Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Italský hřebec má po masáži od Dragových anabolických kladiv problémy s hlavou. No dle mého je má už od úvodu jedničky.. Návrat ke kořenům společně s Avildsenem přinesl defilé otřepaných rodinných dramat, hip hopu, pánské ješitnosti a otravných postav. Od zanedbávaného spratka s náušničkou, přes manipulující promotérskou karikaturu, až po ten oklahomský balík, co si při šněrování boxerských bot plete tkaničky se slámou. Paní Balboová je měla všechny tři proplesknout. Manžela, sic by si taky zasloužil, už raději ne, protože by v pak v rozevlátém postoji ještě více mentorsky blábolil. Není se co divit, že tohle celou sérii na čas obložilo ledem. Vždyť při streetfight finále nechybělo mnoho a parodie zvítězila na body.. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva, ale pořád lepší než pitomá čtyřka. Způsob, jak Rockyho připravili o všechny peníze, byl poněkud sporný (lze vůbec poskytnout plnou moc někoho jiného bez jeho vědomí?), nějak ho však na dno dostat museli, že. Mezi spodinou se pak rozvíjí slušný příběh. Pouliční rvačku v závěru jsem uvítal, zejména když všechny duely v ringu probíhaly podle stejného (ohraného) scénáře... V Rockyho případě jdu prostě ve všech dílech až na trojku proti proudu... 70% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Není to nejhorší díl. Pro mě jeden z těch snesitelnějších dílů. Nemám v oblibě prezentaci boxu v této podobě, ale oproti předchozím dílům, to přineslo trochu reálnější pohled na svět mezi provazy i mimo ně. Zase tedy abych nepřeháněl s tím slovem "reálnější", dá se to brát s rezervou, ale přesto nějaké prvky se tam vyskytly. Mě tahle série v podstatě vždycky nudila a chápu ty, kteří tenhle díl nemají v oblibě. Je tam přece jen Rocky vyobrazen jako zlomený boxerský veterán s třesem rukou a rozprodávající svůj majetek a takového ho nikdo nepotřebuje vidět. Už to sláblo, ale co taky vymyslet nového v pátém díle o boxu. Jo, bavilo, ale maximálně tak jednou. 60% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pátý díl se už nese zcela na béčkové vlně a to ve všem. Ve scénáři, hercích, provedení. Rocky, muž, který měl slávu a vybojoval ty největší zápasy v ringu, bojuje finální zápas se sráčem (no, né ta docela, ale oproti němu jo) na ulici. Tak někdy končí legendy. Tři hvězdičky díky nostalgii, protože i když tento díl někdy pomlouvám, dívám se na něj a bavím se. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedná o propadák, sice Rocky v tomto filmu neboxuje v ringu, ale vzhledem k dobrému příběhu a vysvětlení se to dá pochopit. FIlm má dost nostalgie, skvělou hudbu od Billa Contia. Je to drama podobné spíše prvním dvěma dílům, tréning s Tommym je docela slušný a závěrečná bitka na ulici skvělá. 90% = ***** ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Natáčelo se od 15. ledna do 21. května 1990 v Kalifornii a Pensylvánii. (Varan)
  • V závěru roku 2012 se jednalo o třináctý nejvýdělečnější snímek o boxu, třicáté nejvýdělečnější sportovní drama, šestý nejvýdělečnější snímek ze série Rocky, 32. nejvýdělečnější snímek roku 1990 a 1 573. nejvýdělečnější snímek v historii se zohledněním inflace. Jde o nejméně výdělečný snímek série. (chelseaman22)

Reklama

Reklama