Reklama

Reklama

Million Dollar Baby

  • USA Million Dollar Baby (více)
Trailer 1

Mladá žena Maggie Fitzgeraldová osloví trenéra boxu Frankieho, aby ji trénoval. Když jí odmítne s tím, že holky netrénuje, tak začne chodit do jeho boxovací tělocvičny, o kterou se stará bývalý boxer Eddie. Maggie je velmi chudá a pokorná, každé ráno chodí běhat, celý den pracuje jako servírka a večer chodí boxovat do tělocvičny, kde jí Eddie občas poradí, jak se zlepšit. Frankie je naštvaný, nic se mu nedaří, žije sám, jeho dcera s ním nemluví a tělocvična je prodělečná. Když od něho odejde nadaný boxer, tak se rozhodne dát vytrvalé Maggie pár tréninků. Maggie poslouchá všechny rady a hodně se zlepší. Když je připravená na zápas, tak jí Frankie přehodí manažerovi. Frankie sleduje zápas Maggie se zkušenou boxerkou, a když vidí, že jí manažer neporadí, tak si přetáhne Maggie k sobě a slíbí jí, že už jí neopustí. Frankie je bručoun, ale ve své práci patří k nejlepším a dovede tvrdohlavou Maggie k vítězství. Maggie nepřestává dřít, začnou chodit na zápasy, ve kterých knokautuje všechny soupeřky v prvním kole. Když už nemá s kým soupeřit, tak ji Frankie posune o váhovou třídu výš. V boxu je velmi dobrá, ale neumí si chránit obličej. Frankie má o ni strach, a tak odmítá nabídky na box se silnými soupeřkami, aby nepřišla k úrazu... Frankie se rozhodne vzít Maggie na zápas do Anglie, kde vyhraje. Po zápasech v Paříži, Bruselu aAmsterdamu se vrátí do USA jako slavná boxerka. Maggie dostává další nabídku na zápas o titul, Maggie za vydělané peníze koupí dům své matce, která se o ní nezajímá. Matka je naštvaná, že jí kvůli domu přestane sociálka posílat dávky, a tak jí Maggie bude muset začít posílat víc peněz. Matka ji neocení, stydí se za její práci a Maggie to moc mrzí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 278)

castor 

všechny recenze uživatele

Narodila se s výraznou podváhou, ale bojovala. A to jí vydrželo celý život. Umanutou a odstrkovanou servírku pošle do ringu coby svého posledního koně starý a rezignovaný trenér. Příběh částečně o boxu, ale víc o vykupitelské síle zodpovědnosti za lidská rozhodnutí. Poctivé vyprávění, bravurní práce se světlem, kouzlící dvorní kameraman Tom Stern, režisér, který nás nechává vnímat rozvážný a chlapsky patetický příběh, letmo pouštěná hudební stopa – celkový dojem jen mírně kazí předvídatelnost a jakýsi mistrův přímý „tah na branku“. Ale čert to vem. Jinak naprosto trefil herecké obsazení, noblesní Morgan Freeman je bezchybný, sám Clint Eastwood dávno přezrál nejlepší ročníky a přirozeně krásná Hilary? Radost pohledět.. Eastwood je žijící legendou, celý život oscilující mezi herectvím a režií a právě jeho minimalistické vedení jeho příběhům dokonale svědčí. Na sklonku své tvorby je neomylný. Melancholický neklid a jedno poctivé dospělé vyprávění. Plný počet. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Eastwood se s tím takříkajíc nepáře - své charaktery zdárně profiluje už od první minuty a po takových dvaceti už jste bezpečně zakotveni v osidlech jeho hry. Hry dlouhé, mnohovrstevnaté, ale pečlivě vymyšlené. Dala by se rozdělit do tří silných dějství: Trénink, zápasy a ve sportovním žánru nově i „něco navíc“, které z navenek drsného sportovního matche dělá hutný emocionální klenot. Citlivá režie vede prvoplánově (a zcela bez problémů) ústřední trojici ke zdárnému průniku do divákova srdce a ztotožnit se s jednotlivými postavami tak není nejmenší problém. „Vinu“ na tom mají pochopitelně i sami herci - nejvíce z ústředního tria pravděpodobně září ostřílený rváč a citlivý elegán Eddie v podání Morgana Freemana, který celý film utáhne úplně v pohodě pouze mimickými svaly. Na druhou stranu, i chameleónská Hilary Swank famózně potvrzuje, že se za své herecké schopnosti zřejmě upsala ďáblu. Boxerské zápasy jsou bez nadsázky strhující (už dlouho jsem u filmu tolik nedržel pěsti), prosté jakýchkoliv zásadních klišé (viz. oblíbené „Rockyovské“ krvavé cákance ve zpomaleném záběru) a je do nich i velice jemně zakomponována i humorná složka, která po vypjatých chvílích nervózního okousávání nehtů příjemně osvěží. Podtrženo, sečteno: Kdo si myslel, že Eastwoodovi už pomalu dochází dech, neměl by si Million Dollar Baby rozhodně nechat ujít. Jde o výjimečný počin nejen na poli sportovním a Oscara by si za něj Eastwood zasloužil mnohem více, než eventuelně minulý rok za Tajemnou řeku. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Film mistra, který koketuje s genialitou a sahá po dokonalosti. Kdyby mě ten závěr nenechal tak klidným... Dva roky uplynuly od Tajemné řeky, po níž se Clint Eastwood s velikým ohlasem plavil naposledy (byť mě nezasáhl). Helgelandův scénář nahradila práce Paula Haggise, která vykazuje řadu velmi blízkých motivů - od rozvrácených rodin, zatajených hříchů minulosti, kostelního zátiší i problémů průměrných amerických buranů, na hony vzdálených od lesku oscarového pódia. V mých očích se změnil hlavně Eastwoodův režijní přístup, jenž sází na odvážnější vizuální podání (dokonalá práce s kontrastem černé a bílé) a komorní atmosféru ústředního trojúhelníku, ve famózním podání tria Swank - Eastwood - Freeman. Předvídatelnou krimi z Tajemné řeky zastoupila nehrdinská variace na sportovní film, v níž vedle sebe mohou koexistovat moudré pohledy na život i chvilkové podání finálního souboje jako bitky mezi dobrou hrdinkou a zlou soupeřkou. Trochu mě sice mrzí rozvláčná poslední třetina, ale i přesto jsem s tímhle komplexním filmovým Zážitkem velmi spokojen. Čtyři a půl hvězdičky s tím, že vyzrálému Eastwoodovi držím palce na Oscarech. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem ani nechtěl uvěřit, že tenhle film dostal Oscara za nejlepší film roku, ani ne že by byl nějakej špatnej nebo by mě to nudilo, to vůbec ne, ale prostě mi to připadalo takový dost tuctový a ničim se vymykající aby se to mohlo stát nejlepším filmem, jenže od toho okamžiku se do toho Eastwood opřel a až do konce se film pořád jen zlepšoval, až vyvrcholil hodně emocionálním koncem, který ve mě zanechal dobrej poct ze skvěle udělanýho filmu, ale i takovou depresivní náladu. Přesto musim uznat, že po filmu Tajemná řeka Clint Eastwood natočil další dokonalou podívanou, která sice pár chyb má, ale v konkurenci která v roce 2004 byl jednoznačně nejlepší volbou a po právu si toho Oscara zaslouží. Velkou měrou tomu pomohla i hlavní představitelka Hilary Swank, která si toho Oscara taky právem zaslouží, její výkon byl až ohromující a ani nevim, kdy naposled jsem takhle dobrý ženský herecký výkon viděl, ale rozhodně nebyla sama kdo hrál výborně, za zmínku stojí i Clint Eastwood, který sice na Swank herecky neměl, ale jeho výkon byl víc než nadprůměrnej a k výborný režii dokázal přidat i výbornej hereckej výkon, což se taky moc čato nevidí, asi nejmíň prostoru z hvězd dostal Morgen Freeman a bylo to znát, ale to už bych chtěl moc. Jen tak dál Clinte, už se těšim na jeho další film ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že takový závěr jsem opravdu nečekal. Úmyslně jsem se vyhýbal recenzím i na ČSFD, které by mně mohly "profláknout" děj filmu, ale takovou emoční "prdu" jsem fakt nečekal. To bylo NĚCO!!! Za A - nádherný film, který si svá ocenění bez debaty zasloužil, za B - geneze C.Eastwooda je obdivuhodná, smekám Clinte. Jednoduše a stručně řečeno: Clint naservíruje takovou náááádheru, že člověk žasne. Kašlu na mouchy a mezery, to je film s velkým F..... Basta fidli :-) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (51)

  • Príprava a natáčanie tohto filmu bolo také rýchle, že producent a režisér Clint Eastwood si v podstate ponechal rovnaký štáb, s akým spolupracoval na filme Tajomná rieka (2003). (Pat.Ko)
  • Film bol natočený za tridsaťsedem dní, no pôvodne sa predpokladalo, že natáčanie bude trvať tridsaťdeväť dní. (Pat.Ko)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Smysl života v dopisech

Smysl života v dopisech

26.05.2006

Dvojnásobná držitelka Oscara za herecký výkon ve filmech Kluci nepláčou a Million Dollar Baby, Hillary Swank, opět spojí své síly s režisérem Richardem LaGravenesem v snímku P.S. I LOVE YOU. Adaptace… (více)

Eastwood dobyje japonský ostrov

Eastwood dobyje japonský ostrov

07.07.2005

Po komornej, Oscarmi ovešanej boxérskej dráme Million Dollar Baby sa Clint Eastwood vrhne na nakrúcanie snímky FLAGS OF OUR FATHERS. Pôjde o vojnovú drámu podľa knihy Jamesa Bradleyho, ktorú pre… (více)

Reklama

Reklama