téhle série čekal v podobě dobře nasnímaných boxerských zápasů (ty jsou správně intenzivní a bolí i diváka), ale velmi dobře funguje i v té nesportovní rovině, kde hraje prim dávné přátelství, nenaplněné ambice a křivdy. Sám Creed se konečně nechová jako debil a u jeho postavy je oproti předchozím dílům vidět jasný posun. Ještě o něco lépe je na tom pak hlavní záporák v podání Jonathana Majorse, který dokáže solidně nahánět strach, stejně ale tak dokáže vzbuzovat soucit a pochopení. Není to tak dávno, co sem právě Majorse měl za někoho, kdo neumí moc dobře hrát a myslel sem si že jeho "hvězda" nebude zářit moc dlouho, přičemž on se za těch pár let celkem solidně "vybarvil" a ukázal, že jeho potenciál je veliký a zastavit se ve finále může jen on sám...80% ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Třetí Creed je perfektním zakončením trilogie, které sice lehce ztrácí na druhý díl, ale skvěle mu konkuruje. Hlavně v režii soubojů, kdy je vidět jasná inspirace východní animací a skvělým zakomponováním médií a spoluprací do příběhu pro obohacení a posunutí děje. Perfektní výkon Jonathana Majorse v roli Damiena, který jde Creedovi pod kůži a dělá z celého sportu velmi osobní záležitost podporuje provázání s minulostí a zakomponování všech postav. Absence Rockyho není v celém snímku cítit, ale chybí tam z hlediska nostalgie a jakési povinnosti. Film má problémy hlavně v nedotažení některých linek (Felix?) nebo v přerodu Damiena z nikoho na hvězdu… ale za tu atmosféru, napětí a osobitost tomu těch 5* dám. Btw před filmem jsem byl na burger v Holy Cow Český Těšín a doporučuju. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najslabší Creed kvôli nezaujímavej hlavnej zápletke. Michael B. Jordana som si za tie roky obľúbil a postava Creeda ma baví. Takisto sa mi páči, že v tomto diele už nie je za toho nerváka, ktorého rozhodí akákoľvek maličkosť. Konečne dospel. Bohužiaľ hen ten dilino s pohľadom večne zbitého psa ma sral od začiatku do konca. Jonathan Majors sa mojím obľúbencom nestane a budem rád ak ho už nikdy nikde neuvidím. Ten ich vzťah s Creedom u mňa vôbec nefungoval. Postava Damiana bola presne tak jednorozmerná ako záporáci v tých horších dieloch Rockyho. Rocky tu citeľne chýbal. Tentokrát ma nebavili ani boxerské zápasy. Vôbec som pri nich necítil zimomriavky z toho ako sa vyvrbí finále. Celkovo teda priemer, ktorý si asi už druhýkrát nepustím. 5/10. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Konečně nadešel ten čas, kdy se Creed musí vymanit ze stínu Rockyho a postavit na vlastní nohy. A Jordan to ve svém režijním debutu zvládl velmi sebejistě a s vlastními inovacemi (ta inspirace anime je očividná a naprosto skvělá!). Trojka přináší velmi osobitý konflikt, jenž Adonise staví do zcela nového světla a nepřekvapivě mu obrací dosavadní život naruby. Minulosti nikdo neuteče, obzvláště pokud má tvář Jonathana Majorse, který si ústředního vazouna neskutečně užívá a znovu dokazuje, že je v Hollywoodu čím dál důležitější osobou, která teprve vystrkuje ďábelské růžky. V první hodině to má výborné tempo, dramatické oblouky, postupné budování vztahů a živelnou choreografii soubojů... o to víc tak zamrzí, že se v druhé půlce očividně dost stříhalo a scénář najednou působí zkratkovitě, nedotaženě a ke konci i bohužel nenaplňuje všechna vydlážděná očekávání. Pořád jde o sympatický kousek, který naplňuje kvóty sportovních dramat a ústřední duel je dravou třešničkou na dortu, avšak neubráním se pocitu, že někde ve střižně či autorském záměru se ke konci vytratila silnější katarze a komplexnější témata. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Filmy o boxu jsou moje srdcovka. Zbožňuju je a moc mě baví. Na prvním Creedovi jsem byla v kině a byla jsem z toho nadšená. U druhého pokračování se tolik nepovedl ten příběh a trojka s tímhle bohužel pokračuje. Bylo to až moc předvídatelné, moc mi nešlo logicky do sebe, jak se člověk, který přišel z vězení dokázal dostat na šampiona. v boxu, prostě mi to tam úplně nesedlo. Nicméně jako režijní prvotina Jordana je to hodně povedé. Ale kapitolu Creeda bych nechala už uzavřenou, i když si říkám, že si tam trochu našlápli na případné pokračování nebo spinoff pro jeho dcerku. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Už pred premiérou tejto časti bolo oznámené, že sa plánuje štvrtý film a uvažuje sa aj o spin-offoch. (Arsenal83)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama