Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

3n3my 

všechny recenze uživatele

Podľa hodnotenia som čakal niečo viac ako sa mi dostalo. Priznám sa, že hoci bol Denzel Washington po celý čas skvelý, väčšiu časť filmu som sa nudil. Začiatok filmu, zápasy, väznica, detstvo - to mi celkom ušlo, ale naťahovanie s prípadom v druhej polovici bolo už zjavné a pretiahnutá stopáž mi vadila. Hlavne pestúni mi prišli nejakí prispatí. Predsa len táto téma tu už viackrát bola a diváka musí zaujať pri takmer 2,5 hodinovom filme niečím viac. A na mňa opäť doľahol len závan Ameriky! Jedenkrát v pohode, viackrát si to už ale nedám. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Neviem posúdiť do akej miery presne reflektuje skutočnosť, ale fakt je že Rubinovi Carterovi nie je čo závidieť. Určite to nie je jednoduchý charakter, ale toto si nezaslúži nikto. Denzel Washington podáva veľmi umravnený a solídny výkon a ak sa filmu dá niečo vytknúť, je to miestami až prílišná rozťahanosť a záver typu rýchle-rýchle, už aby to bolo za nami. This is the story of the Hurricane... ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Ani nevím co k tomu říct. Nejvíc asi převládá pocit zmařené šance na geniální film. Denzel je jako vždy famózní, ale tohle prostě nemohl utáhnout. Ať si říká, kdo chce, co chce, hlavní vinu na tom má režisér. Bylo to zbytečně dlouhý a bylo to dost povrchní, málo uvěřitelné, moc mě to nebavilo. Bylo to furt čekání na NĚCO EXTRA, a to za celých 140 minut nepřišlo. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Parádní rekonstrukce kauzy boxera Rubina " Hurikána " Cartera! Tohle jsem nečekal. Čekal jsem jen pouhý film o boxerovi a na konec jsem dostal velmi silný příběh o dokazování nevinosti člověka. Denzel Washington se své role zhostil naprosto excelentně. Zdá se mi, že tyto sportovní dramata, jako byl Nejlepší hráč, ve kterých nejde pouze o sport mu vyloženě sednou. Jediné je škoda, že když byl v ringu, tak jsem mu moc nevěřil, že je to boxer. Neměl ty spravné pohyby, jen bušil do soupeře. Ale naštěstí nejde jen o film, který by se zabýval především boxem. Ostatní herci byli velmi dobří. Zejména tedy Vicellous Reon Shannon. Dost na mně zapůsobila nádherná hudba. A musím se přiznat, že ke konci jsem plakal dojetím a bylo to díky proslovu, jenž učinil Washington. Co mi přišlo opravdu divné, když film skončil, tak to, že jsem ho i hned zkoukl ještě jednou. Po celou svou filmu jsem byl upoután a do i po druhé. Jeden z těch lepších filmů, co jsem měl možnost vidět!! ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně silnej a stylově výživnej snímek.. Strašně se mi líbí sledovat různé linie jednoho příběhu.. Denzel Washington hraje opravdu skvěle.. Zezačátku jsem čekala mix boxu a soudní síně, ale dostalo se mi pěkně propracované drama.. Fakt nechápu, že jsem se k tomuhle filmu nedostala dřív - vřele doporučuji tomu, kdo nezná! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Artis, Carterov priateľ, ktorý bol spolu s ním odsúdený, o filme povedal, že "bol v úžase, keď videl, čo sa stalo, a nemusel cítiť tlak, ktorý pociťoval vtedy". (Arsenal83)
  • Joey Giardello žaloval producentov filmu pre urážku na cti za zobrazenie jeho súboja s Carterom. Prípad bol vyriešený mimosúdnou cestou a režisér Jewison pristúpil na uverejnenie vyhlásenia na DVD verzii, že "Giardello bol nepochybne veľký bojovník." (Smok)
  • Obraz Malcolma X v Hurikánovej cele je obraz Denzela Washingtona ako Malcolma X z filmu Malcolm X (1992). (Smok)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama